کد خبر 1672946
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی روی میز در مطلبی با عنوان تحولات سوریه و رشد افراط‌گرایی در آسیای جنوبی نوشت:

آنچه امروز در سوریه می‌گذرد، در سایر مناطق دنیا از جمله در آسیای جنوبی و به طور خاص در پاکستان تأثیر خواهد داشت.

براساس اعلام دستگاه‌های امنیتی پاکستان، این کشور دارای دو جریان عمده افراطی و تروریستی است: اولین مورد، تحریک طالبان پاکستان(TTP)است که در ایالت خیبرپختونخو و نواحی مرزی با افغانستان فعالیت می‌کند. مورد دوم، ارتش آزادیبخش بلوچ (BLA) است که در ایالت بلوچستان پاکستان فعال است.

با آن که تحریک طالبان پاکستان جریانی افراطی دینی است و ارتش آزادیبخش بلوچ جریانی قومی و در مناطق جغرافیایی مختلف فعال هستند اما نوعی همکاری تاکتیکی بین انها علیه دولت و ارتش و نیروهای امنیتی پاکستان وجود دارد.

درخواست اصلی تحریک طالبان پاکستان خودمختاری در مناطق مورد ادعای خود و تشکیل نظام اداری مشابه امارت اسلامی افغانستان در آن مناطق است و ادعای اصلی ارتش آزادیبخش بلوچ صیانت از ثروت بلوچستان پاکستان برای مردم بلوچ است که در این ارتباط با فعالیت‌های چین در این ایالت خصوصا در بندرگوادر و پروژه سیپک مقابله می نماید.

برای دولت پاکستان مانند هر دولت مستقل دیگر در جهان در پیگیری اهداف ملی خود از حاکمیت و تمامیت ارضی خود دفاع می کند نمی تواند با درخواست‌های افراطی این جنبش ها موافقت کند چرا که توافق با آنها یعنی رضایت به تجزیه کشور، موضوعی که متاسفانه امروزه از جانب محافل صهیونیستی به شکل توطئه آمیزی دنبال می شود.

البته تا زمانی که کشورها دارای ارتشی قوی باشند توطئه‌های صهیونیستی تجزیه کشورها به جایی نمی‌رسد و پاکستان دارای یکی از ارتش‌های قوی و مدرن است. اگر به تحولات نظامی سال‌های اخیر نگاه کنیم متأسفانه شاهد این واقعیت تلخ هستیم که به‌دلایل مختلف ارتش‌های کشورهای اسلامی از سودان، لیبی، عراق و سوریه دچار فروپاشی شده یا آن‌که درگیر مسائل مقابله با تروریسم شده‌اند. ناگفته نماند که بعد از انحلال ارتش عراق در پی اشغال نظامی این کشور توسط آمریکا و شکل‌گیری ناگهانی داعش با فتوای آیت‌ا...سیستانی،حشدالشعبی سازمان یافت که خوشبختانه توانست تا حدود ضعف فروپاشی ارتش عراق را جبران کند و در حال حاضر اصلی‌ترین قوه نظامی مقابله‌کننده با داعش در عراق است. در کنار اخبار مربوط به تحرک جریانات افراطی، خبری را رسانه‌ها در مورد اظهار نگرانی آمریکا از برنامه موشکی پاکستان منتشر کردند مبنی بر آن‌که جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید درخصوص برنامه موشکی پاکستان گفته است: اقدامات پاکستان در این زمینه «سؤال‌های واقعی» درباره اهداف برنامه موشک‌های بالستیک این کشور آسیایی ایجاد می‌کند. وی در سخنانی در اندیشکده کارنگی در آمریکا افزود: صادقانه بگویم، برای ما دشوار است که اقدامات پاکستان را چیزی غیر از یک تهدید نوظهور علیه آمریکا ببینیم. پاکستان فناوری موشکی بیش از پیش پیچیده‌ای را توسعه داده است‌؛ ازسامانه‌های موشک‌های بالستیک دوربرد گرفته تا تجهیزاتی که امکان آزمایش موتورهای راکتی بسیار بزرگ‌تر را فراهم می‌کند.

اگر این روند ادامه پیدا کند، «پاکستان قابلیت آن را خواهد داشت که به اهدافی ورای جنوب آسیا از جمله آمریکا حمله کند.» البته دولت پاکستان پاسخ آمریکا را داد و سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان طی بیانیه‌ای با اشاره به صحبت‌های جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفیدمبنی بر نگرانی درخصوص توسعه قابلیت‌های موشک‌های دوربرد پاکستان و امکان هدف قرار دادن در خارج از جنوب آسیا از جمله آمریکا گفت: تصور تهدید ادعایی از توانمندی‌های موشکی ودارایی‌های استراتژیک پاکستان که توسط این مقام آمریکایی مطرح شد، مایه تاسف و این ادعاهای بی‌اساس، عاری از عقلانیت و درک تاریخ است.

موضوعات مربوط به تحرک گروه‌های افراطی و طرح مسأله موشکی پاکستان را نباید موضوعاتی بی‌ارتباط با هم تصور و از کنار آنها عبور کرد. برای جمهوری اسلامی ایران که صلح و ثبات و امنیت همسایگان را ثبات و امنیت خود می‌داند، نمی‌تواند به تحرکات تروریستی دراین کشورکه متأسفانه هر از چند وقت ضربات سنگینی به نیروهای نظامی و امنیتی پاکستان وارد می‌کنند ومداخله آمریکا درمورد برنامه‌های دفاعی پاکستان بی‌تفاوت باشد و حتما از برنامه‌های دولت پاکستان برای برقراری امنیت‌وثبات وتوسعه کشورهمچنین ازبرنامه‌دفاعی پاکستان حمایت کرده وآماده همکاری دراین عرصه‌هاست.