کاربرد قیر در صنایع بسیار متنوع و زیاد است. برای مثال، اگر قیر روی جاده هایمان نباشد، حمل و نقل ماشینها روی جادهها خیلی سختتر و هزینه بیشتری برای ما دارد! همچنین، ویژگی عایقبندی قیر باعث میشود که ساختمانهای ما در برابر بسیاری از عوامل محیطی مثل آب و هوا دوام خیلی بیشتری داشته باشند. اما به غیر از این کاربردها، قیر در شهرهای ما استفادههای زیاد دیگری هم دارد که ما آنها را در ادامه توضیح خواهیم داد. در همین حال، اگر شما مایل به خرید قیر یا اطلاع از قیمت آن هستید، میتوانید از سایت ایرانی ترید بازدید کنید.
کاربرد قیر در صنایع ساخت و ساز جادهها
یکی از اصلیترین کاربرد قیر در صنایع استفاده آن در جادهسازی است. مهندسان جادهسازی از قیرهایی مثل قیر نفوذی و قیر ویسکوزیته استفاده میکنند. آنها این دو قیر را میتوانند برای اعمال آسفالت گرم یا سرد بر روی جاده استفاده کنند که یک لایه انعطافپذیر را برای سطح جادهها به وجود میآورند. اگر میخواهید از قیمت قیر مطلع شوید، میتوانید به سایت ایرانی ترید مراجعه کنید.
کاربرد قیر: 1. ساختن عایق و پوششهای ضد رنگ
خیلی از ساختارهای شهری مثل پلها و تونلها و خود ساختمانها به عایق و پوششهای ضد رنگ نیاز دارند. بنابراین، سازندگان این سازهها میتوانند از قیر برای ساخت پوششهای ضد رنگ و عایقی قیری مثل رنگ غشا و پوشش قیری استفاده کنند. این پوشش از نفوذ عوامل محیطی مثل هوا و آب به سطح زیرین جلوگیری میکند و یکی از موثرترین انواع کاربرد قیر امولسیون در صنایع است.
کاربرد قیر: 2. تولید عایقهای ضد رطوبت
این نوع کاربرد قیر در صنایع بیشتر برای فونداسیون ساختمان یا بین آجرهای آن قابل اعمال است. در این نوع کاربرد، ساختمان سازان از قیر امولسیون یا نفوذی برای ساختن عایقهای ضد رطوبت استفاده میکنند. اما دقیقاً عملکرد این عایقها در ساختمان چیست؟ ساختمان تحت تاثیر عوامل محیطی مختلف مثل هوا و آب باران هستند. به تدریج خاکی که در اطراف ساختمان قرار دارد این آب را جذب میکند و میتواند به پایه و اساس ساختمان آسیب برساند. اما وقتی مهندسان ساختمان ساز عایقهای رطوبتی را روی فونداسیون ساختمان یا بین آجرهای آن اعمال میکنند، این عایقها از جذب آب توسط خاک جلوگیری کرده و از ساختمان محافظت میکنند.
کاربرد قیر: 3. عایق کاری برای سقف ساختمانها
شاید با این کاربرد قیر در صنایع بیشتر از همه آشنایی داشته باشید. ساختمان سازان برای محافظت از سقفهای مسطح مثل تراس، پشت بام و بالکن از قیر برای ساخت عایق ضد رطوبتی استفاده میکنند. مخصوصاً در مناطقی از جهان که خیلی بارانی هستند، مثل مالزی و فیلیپین، نوعی روش سقفسازی به نام شینگل وجود دارد که ساختمان سازان برای ساختن عایق آن از قیر اکسیده شده استفاده میکنند.
کاربرد قیر: 4. تولید لایه محافظتی برای لولهها
یکی از انواع کاربرد قیر در صنایع نفت و گاز استفاده از آن برای تولید لایه محافظتی برای لولههای نفت و گاز است. قیر به خاطر ویژگیهای عایق بندی که دارد میتواند لایه محافظتی خوبی را برای لولههای نفت و گاز به وجود بیاورد. به این صورت، این پوشش قیری میتواند آنها را در برابر مواد مخرب شیمیایی و رطوبت آب محافظت کند.
کاربرد قیر: 5. پوشش دهی برای کانالها
در سیستم شهری، کانالهایی مثل آب و فاضلاب مدام در تماس با عوامل محیطی مخرب مثل آب هستند. بنابراین، مهندسان هم از مزایای ضد آب قیر برای ساخت پوشش این کانالها و لولهها استفاده میکنند. در نتیجه، یکی از انواع کاربرد قیر در صنایع ساخت پوشش محافظتی برای کانالها است.
کاربرد قیر: 6. ساختن پوشش محافظتی برای تانکها
علاوه بر کانالها در صنایع نفت و گاز و آب و فاضلاب، تانکها و مخزنهای بزرگ هم احتیاج به پوشش محافظتی ضد آب دارند. بنابراین، کاربرد قیر در صنایع آب و فاضلاب و نفت و گاز از این جهت میتواند به تانکها کمک کند.
کاربرد قیر: 7. پر کردن درزها
یک کاربرد قیر در صنایع ساخت و ساز پر کردن درزهای ساختمانی است. ساختمان سازان از قابلیت انبساط و انقباض قیر برای پر کردن درزهای ساختمان، باندهای فرودگاه و جادهها استفاده میکنند.
کاربرد قیر: 8. ساخت رنگ قیری
سازندگان سازهها و لولههای فلزی یا چوبی یا ساختارهای فلزی یا بدنه کشتی باید آنها را در برابر عوامل محیطی مثل رطوبت و آب مقاوم کنند. بنابراین، آنها از کاربرد قیر در صنایع عایق ضد رطوبت استفاده کرده و یک رنگ قیری را میسازند. این رنگ به آنها کمک میکند تا از این سازهها از خوردگی ناشی از آب و رطوبت محافظت کنند.
قیر مادهای پرتوان و پرکاربرد در زندگی ما!
همانطور که از انواع کاربرد قیر در صنایع میتوانید متوجه شوید، این مایع تیره و چسبناک فقط برای ساخت آسفالت مفید نیست و استفادههای زیاد دیگری هم دارد. در حقیقت، کاربرد قیر خیلی به ما نزدیک و در خانههایی که در آن زندگی میکنیم هم قابل مشاهده است. بنابراین، این مسئله آن را به مادهای بینهایت ارزشمند میکند! در نتیجه، اگر شما مایل به سرمایهگذاری در قیر یا خرید و فروش آن هستید، به شما پیشنهاد میکنیم که حتماً برای اطلاع از قیمت قیر و خرید آن به سایت ایرانی ترید مراجعه کنید.
این محتوا تبلیغاتی است