کد خبر 1675170
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۵

رقابت انتخاباتی فدراسیون فوتبال از ۲ روز دیگر به شکل رسمی آغاز می‌شود.

به گزارش مشرق، انتخابات فدراسیون فوتبال قرار است ساعت ۱۰ صبح ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ در سالن اجلاس سران برگزار شود.

انتخاباتی که قطعا در روزها و هفته‌های اخیر فضای فوتبال کشور را تحت تاثیر خود قرار خواهد داد و ثبت نام نامزدهای آن از ۱۱ تا ۲۰ دی انجام می‌شود.

در طول یک تاریخ حدود ۸۰ ساله از تشکیل فدراسیون فوتبال تاکنون ۲۵ نفر یعنی علی کنی(۲ دوره)، هدایت‌الله گیلانشاه، محسن حداد(۲ دوره) حسین سیاسی، مصطفی سلیمی، حسینعلی مبشر(۲ دوره)، مصطفی مکری(۲ دوره)، ذبیح‌الله خبیری، حسین سرودی(۲ دوره)، کامبیز آتابای، هوشنگ دیده‌بان، ناصر نوآموز(۲ دوره)، هادی طاووسی، حسین آبشناسان(۲ دوره)، حسین راغفر، بهروز صحابه تبریزی، علی محمد مرتضوی، محمدرضا پهلوان، محمد صفی‌زاده، امیر عابدینی، داریوش مصطفوی، محسن صفایی فراهانی(۲ دوره)، محمد دادکان، علی کفاشیان، مهدی تاج(۲ دوره) و شهاب‌الدین عزیزی خادم ریاست آن را برعهده داشته و نفراتی مثل کیومرث هاشمی، حیدر بهاروند و میرشاد ماجدی نیز به عنوان سرپرست در مهم‌ترین فدراسیون ورزش کشور فعالیت کرده‌اند.

انتخابات پیش رو نیز قطعا فضای مهیج‌ و حساسی برای اهالی فوتبال شکل خواهد داد.

در این گزارش به معرفی نامزدهای احتمالی ریاست این مجموعه می‌پردازیم.

مهدی تاج

رئیس فعلی فدراسیون فوتبال از نگاه بسیاری نامزد اصلی انتخابات پیش‌رو است. این نکته نیز جالب به نظر می‌آید که برخی نامزدها نیز حضور خود در انتخابات را منوط به انصراف تاج اعلام کرده‌اند و همین امر نشان می‌دهد او در صورت مسجل شدن حضورش در مجمع پیش رو، بیشترین شانس را برای انتخاب مجدد به عنوان رئیس فدراسیون دارد.

شهاب‌الدین عزیزی خادم

مدیری که در سال‌های اخیر به یکی از جنجالی‌ترین چهره‌های فوتبال کشور تبدیل شده نیز در صورت اخذ مجوزهای لازم به ویژه رفع محرومیت خود با حکم کمیته اخلاق می‌تواند تنور انتخابات را گرم کند. عزیزی خادم که پس از صعود تیم ملی به جام جهانی ۲۰۲۲ از ریاست فدراسیون عزل شد هنوز خود را رئیس قانونی این مجموعه می‌داند و حتی مدعی است حکم اخیر کمیته اخلاق که شهریور ۱۴۰۴ به اتمام می‌رسد نیز غیر قانونی است! به همین دلیل با قدرت در انتخابات ۱۱ اسفند شرکت می‌کند.

علی کفاشیان

از رئیس خوش خنده پیشین فدراسیون که سابقه بیشترین دوام روی این صندلی داغ را دارد، به عنوان گزینه اصلی وزارت ورزش و جوانان برای انتخابات آتی یاد می‌شود. به نظر می‌رسد کفاشیان که سابقه نایب رئیسی فدراسیون را هم در کارنامه دارد، بیشتر به دنبال تعیین تکلیف مهدی تاج است و احتمال دارد در صورت حضور او قید بازگشت به فدراسیون را بزند.

سید میرشاد ماجدی

رئیس فعلی هیات فوتبال تهران که در کارنامه‌اش سابقه سرپرستی فدراسیون دیده می‌شود نیز بی‌میل نیست در صورت حضور نیافتن نامزدهای اصلی، شانس خود را برای نشستن روی صندلی ریاست امتحان کند. البته ماجدی پیش از انتخابات فدراسیون، یک مجمع حساس دیگر را نیز پیش رو دارد و به دنبال این است دست کم جایگاه ریاست خود در فوتبال پایتخت را حفظ کند.

امیر عابدینی

عابدینی که در هفته‌های اخیر به عنوان مشاور در کنار مهدی تاج فعالیت کرده نیز با درخواست برخی از اهالی فوتبال، برای بازگشت به اتاق ریاست فدراسیون دچار وسوسه شده اما هنوز در این خصوص تصمیم قطعی خود را اتخاد نکرده است. با این وجود این مدیر کهنه‌کار را نیز باید به لیست نامزدهای بالقوه مجمع آتی اضافه کرد.

حبیب کاشانی

مدیرعامل پیشین پرسپولیس با سابقه مدیریت در تیم ملی امید و عضو فعلی شورای شهر تهران نیز در هفته‌های اخیر به صورت نامحسوس تحرکاتی را برای آزمودن شانس خود در انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال آغاز کرده و البته او مثل برخی از نامزدهای دیگر منتظر مشخص شدن وضعیت مهدی تاج است.

محمود اسلامیان

افراد زیادی اعتقاد دارند اگر تاج در انتخابات شرکت نکند، اسلامیان که سابقه نایب رئیسی و عضویت در هیات رئیسه فدراسیون را داشته و اکنون مشاور عالی ریاست فدراسیون است به عنوان گزینه مدنظرش به مجمع معرفی خواهد کرد. مدیر با نفودی که جزو چهره‌های معتمد تاج محسوب می‌شود.

کیومرث هاشمی

در هفته‌های گذشته از گوشه و کنار خبر می‌رسد کیومرث هاشمی، وزیر سابق ورزش و جوانان نیز بی‌میل نیست پس از یک دوره سرپرستی در فدراسیون بار دیگر شانس خود را برای بازگشت به این مجموعه امتحان کند. فردی که در انتخابات ۱۰ اسفند ۱۳۹۹ نیز در رقابتی پایاپای قافیه را به عزیزی خادم واگذار کرد.

با این حال به نظر می‌رسد هاشمی در روزهای اخیر ترجیح داده وارد این کارزار نشود.

به نظر می‌رسد این نفرات شانس‌های اصلی ریاست فدراسیون محسوب می‌شوند و رقابت انتخاباتی بین آنها شکل می‌گیرد. با این حال ممکن است با آغاز ثبت نام به این فهرست نفرات جدیدی اضافه شوند که البته در قیاس با افراد مذکور شانس بالایی برای تصدی پست ریاست فدراسیون ندارند.

منبع: فارس