کد خبر 1675390
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۸:۰۲

لیدر اصلاحات در پی آن است تا بار دیگر خود را به عنوان اپوزیسیون تعریف کرده و نظام حکمرانی موجود را به عنوان دگرخود تعریف کند.

به گزارش مشرق، روزنامه کیهان در ستون خبر ویژه خود نوشت: دهمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت پنجشنبه گذشته در تهران برگزار شد و در ادامه این کنگره، اعضای این نشست به دیدار خاتمی رفتند. در ادامه، شنبه و یکشنبه اظهارات لیدر اصلاحات در رسانه‌های زنجیره‌ای به صورت ویژه ضریب داده شد.

رسانه‌ها و احزاب مدعی اصلاحات در حالی اصرار دارند که خاتمی را به عنوان لیدر اصلاحات معرفی کنند و جلسه با او را محور حرکت خود بدانند که خاتمی در یک فایل صوتی که البته مربوط به گذشته است، تاکید می‌کند که تا زمان انتخابات او از عنوان اصلاحات استفاده نکرده است، بلکه از عناوین دیگر مثل دموکراسی دینی و غیره استفاده می‌کرده است.

شاید همین مواضع خاتمی موجب دلخوری افراطیون مدعی اصلاحات همچون اتحادملتی‌ها شده بود که سعی داشتند در مواضع سیاسی خود موی خود را به خاتمی گره نزنند و خاتمی را در این مدت تقریباً در حاشیه قرار داده بودند ولی به نظر می‌رسد با رسیدن به قدرت، بار دیگر به آغوش خاتمی بازگشته‌اند. در همین رابطه، روزنامه سازندگی سخنان خاتمی در دیدار نشست کنگره حزب اتحاد ملت را نگرانی‌های او خوانده و نوشته است: «اسلام را به‌گونه‌ای ببینیم که جمهوریت را لطیف‌تر و قابل‌تحمل‌تر کند نه اینکه اسلام را در مقابل جمهوریت ببینیم و جمهوریت را در مقابل اسلام. در نتیجه هم اسلام و هم جمهوریت لطمه ببینند.»

خاتمی گفته؛ «هنوز هم آن ۱۵ ماده‌ای که مطرح شد، کم‌هزینه‌ترین و پرفایده‌ترین راه است برای اینکه کشور دچار آشوب و درگیری نشود و به تعبیر من هم براندازی ناکام بماند و در عین حال خودبراندازی هم نباشد و نظام جمهوری اسلامی در جایگاه خودش بماند و مهم‌ترین مسئله اینکه مردم احساس کنند در این نظام محترم هستند و حقوق‌شان رعایت می‌شود»!!

خاتمی در ادامه با پیش‌کشیدن بحث تغییرات اجتماعی گفته است: «تا زمانی که موضوع حجاب مطرح شد با متفکران و اندیشمندان و نهادهای مدنی جلساتی برگزار کردیم و متنی تهیه شد که هم دولت و هم احزاب می‌توانند مبنای کار خود قرار دهند. در مورد دانشگاه، آموزش‌وپرورش که جامعه را در تنگنا قرار داده است، این امر صورت گرفت.»

این نگاه خاتمی نسبت به حجاب چند صباحی است توسط افراد دیگر در رسانه‌ها و تریبون‌های آنها نهادینه‌سازی می‌شود تا جایی که برخی وجود آیات حجاب را در قرآن تکذیب می‌کنند و یا همچون خاتمی و طیف همسو با او شرایط جامعه را برای اجرای احکام الهی مناسب نمی‌دانند و نظر به اصطلاح متفکران را ارجح بر احکام الهی می‌دانند.

واضح است که با تغییرات اجتماعی در جامعه‌، خاتمی می‌کوشد تا بار دیگر خود را به عنوان اپوزیسیون تعریف کرده و نظام حکمرانی موجود را به عنوان دگرخود تعریف کند. لیدر اصلاحات با تاکید بر کلیدواژه‌های «زندگی»، «نجات کشور»، «اصلاح نظام حکمرانی» عملاً در تلاش است تا جریان مدعی اصلاحات را تحول یافته و مبتنی بر بیانیه ۱۵ ماده‌ای خود را به عنوان آلترناتیو موجود تعریف کرده و از حاشیه خزیده چندساله مجدداً به صدر اخبار سیاسی بازگردد.

او همچنین تلاش دارد دال‌های گفتمانی زندگی، نجات کشور و اصلاح نظام حکمرانی را در فضای رسانه‌ای- سیاسی اجتماعی بازسازی کند و از این طریق مدعیان اصلاحات را مجهز به کنش رسانه‌ای برای انتخابات آینده کند و خطوط عملیاتی برای کنشگران مدعیان اصلاحات را ذیل کلیدواژه‌های اعلامی بیان کند و مدعی کاهش تاب‌آوری اجتماعی شود!