کد خبر 1675609
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۰۷:۱۸

به گزارش مشرق،کانال تلگرامی امریکانا مطلبی با عنوان ریاست جمهوری ناامیدکننده جیمی کارتر برای آمریکایی‌ها منتشر کرد:

کارتر که در سال ۱۹۷۶ به ریاست‌جمهوری رسید، تنها یک دوره در این سمت خدمت کرد. او اقتصادی را به ارث برد که با تورم و بیکاری بالا دست و پنجه نرم می‌کرد. نرخ تورم که در زمان آغاز ریاست‌جمهوری او ۵.۸ درصد بود، تا سال ۱۹۸۰ به بیش از ۱۴ درصد افزایش یافت و قدرت خرید آمریکایی‌ها را به شدت کاهش داد.

دوران ریاست‌جمهوری او با بحران‌های بین‌المللی نیز همراه بود. مهم‌ترین آنها گروگان‌گیری ۵۲ آمریکایی در ایران بود که ۴۴۴ روز به طول انجامید. تلاش‌هایی مانند عملیات عقاب برای نجات گروگان‌ها با شکست مواجه شد و به کشته شدن هشت نظامی آمریکایی انجامید.

در عرصه داخلی، طرح‌های بلندپروازانه کارتر مانند بیمه درمانی همگانی و اشتغال کامل، به دلیل روابط پرتنش با کنگره به نتیجه نرسید. این مسائل در نهایت به شکست سنگین او در برابر رونالد ریگان در انتخابات ۱۹۸۰ منجر شد.

با این حال، دوران ریاست‌جمهوری کارتر دستاوردهایی نیز داشت. او توافق تاریخی کمپ دیوید میان مصر و اسرائیل را در سال ۱۹۷۸ میانجی‌گری کرد. همچنین در زمینه مقررات‌زدایی، به ویژه در صنعت هوایی، اقداماتی انجام داد که راه را برای شکوفایی شرکت‌های هواپیمایی ارزان‌قیمت هموار کرد. میزان محبوبیت او که در ماه‌های اول به ۷۵ درصد رسیده بود، تا اواسط سال ۱۹۸۰ به ۳۱ درصد سقوط کرد.

اما دوران پس از ریاست‌جمهوری کارتر دگرگون‌کننده بود. او «مرکز کارتر» را تأسیس کرد، تلاش‌های گسترده‌ای برای ریشه‌کن کردن بیماری‌هایی مانند کرم گینه انجام داد (کاهش موارد ابتلا از ۳.۵ میلیون در سال ۱۹۸۶ به کمتر از ۵۰ مورد سالانه در سال‌های اخیر) و بر انتخابات در بیش از ۴۰ کشور نظارت کرد.

کارتر که در سال ۲۰۰۲ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، در نهایت میراثی از خود به جای گذاشت که بیشتر با تأثیرات بشردوستانه شناخته می‌شود تا دستاوردهای سیاسی.