کد خبر 1675802
تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۱

رئیس جمهور سابق لبنان تاکید کرد که ابهامی در پرونده ریاست جمهوری این کشور وجود دارد چراکه هیچ نامزدی از اکثریت برخوردار نیست.

به گزارش مشرق، «میشل عون» رئیس جمهور سابق لبنان در مصاحبه‌ای با شبکه ماهواره‌ای «OTV» اظهار کرد: ابهامی در پرونده ریاست جمهوری این کشور وجود دارد چراکه تا این لحظه هیچ نامزدی از اکثریت برخوردار نیست و همه به نمایندگی از سفرا و کشورها صحبت می‌کنند و در عین حال مدعی هستند که مواضع خود را بیان می‌کنند، این ابهام ممکن است موجب به تعویق افتادن جلسه نهم ژانویه شود.

میشل عون در ادامه تاکید کرد که موافق به تعویق افتادن این جلسه نیست و جلسات باید به صورت متوالی برگزار شوند.

رئیس جمهور سابق لبنان گفت: نحوه اصلاح قانون اساسی در خود آن آمده است، در این مورد باید مسؤولان متعددی نظر خود را بیان کنند، تجربه سال ۲۰۰۸ نباید تکرار شود، بلکه باید به قانون اساسی احترام گذاشته شود و هرگونه اصلاح نباید فوری و در راستای منافع فرد خاصی باشد.

او همچنین گفت که برجسته‌ترین مشکلی که در دوره ریاست جمهوری خود با آن مواجه بوده، تاخیر در تشکیل کابینه‌ها و عدم تعیین برای مهلت زمانی آن و نیز احزاب وزارتخانه‌هایی همانند دارایی و کشور را به انحصار خود درآوردند و در اینجا قوانین نقض شد چراکه به تشکیل کابینه با توافق رئیس جمهور و نخست وزیر احترام گذاشته نشد، رئیس جمهور بعدی برای اینکه با همین مشکل روبه‌رو نشود، باید به این ۲ مساله رسیدگی کند تا امیدی به موفقیت در دوره‌اش وجود داشته باشد.

رئیس جمهور سابق لبنان در پاسخ به سوالی درباره نامزدی «سمیر جعجع»، رئیس حزب القوات اللبنانیه برای پست ریاست جمهوری تاکید کرد: این حق جعجع است که نامزد ریاست جمهوری شود و اگر اکثریت لازم را به دست آورد و رئیس جمهور شود، ما در یک کشور دموکراتیک هستیم.

میشل عون تاکید کرد: اگر شرایط به همین شکل ادامه یابد، سرنوشت توافق آتش‌بس نامعلوم است چراکه آنچه جریان دارد، غیرعادی است و کسانی که مسؤولیت‌ها را برعهده دارند، اقدامات اشتباهی انجام می‌دهند و ناظران نیز به دلیل جانبداری ناکارآمد هستند.

او درباره ایجاد نوار امنیتی جدیدی در لبنان گفت: صحبت از یک منطقه حائل است اما آنچه ایجاد می‌شود، منطقه حائل نیست، بلکه بیشتر به نظر می‌رسد، آنچه اسرائیل می‌خواهد ایجاد کند، در توافق گنجانده نشده است.

رئیس جمهور سابق لبنان تاکید کرد: در نهایت سلاح‌ها باید به دولت قانونی تحویل داده شوند چراکه هیچ کشوری با ۲ دولت قانونی وجود ندارد، ورود به جنگ کشور را از نظر اخلاقی تقسیم کرد اما حتی آنهایی که با جنگ موافق نبودند، به مسؤولیت‌های اجتماعی و انسانی خود عمل کردند و این برای وحدت ملی مهم است. من مخالف جنگ بودم و دلایل آن را نیز گفتم اما کسی را محاکمه و سرزنش نمی‌کنم چون این تربیت و اخلاق من است و به همه توصیه می‌کنم اینگونه باشند زیرا آنچه گهگاه می‌شنوم قابل قبول نیست.

میشل عون در ادامه گفت: دلیل اصلی سقوط دولت سوریه این بود که سوریه از خود دفاع نکرد و ارتش سوریه به وظیفه خود عمل نکرد و ما نمی‌توانیم علت آن را حدس بزنیم، آینده سوریه به رویکرد حاکمیت جدید بستگی دارد، اگر آزادی‌های عمومی حفظ نشود، مشکلی وجود خواهد داشت، اگر آنها با حاکمیتی دیکتاتور مبارزه کردند و چنین کاری انجام دادند، پس از اتفاقاتی که رخ داد، چه سودی حاصل شد و چه تغییری ایجاد کردند؟ هنوز ثبات و آرامشی در سوریه محقق نشده و ما تخلفاتی که تاکنون رخ داده را در چارچوب اشتباه‌هایی می‌دانیم که امیدوار هستیم تکرار نشوند هرچند که من موافق برخی از این اقدامات نیستم، ساختار دموکراتیک امنیت را حفظ می‌کند و از شهروندان با آزادی‌ها و باورهایشان حمایت می‌کند.

او در پاسخ به سوالی درباره اعزام هیئتی به سوریه گفت: این وظیفه دولت است، دولت است که روابط را برعهده می‌گیرد و امکان عقد توافق‌هایی در زمینه‌های مختلف و روابطی که می‌خواهیم با دولت و ملت سوریه داشته باشیم، وجود دارد.

رئیس جمهور پیشین لبنان همچنین تاکید کرد: سلاح‌های فلسطینی‌های داخل و خارج اردوگاه‌ها باید به دولت لبنان تحویل داده شود چراکه این مساله دیگر هیچ فایده‌ای ندارد و تصمیم‌گیری در این خصوص برعهده دولت است، درباره سلاح‌های حزب‌الله نیز باید توافق آتش‌بس اجرا شود.

میشل عون در موضوع آوارگان سوری گفت: آوارگان سوری در لبنان پناهجوی سیاسی نیستند بلکه آواره هستند و من توطئه بین‌المللی علیه خودمان در این موضوع را متوجه نشدم، ما از سازمان ملل خواستیم به آنها در سوریه و نه برای ماندنشان در لبنان کمک کند، دولت لبنان باید با حاکمان جدید سوریه درباره این مساله رایزنی کند آنها آوارگان را به بازگشت به کشورشان فراخواندند و این مساله بسیار مثبتی است.

او در ادامه تاکید کرد: کسانی که درباره مساله سوریه صحبت می‌کنند می‌توانند هرچه می‌خواهند بگویند اما من کسی هستم که جنگیدم و همراه با من افرادی برای اینکه سوریه از لبنان خارج شود، شهید شدند در حالی که دیگران در نقطه مقابل بودند، و من در طول سخت‌ترین روزهای جنگ بارها بر لزوم ایجاد بهترین روابط با سوریه پس از خروجش از لبنان تاکید کردم.

رئیس جمهور سابق لبنان درباره اتهام‌هایی که در این خصوص علیه او مطرح شدند، گفت: در مورد مساله بازداشت‌شدگان وجدانم آسوده است چراکه هیچ یک از مسؤولان قبل از من درباره این موضوع سوالی نکرد اما من در اولین دیدارم با اسد از او در این رابطه سوال کردم او به من اطمینان داد که تعدادی محکوم به جرائم جنایی وجود دارند و تاکید کرد که هیچ زندانی سیاسی لبنانی در کار نیست. این مساله به تازگی پس از اتهام‌زنی‌ها مشخص شد و وزیر کشور آن را اعلام کرد. من در طول مدت اقامتم در خارج از لبنان موضوع مفقودشدگان را پیگیری کردم و از هر فردی که به هر نحوی در این زمینه کار کرد، حمایت کردم، در دوره مسوولیتم قانون مفقودشدگان و ناپدیدشدگان که هیات ملی را تشکیل داد، تصویب شد، مشکل این است که دروغ‌هایی گفته می‌شود.

عون در پایان نیز درباره مساله بازرسی‌های جنایی که آن را در دوره ریاست جمهوری‌اش آغاز کرد، گفت: هر رئیس جمهور جدیدی باید حسابرسی‌های جنایی و پرونده‌های آن را دنبال کند و من این مساله را رها نمی‌کنم چراکه مربوط به دارایی‌های مردم لبنان است و آنچه اتفاق افتاده، قابل قبول نیست، اگر خدا به من عمر و سلامتی بدهد این مساله را تا آخر پیگیری خواهم کرد.

منبع: ایسنا