نماينده مردم قم در مجلس خبرگان رهبري بي‌اعتنايي به دستورات ولي‌فقيه در زمان غيبت امام عصر(عج) را مانند ‌بي‌اعتنايي به دستورات خود امام زمان(عج) دانست.

به گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر حوزه، آيت‌الله محمد مؤمن در جشن ميلاد امام زمان که در حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد، در سخناني اظهار داشت: ولايت امر، براي پيامبر(ص) و بعد از ايشان براي امامان معصوم(ع) و امروز هم براي حضرت وليعصر(عج) است.
وي افزود: بر اساس آيات و روايات، دو وظيفه متوجه پيامبر(ص) و امامان(ع) است، يکي رساندن احکام و دستورات خدا به مردم و ديگري ولايت امري يا همان اداره کردن حاکميت جامعه و رسيدگي به امور مردم است.
عضو خبرگان رهبري ادامه داد: مسئله ولايت امر مسئله‌اي بسيار مهم است، چرا که در روز عيد غدير خم که پيامبر اسلام(ص) به دستور خداوند، امام علي(ع) را به عنوان جانشين خود معرفي کرد، آيه «اليوم اکملت لکم دينکم» نازل شد و اين نشان دهنده آن است که با ولايت امر دين تکامل مي‌شود.

*دين با ولايت معنا پيدا مي‌کند
وي اضافه کرد: اين که گفته مي‌شود اکمال دين، با ولايت امر معنا پيدا مي‌کند، براي آن است که کسي نتواند از اين زاويه مهم بر دين اسلام خرده بگيرد و آن را ناقص بنامد.
آيت‌‌الله مومن خاطرنشان کرد: پيامبر(ص) و امامان معصوم(ع) بر اساس دستور خداوند وظيفه دارند که امور مردم را اداره کنند و اگر اين کار را انجام ندهند، کوتاهي کرده‌اند، چرا که مسئله ولايت امر از نماز هم مهم‌تر است.
عضو شوراي عالي حوزه‌هاي علميه گفت: در زمان غيبت امام زمان(ع) هم اين طور نيست که خداوند در مسئله ولايت امر، مردم را به حال خود رها کرده باشد، بلکه فقيه عادلي را که بتواند مسائل اسلام را خوب درک کرده، عدالت داشته باشد و کشور را با همه خصوصياتش اداره کند، را براي اداره امور مردم و حاکميت جامعه تعيين کرده است.

* ارزش ولايت فقيه، به اندازه ولايت ائمه اطهار (ع) است
وي تصريح کرد: بر اساس سخن امام راحل تمام اختياراتي که براي ائمه اطهار(ع) است، براي ولايت فقيه نيز وجود دارد و شايد علت اين امر هم اين باشد که ارزش ولايت فقيه هم به اندازه ارزش ولايت امر ائمه اطهار(ع) است.
عضو خبرگان رهبري افزود: بي‌اعتنايي به دستورات ولي فقيه، مانند بي‌اعتنايي به دستورات ائمه اطهار(ع) است.
وي در مورد علت غيبت امام زمان(عج) نيز گفت: فعلا صلاح خداوند بر اين است که حضرت صاحب الامر(ع) در غيبت باشند، چرا که شرايط جامعه فراهم نشده است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم در پاسخ به شبهه‌اي مبني بر اين که «حال که شما شيعيان مي‌گوييد، شرايط جامعه براي ولايت امري امام زمان(عج) فراهم نشده است، پس در زمان غيبت ولايت امري براي چيست»، اظهار داشت: اگر بعضي از مردم با بي‌اعتنايي به دستورات خداوند، وظيفه خود را انجام نداده و شرايط را ايجاد نکنند، دليلي نيست که خدا هم وظيفه خود را در قبال تعيين ولايت امر که سعادت را براي جامعه به ارمغان مي‌آورد، انجام ندهد.
وي در تبيين وظيفه منتظران امام زمان(عج) در زمان غيبت هم گفت: وظيفه ما اعتقاد به امامت در کنار ديگر اصول دين و قائل بودن حق ولايت امري براي امامان(ع) است. به اين ترتيب هرکس به امامت و ولايت امر امامان(ع) اعتقادي نداشته باشد، دينش ناقص خواهد بود.
عضو فقهاي شوراي نگهبان خاطرنشان کرد: در زمان حاضر، قهرا اگر صاحب الامر(عج) شرايط را به گونه‌اي ديد که مي‌تواند ولايت امري را به دست بگيرد، البته دستور خداوند هم باشد، حاکميت را در دست مي‌گيرند، اما اگر شرايط به اين صورت نبود، جامعه به حال خويش رها نمي‌شود، بلکه حاکميت بايد به عهده ولي فقيه جامع الشرايط باشد.
عضو خبرگان رهبري در مورد شرايط تبديل شدن غيبت امام زمان(عج) به ظهور اظهار داشت: آنچه که از روايات به ما رسيده است، اين است که بايد امکان ولايت امري ايشان فراهم شود، يعني شرايط به گونه‌اي باشد که با همين مردمي که در حال حاضر زندگي مي‌کنند، بتوانند، حاکميت جامعه را به دست بگيرند.

*آمادگي مردم لازمه‌ ظهور امام عصر (عج)
آيت‌الله مؤمن با اشاره به جريان درخواست مردم از امام علي(ع) براي پذيرش خلافت اظهار داشت: سخن امام علي(ع) بعد از درخواست مردم مبني بر اينکه اگر با آمدن مردم و تمام شدن حجت بر من که در ميان مردم ياراني دارم و البته عهد با خداوند مبني بر اين که اگر شرايط فراهم بود، بايد جلوي ظلم ظالم را گرفت، حجت بر من تمام نمي‌شد که خلافت را بر عهده بگيرم، حکومت را رها مي‌کردم، نشان مي‌دهد که مردم يک شرط مهم ظهوراند و نقشي اساسي براي تحقق ولايت امري امام زمان(عج) را دارند.
عضو فقهاي شوراي نگهبان در تشريح يکي ديگر از وظايف شيعيان براي تحقق ظهور حضرت مهدي(عج) گفت: اگر شرايط به گونه‌اي باشد که امام زمان(عج) ياوراني بين مردم داشته باشند، ظهور محقق خواهد شد، بنابراين وظيفه داريم با حرکت کردن در مسير صحيح در راستاي تأمين نيروي انساني مورد نظر حضرت گام برداريم.