به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، این کشف میتواند تفکرات کنونی در خصوص عمل بینایی را دچار تحول کند.
محققان دانشگاه ویرجینیا دریافتند که چشمهای بسیار ساده لاروهای مگس میوه که فقط دارای 24 گیرنده نوری هستند، صرفاً نور کافی یا ورودی بصری را ارائه میدهند تا به مغز نسبتاً بزرگ این موجودات امکان گردآوری و تبدیل این ورودی به تصاویر را بدهند.
چشم انسان دارای بیش از 125 میلیون گیرنده نوری است. نتایج مطالعات این محققان حاکی از آن است که چشمها ممکن است در عمل دیدن کمتر از آنچه تصور میشود اهمیت داشته باشند و در واقع این توانایی مغز برای پردازش نور به تصاویر پیچیده است که نقش کلیدی را ایفا میکند.
دانشمندان پس از آنکه متوجه رفتار جالب لاروهای مگس میوه طی مطالعهیی متفاوت بر روی سیستم عصبی شدند، مجموعهیی از آزمایشات را به منظور تست بینایی لاروهای مگس میوه صورت دادند.
آنها دریافتند که وقتی یک لارو به قعر ظرفی فرستاده شد، لاروی دیگر حین تکان خوردن برای آزاد کردن خود به سوی آن جذب شد.
پس از انجام چندین آزمایش دیگر برای درک این که لاروها چگونه این حرکت را حس کردند، دانشمندان دریافتند لاروی مگس میوه قادر است تصاویر مفید را گردآوری و با انجام این عمل نقاط نوری کافی را که به مغز امکان ترکیب تصویر پانورامیک واضح برای دیدن میدهد، جمعآوری کند.
این پژوهش مدل مناسبی را در تلاش برای رسیدن به درک درست نقش مغز در کمک به موجودات زنده از جمله انسان برای پردازش تصاویر در اختیار میگذارد.
دانشمندان در مطالعات خود بر روی لاروهای مگس میوه دریافتند که مغز بیشتر از چشم در حوزه بینایی نقش ایفا میکند.