موضوع سوال از رئیس جمهور برای نشست دیروز مجلس آغازی غیر علنی رقم زد، آغازی که حواشی آن جلسه علنی هم ادامه داشت و در همین گیر و دار سوال بود که انتظار برخی متقاضیان تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد به سر رسید و با رای مجلس قرار شد داستان «جاسبی و دانشگاه آزاد» بازخوانی شود.

به گزارش مشرق، نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از تشکیل جلسه غیر علنی برگزار شد، وکلای ملت پیش از آغاز جلسه علنی، در نشستی غیرعلنی به بررسی موضوع طرح سؤال از رئیس جمهور پرداخته بودند و برخی از نمایندگان موافق و مخالف طرح سوال در جلسه سخنرانی کرده بودند که گزارش کامل آن را در اینجا می توانید مشاهده کنید.


- *وکلای ملت در جلسه علنی امروز پارلمان، طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد را به تصویب رساندند و همچنین سؤال عوض حیدرپور نماینده شهررضا از سید محمود حسینی وزیر اقتصاد و دارایی را نیز مورد بحث و بررسی قرار دادند.* -


تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد تصویب شد

طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد نمایندگان مجلس شورای اسلامی که قریب به یک ماه است که تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است با 122 رأی موافق، 68 رأی مخالف و 18 رأی ممتنع از 233 نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید.

عباس مقتدایی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز در سخنانی در زمینه طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد، گفت: طراحان این طرح 9 مورد برای انجام این تحقیق و تفحص را مطرح کردند.

وی هرم هیئت علمی و استانداردهای آموزشی و پژوهشی، وضعیت فرهنگی دانشگاه، فعالیت‌های دانشجویی و امور فوق برنامه، ساخت و سازهای عمرانی، استفاده از امکانات دانشگاه در امور حزبی و سیاسی و همچنین بررسی خرید و فروش مدرک دانشگاه و شعب خارج از کشور را از جمله محورهای مورد نظر طراحان طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد برای بررسی عنوان کرد.

عملکرد جاسبی زیر ذره‌بین مجلس

متقاضیان این طرح معتقدند که روشن شدن مواردی که در این تفحص درخواست شده است به مدیریت جدید این دانشگاه کمک خواهد کرد.

این تقاضا با حضور فرهاد دانشجو، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در صحن علنی بررسی شد اما نمایندگان عملکرد این دانشگاه در دوران مدیریت جاسبی را بررسی خواهند کرد.

مجلس لایحه قانون دریایی ایران را اصلاح کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (شنبه مجلس) لایحه اصلاح قانون دریایی ایران که اعاده شده از سوی شورای نگهبان بود را بررسی و به منظور تامین نظر آن شورا اصلاح کردند.

*** نمایندگان مجلس ماده 66 موضوع ماده 5 این لایحه را به این شرح اصلاح کردند:

اگر بار در معرض تضییع و فساد سریع باشد فرمانده می‌تواند در صورت امکان با کسب نظر مالک و در غیر این صورت با اطلاع دادستان محل در داخل کشور و یا کنسولگری دولت جمهوری اسلامی ایران و یا مراجع رسمی و صلاحیت‌دار محل در خارج از کشور آن را بفروشد و مراتب را فوری به فرستنده و تحویل‌گیرنده بار اطلاع دهد.

نمایندگان مجلس همچنین مصوب کردند که فرماندهان و کارکنان کشتی به هیچ وجه حق ندارند بدون اجازه مالک کشتی باری را حمل کنند. فرماندهی که کشتی را برای منافع دیگران اداره می‌کند نمی‌تواند به هیچ وجه باری را به سود خود حمل کند مگر اینکه از مالک اجازه کسب کرده و قراردادی با وی منعقد کرده باشد.

* اسناد زیادی از عملکرد گذشته دانشگاه آزاد در اختیار مجلس قرار دارد

علی اصغر زارعی نماینده مردم تهران در سخنانی به عنوان یکی از موافقان طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد با بیان اینکه دانشگاه آزاد یکی از بزرگترین مراکز آموزشی کشورمان است، گفت: بعد از تغییر و تحولی که در ریاست این دانشگاه انجام شد، فرهاد دانشجو اصلاحاتی را در این دانشگاه داشت ولی وقتی سؤالاتی در مورد گذشته دانشگاه آزاد در کمیسیون آموزش از فرهاد دانشجو مطرح کردیم، به ما گفتند از بنده در خصوص زمان مدیریتی خودم سؤال کنید تا پاسخ دهم؛ اگر در مورد عملکرد 30 ساله دانشگاه سؤالی دارید، ما حاضریم با تحقیق و تفحص از دانشگاه موافقت کنیم.

به گفته وی، امروز اسناد زیادی در مجلس که از کانال‌های مختلف به خصوص زیرمجموعه های دانشگاه آزاد از عملکرد گذشته این دانشگاه، وجود دارد و در اختیار ما قرار گرفته که از صحت و سقم این اسناد اطلاعی نداریم و نمی دانیم واقعیت دارد یا ندارد از این رو باید تحقیق و تفحص انجام شود؛ باید موضوعاتی مانند استخدام و به کارگیری برخی افراد فاقد صلاحیت و یا پرداخت حقوق 14میلیونی ، صحت و سقم برخی شعبات دانشگاه مانند شعبه لندن و... روشن شود.



نظرات مخالفان دو فوریت طرح

مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مخالفت با طرح اصلاح ماده 84 قانون صندوق توسعه ملی مجلس گفت: ابتدا می‌خواهم از آقای موسوی به عنوان طراح طرح اصلاح قانون صندوق توسعه ملی سؤال کنم که چه ضرورت و شرایط استثنایی به وجود آمده که شما این طرح را در قالب دو فوریت مطرح کردید.

وی با بیان اینکه مطرح کردن طرحها در قالب دو فوریت نیازمند شرایط خاص و اضطراری اظهار داشت: چطور قانونی که ما روزها برای آن تلاش کرده‌ایم و تصویب کرده‌ایم امروز نیازمند اصلاح است، اما اصلاحیه این قانون در مدت 48 ساعت می‌تواند بلااشکال باشد.

نماینده مردم لنگرود با بیان اینکه اصلاح قانون صندوق توسعه ملی نیاز به دو فوریت ندارد، گفت: باتوجه به اینکه جلسات هیئت امنای صندوق توسعه ملی هر دو ماه یک بار برگزار می‌شود پیشنهاد من این است که این طرح در کمیسیون تخصصی مورد بحث و بررسی قرار بگیرد و در صورت لزوم به صحن علنی مجلس بیاید.

بر مهدی سنایی نماینده مردم نهاوند نیز در مخالفت با طرح اصلاح ماده 84 قانون صندوق توسعه ملی گفت: طرح‌های دو فوریتی مستلزم یک شرایط خاص و اضطراری است و این در حالی است که طرح اصلاح ماده 84 قانون توسعه ملی برخوردار نیست؛ هیئت رئیسه مجلس موظف است فوریت طرح‌ها را بررسی و اعلام کند تا طرح‌هایی چون طرح اصلاح صندوق توسعه ملی در قالب دو فوریت مطرح نشود.

سنایی با بیان اینکه اختیارات هیئت امنا در صندوق توسعه ملی به هیئت عامل واگذار شده است افزود:‌ اگر اصلاح این طرح ضرورت دارد و شرایط آن اضطراری است باید دلایل فوریت آن از سوی طراحان مطرح شود، به نظر ما این طرح فوریت ندارد.

سنایی در پایان گفت: شرایط دو فوریتی برای طرح‌ها مشخص است نباید طوری شود که هر نماینده هرچیزی که به ذهنش می‌رسد آن را در قالب طرح دو فوریتی مطرح کند.

* اختیارات هیئت امنای صندوق توسعه ملی به آن باز می‌گردد

وکلای ملت پس از استماع طراح، مخالفان و موافقان  با فوریت طرح اصلاح ماده 84 قانون برنامه 5 ساله توسعه را که به امضای 40 نماینده مجلس رسیده بود موافقت کردند.

نمایندگان مجلس با 191 رای موافق، 15 رای مخالف و 16 رای موافق از 235 نماینده حاضر در جلسه علنی امروز با فوریت این طرح موافقت کردند.

در صورت تصویب نهایی این طرح اختیارات هیئت امنای صندوق توسعه ملی که طی مصوبه‌ای به هیئت عامل این صندوق تفویض شده به هیئت امنا که متشکل از سه قوه و بخش خصوصی است، بازگردانده خواهد شد.

* بیانیه مجمع نمایندگان روحانی مجلس

مجمع نمایندگان روحانی مجلس شورای اسلامی در حمایت از رهنمودهای رهبر معظم انقلاب بیانیه‌ای صادر و اعلام کردند مقام معظم رهبری در بیانات خود تاریخ انقلاب را برای نسل سوم ضمن برشمردن، ابعاد دشمنی آمریکا با ملت ایران از حدود 60 سال پیش و بایدها و نبایدهای فراروی مسلمانان و ملت شریف ایران را تبیین فرمودند.

در بخشی از این بیانیه آمده است که: روحانیت مجلس با تشکر از تدبیر حکیمانه رهبر فرزانه انقلاب حضرت آیت الله خامنه‌ای، حمایت قاطع خود را از بیانات معظم له اعلام می‌دارد و ملت شریف ایران و مسئولان خدوم نظام به ویژه سران قوا را به وحدت و همدلی و تلاش برای حفظ وحدت ، آسایش و آرامش مردم به منظور خنثی کردن توطئه دشمنان اسلام و انقلاب دعوت می‌کند.

قدردانی نماینده مردم لنگرود از شهردار تهران

مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود در نطق میان‌دستور امروز خود با انتقادات متعدد از اقدامات عملی نشده دولت در شمال کشور خطاب به رئیس‌جمهور گفت: آقای احمدی‌نژاد! بارها و بارها نمایندگان گیلان در تذکرهای کتبی و شفاهی خود از شما خواسته بودند که مطالبات چای‌کاران این استان را پرداخت کنید اما متأسفانه فصل برداشت چای تمام شد اما هنوز از 53میلیارد خرید برگ سبز توسط دولت فقط 22 میلیارد تومان پرداخت شده یعنی 60درصد از مطالبات چای‌کاران پرداخت نشده است.

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس در پایان از اقدامات قالیباف به دلیل کارهای زیربنایی و اساسی در شرایط سخت اقتصادی کشور تشکر کرد و از وی خواست که به این طرح‌ها و کارها سرعت بیشتری ببخشد.

وزیر اقتصاد حیدرپور را درباره معافیت مالیاتی مسکن مهر قانع کرد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی سؤال حیدرپور نماینده شهرضا از سیدشمس‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی را مورد بحث و بررسی قرار دادند. این سؤال قبلا در کمیسیون اقتصادی مجلس با حضور وزیر و نماینده سؤال کننده بررسی شده بود اما به دلیل عدم اقناع نماینده پرسشگر از پاسخ‌های وزیر رسیدگی به این سؤال به جلسه علنی خانه ملت موکول شده بود که خلاصه آن بدین شرح است: علت اجرا نشدن مصوبات دولت در خصوص معاف بودن مسکن مهر از مالیات چیست؟

پس از توضیحات نماینده سؤال کننده در پاسخ‌های وزیر، حیدرپور اعلام کرد: در صورتی که آقای حسینی قبول کند مجلس در لایحه اصلاح قانون مالیات، مسکن مهر و ساخت مسکن را که یک پروژه اساسی است، برای همیشه از پرداخت مالیات معاف کند، نیازی به رأی‌گیری در جلسه برای این سؤال وجود ندارد و اعلام می‌کنند که از پاسخ‌های وزیر قانع شده‌اند که وزیر اقتصاد نیز با این پیشنهاد موافقت کرد و بدین ترتیب رأی گیری در این زمینه انجام نشد.

* اعلام وصول سؤال از عباسی درباره اجرا نشدن برنامه پنجم در حوزه جوانان

علیرضا منادی عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی هم پیش از پایان جلسه علنی موارد اعلام وصولی را قرائت کرد.

بر این اساس سؤال ملی سیداحمدرضا دستغیب نماینده شیراز از محمد عباسی وزیر ورزش و جوانان درباره علت عدم اجرایی شدن قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با حوزه جوانان اعلام وصول شد.

نشست علنی امروز نمایندگان مجلس پایان یافت

وکلای ملت در جلسه علنی امروز پارلمان، طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد را به تصویب رساندند و همچنین سؤال عوض حیدرپور نماینده شهررضا از سید محمود حسینی وزیر اقتصاد و دارایی را نیز مورد بحث و بررسی قرار دادند.

بهارستان نشینان همچنین امروز پیش از آغاز جلسه علنی در نشستی غیر علنی به بررسی موضوع طرح سؤال از رئیس جمهور پرداختند.

حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد پیش از پایان جلسه اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس راس ساعت 8 صبح فردا (چهارشنبه) 17 آبان ماه با دستور کار ادامه رسیدگی به دستور هفتگی تشکیل می‌شود.

منبع اخبار : فارس