کد خبر 169309
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۱ - ۰۷:۵۵

مهاجرت به خارج از انگلستان طی دهه گذشته به شدت افزایش یافته است و در سال 2008 به اوج خود رسید که شمار مهاجران از 363000 در سال به 427000 نفر رسید و 93 درصد این مهاجران در سن کار هستند.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، روزنامه گاردین در مطلبی به قلم «آلن تراویس»، ویراستار داخلی خود در تحلیل دلایل افزایش مهاجرت انگلیسی‌‌‌ها به خارج از کشور می نویسد: پژوهشی که اخیرا توسط وزارت کشور انگلستان صورت گرفته‌‌‌است نشان می‌دهد که 4.7 میلیون نفر از متولدین انگلستان هم اکنون خارج از کشور زندگی می‌‌‌کنند که در این میان استرالیا طی 20 سال گذشته اصلی‌‌‌ترین مقصد این مهاجران بوده است.

افزایش میزان فرار مغزها از میان طبقه متوسط انگلستان که برای کار و زندگی از کشور خارج می‌‌‌شوند سبب نگرانی دولت در ارتباط با کاهش افراد متخصص در آینده را فراهم کرده-است.

این پژوهش بعلاوه ثابت کرد که بر خلاف آنچه که عموم تصور می‌‌‌کنند با افزایش نرخ بیکاری در انگلستان میزان مهاجرات به خارج از این کشور کاهش می‌‌‌یابد چرا که فروش اموال و تبدیل آنها به پول برای خروج از کشور سخت‌‌‌تر می‌‌‌شود.

مهاجرت‌هایی که امروز انجام می‌‌‌شود بسیار متفاوت از مهاجرت‌های گسترده انگلیسی‌‌‌های فقیر به استرالیا پس از جنگ جهانی دوم است که با همکاری دولت استرالیا انجام می‌‌‌شد و در آن سالانه بیش از 80000 نفر به استرالیا مهاجرت می‌‌‌کردند.

این پژوهش نشان می‌‌‌دهد 93 درصد این مهاجران در سن کار هستند و دیگر آن تصویری که از بازنشسته‌‌‌های انگلیسی در جهان وجود دارد که آنها را در سواحل اسپانیا نشان می‌‌‌دهد به شدت رو به کاهش است. در سال 2010 تنها 4000 نفر از بازنشسته‌‌‌های انگلیسی به خارج رفته‌‌‌اند درحالی که این تعداد در سال 2006 به 22000 نفر می‌‌‌رسید. ا

ین کاهش شدید نشانگر ترکیدن حباب بخش املاک در انگلستان است یعنی زمانی که مالکان می‌‌‌توانستند ملک خود را فروخته و در خارج از انگلستان با بهره‌‌‌مندی از آب و هوای بهتر و کیفیت بالاتر زندگی هزینه کمتری نیز متحمل شوند. بیشترین شمار بازنشستگان انگلیسی که خارج از کشور زندگی می‌کنند در اسپانیا نیستند بلکه در استرالیا، کانادا و آمریکا هستند که یادآور جوامع بزرگ بریتانیایی می‌‌‌باشند که سالها پیش در این کشورها ساکن شدند.

دفتر ملی آمار می‌‌‌گوید مهاجرت به خارج از انگلستان طی دهه گذشته به شدت افزایش یافته است و در سال 2008 به اوج خود رسید که شمار مهاجران از 363000 در سال به 427000 نفر رسید. از آن سال باز این تعداد کاهش یافته و به 350000 نفر در سال رسیده است. مهاجران بلند مدت به کسانی گفته می‌‌‌شود که دست‌‌‌کم 12 ماه از کشور بیرون می‌‌‌روند.

مهاجران انگلیسی 149000 نفر یا 43 درصد از 350000 نفری که در سال 2011 از کشور خارج شده تا در کشور دیگری زندگی کنند را تشکیل می‌‌‌دهند. 57 درصد باقیمانده دو گروه تقریبا برابر شهروندان اتحادیه اروپا و شهروندان کشورهای بیرون از اتحادیه اروپا هستند که پس از زندگی و کار در انگلستان به کشور خود بر می‌‌‌گردند.

همچنین در این پژوهش معلوم گردید که شهروندان دیگر کشورهای حوزه اتحادیه اروپا که فاصله کمتری تا کشور خود دارند و هزینه‌‌‌های کمتری را متحمل می‌‌‌شوند کمتر احتمال دارد در قیاس با کسانی که از دیگر نقاط جهان می‌‌‌آیند پس از زندگی در انگلستان به کشور خود برگردند. مهاجرانی هم که از شبه‌‌‌قاره هند می‌‌‌آیند و یا از کشورهای مشترک‌‌‌المنافع دریای کارائیب در قیاس با استرالیایی‌‌‌ها، نیوزیلندی‌‌‌ها یا آمریکایی‌‌‌ها بیشتر احتمال دارد در انگلستان ماندنی شوند.

در این پژوهش آمده است که این افزایش مهاجرت شهروندان انگلستان بیشتر در میان کسانی رخ می‌‌‌دهد که کارشان یا فنی است یا مدیریتی به همین خاطر احتمالا انگلستان در آینده با کمبود نیروی متخصص روبرو خواهد شد.

در سال 1991 شمار مهاجرانی که از این گروه‌‌‌های شغلی بودند 37 درصد بود ولی در 2010 پس از چند سال افزایش آرام و پس از رکود سال 2008 تقریبا به پنجاه درصد(48 درصد) رسیده است. بیشتر شمار کسانی که به خارج از انگلستان مهاجرت می‌‌‌کنند اغلب وضعیت کار آینده‌‌‌شان معلوم است و به دنبال کار نمی‌‌‌گردند.

برآوردی که بتازگی توسط بانک جهانی صورت گرفته‌‌‌است نشان می‌‌‌دهد که در سال 2011 حدود 4.7 میلیون نفر شهروند انگلیسی در خارج زندگی می‌‌‌کنند که 7 درصد جمعیت بریتانیا را تشکیل می‌‌‌دادند و بدین ترتیب انگلستان در میان دیگر کشورهای جهان در جایگاه هشتم قرار گرفته است. اگر بخواهیم با درصد سخن بگوییم می‌‌‌توان گفت کشورهایی مانند پرتقال (21درصد) و ایرلند (16درصد) دارای جمعیت خارج نشین بزرگتری هستند.

بزرگترین گروه خارج‌‌‌نشین انگلستان در استرالیا (1.2 میلیون نفر)، آمریکا (701000 نفر)، کانادا (675000 نفر) و اسپانیا (411000 نفر) است.

در این پژوهش مشخص شد بیشتر مهاجران بیش از چهار سال از کشور خارج می‌‌‌شوند و اغلب در کشوری که به آنجا مهاجرت می‌‌‌کنند کار ثابتی دارند. همچنین طی این تحقیق معلوم گردید که اصلی‌‌‌ترین دلایل مهاجرت بی‌‌‌کاری در انگلستان و تغییرات ارزش پوند است. بعلاوه در ادامه این تحقیق آمده است که مهاجرت در حال حاضر تبدیل به امری شده است که مردم به آن اقبال پیدا کرده‌‌‌اند و دیگر همچون سابق کاری نیست که شخص مهاجر از سر ناچاری به آن دست زده باشد.

در این تحقیق آمده است که شمار مهاجران انگلیسی به استرالیا پس از سال 2006 با کاهش روبرو شده است که دلیل آن افزایش نرخ بی‌‌‌کاری در انگلستان بوده است. بر اساس این تحقیق می‌‌‌توان گفت که در زمان افزایش میزان بی‌‌‌کاری اولویت اول افراد حفظ موقعیت کاری خود در درون کشور است و پس از آن یعنی پس از آنکه شخص از ثبات کاری خود خاطر جمع می‌‌‌شود شروع به پس‌‌‌انداز می‌‌‌کند و برای مهاجرات خود نقشه می‌‌‌کشد.