کد خبر 169435
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۱ - ۲۳:۵۹

كارآگاهان پليس آگاهي تهران بزرگ به دنبال اعضاي باندي هستند كه به شيوه ماهرانه از مسافران سرقت كرده و پس از ربودن اموال اين افراد به بهانه نداشتن «طرح ترافيك» اقدام به پياده كردن مالباخته گان كرده و متواري مي شوند.

به گزارش مشرق، در پي وقوع سرقت هاي متعدد جيب بري به شيوه و شگرد مشابه و توسط سرنشينان خودروهاي سواري پرايد سفيد، پژو 405 نقره اي، پرايد نقره اي، پيكان سفيد، سمند نوك مدادي در مناطق مختلف سطح شهر تهران به ويژه در محدوه ميدان وليعصر، كريم خان، ميدان آرژانتين، خيابان مطهري، خيابان بهشتي، خيابان خرمشهر، بزرگراه كردستان، خيابان و ميدان فاطمي، منطقه عباس آباد و...، موضوع براي شناسايي و دستگيري سارقان در دستور كار كارآگاهان پايگاه سوم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار گرفت.
با آغاز رسيدگي به اين پرونده، كارآگاهان پايگاه هشتم با تجميع پرونده هاي مشابه با موضوع جيب بري به شيوه و شگرد فوق، كارآگاهان اطلاع پيدا كردند كه ده ها مالباخته اي كه همگي آنها تحت عنوان مسافر سوار يك دستگاه خودرو سواري مسافربرنما شده اند، توسط سرنشينان اين خودرو حرفه اي مورد جيب بري و سرقت مدارك شناسايي، دسته چك، وجوه نقد و... قرار گرفته اند كه تمامي مالباختگان علاوه بر نوع شيوه و شگرد سرقت ها، در اظهارات خود به يك نكته مشترك ديگر نيز اشاره داشتند و آن لباس هاي بسيار مرتب و برخورد مودبانه سرنشينان خودرو و حتي راننده خودرو با آنها بود به گونه اي كه هيچ يك از مالباختگان در لحظه اول تصور نمي كردند كه اين افراد سارقاني حرفه اي هستند كه در اين پوشش قصد سرقت اموال آنها را دارند. اما با ارجاع پرونده هاي مشابه به پايگاه سوم پليس آگاهي، مالباختگان نيز با حضور در پايگاه سوم پليس آگاهي به تشريح شيوه و شگرد سرقت ها پرداختند.
يكي از مالباختگان در اظهارات خود به كارآگاهان گفت: از ميدان آرژانتين به مقصد كريم خان، سوار يك دستگاه خودرو سواري پژو 405 نقره اي با چهار سرنشين شدم. پس از سوار شدن به ماشين ابتدا يك نفر از سرنشينان صندلي عقب، پولي را به عنوان كرايه پرداخت كرد و راننده نيز به بهانه نداشتن پول خرد، درخواست پول خرد كرد؛ من نيز دست در جيب كت كرده و يك اسكناس 500 توماني به راننده دادم؛ پس از دقايقي، ديگر سرنشين صندلي عقب ماشين كه در كنار من نشسته بود، ضمن عذرخواهي و در حاليكه به من فشار مي آورد مدعي شد كه در دستش پلاتين قرار دارد و به اين بهانه و بسيار مودبانه از من خواهش كرد تا دستم را در پشت سر او قرار دهم و من نيز براي راحتي وي درخواست او را انجام دادم.
وي ادامه داد: پس از طي مسافتي كوتاه ناگهان راننده گفت: ببخشيد؛ طرح ترافيك ندارم و نمي توانم به كريم خان بروم و به اين بهانه مرا پياده كرد و حتي به عنوان عذرخواهي از من كرايه نگرفت و پس از پياده كردن من به سرعت از محل دور شد.
پس از چند دقيقه متوجه شدم كه كيف جيبي حاوي چند فقره چك امضا شده متعلق به تعدادي از همكارانم به ارزش تقريبي 50 ميليون تومان به سرقت رفته است.
يكي از مالباختگان خانم نيز در اظهارات خود به كارآگاهان گفت: در خيابان خرمشهر سوار يك دستگاه خودرو پرايد سفيد رنگ شدم؛ مي خواستم در صندلي جلو بشينم كه راننده ماشين ضمن عذرخواهي و به بهانه اينكه در صندلي جلو يك عدد كارتن قرار دارد از من خواهش كرد تا در صندلي عقب ماشين بشينم.
پس از سوار شدن به ماشين، يكي از سرنشينان صندلي عقب يك اسكناس 10هزار توماني به راننده داد و راننده نيز به بهانه نداشتن كرايه از من درخواست پول خرد كرد؛ براي دادن پول به راننده، كيف دستي همراهم را باز كرده و در حاليكه پس از پرداخت پول هنوز كيف باز بود، ناگهان ديگر سرنشين صندلي عقب كه در كنار من نشسته بود، به بهانه باز بودن درب ماشين دستش را دراز كرد و خودش را روي كيف من قرار داد و در ماشين را چند بار باز و بسته كرد.
هنوز لحظاتي از بستن در ماشين توسط اين آقا نگذشته بود كه راننده ماشين به بهانه نداشتن طرح ترافيك و بدون آنكه از من كرايه اي دريافت كند مرا پياده كرد؛ زماني كه قصد خريد داشتم متوجه سرقت مدارك شناسايي، پول نقد، يك حلقه انگشتر طلا از داخل كيف خود شدم.
در ادامه تحقيقات و با شناسايي مالباختگاني كه سارقان جيب بر اقدام به سرقت چك و وصول آنها كرده بودند، كارآگاهان به تحقيق از اين افراد پرداختند.
كارآگاهان با مراجعه به شعبات مختلف بانكي در سطح شهر تهران و با بررسي مشخصات افراد وصول كننده چك هاي مسروقه اطلاع پيدا كردند كه سارقان با استفاده از اسناد و مدارك شناسايي متعلق به ديگر مالباختگان اقدام به نقد كردن چك هاي مسروقه كرده اند به گونه اي كه تنها با استفاده از مدارك شناسايي متعلق به يكي از مالباختگان و با مراجعه به بيش از 10شعبه بانكي مختلف اقدام به وصول تعداد زيادي از چك هاي مسروقه كرده اند.
كارآگاهان پايگاه سوم پليس آگاهي با بهره گيري از تصاوير بدست آمده از دهها چهره نگاري انجام شده اطمينان پيدا كردند كه تمامي سرقت ها توسط اعضاي يك گروه از سارقان انجام شده كه با استفاده از انواع خودروهاي سواري اقدام به سرقت از مسافران درون شهري كرده اند.
همچنين با بهره گيري از تصاوير بدست آمده از دوربين هاي مداربسته بانكي، كارآگاهان موفق به شناسايي يكي از سارقان شدند كه برابر اظهارات مالباختگان در عمده سرقت ها در صندلي عقب خودرو اقدام به سرقت از مالباختگان كرده است.سرهنگ كارآگاه حسين خان بابايي، رئيس پايگاه سوم پليس آگاهي تهران بزرگ، با اشاره به ده ها مالباخته شناسايي شده در اين پرونده و ارزش ميلياردي پرونده، گفت: با توجه به تعدد سرقت هاي انجام شده از سوي اعضاي اين گروه از سارقان و به منظور شناسايي و دستگيري متهمان، دستور انتشار تصوير بدست آمده يكي از متهمان پرونده از سوي مقام قضايي صادر شده است.وي افزود: از همه شهرونداني كه موفق به شناسايي هويت متهم شدند درخواست مي شود تا هرگونه اطلاعات درباره هويت متهم، مخفيگاه و يا محل هاي تردد وي را از طريق شماره تلفن هاي 21865668، 21865649 و 88505753 در اختيار كارآگاهان پايگاه سوم پليس آگاهي تهران بزرگ قرار دهند.