کد خبر 1697539
تاریخ انتشار: ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۸

وزیر امور خارجه گفت: نامه ترامپ نوشته شده و هنوز به دست ما نرسیده؛ قرار است یک فرستاده از یکی از کشورهای عربی آن را در تهران تحویل دهد.

به گزارش مشرق، سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره نامه ترامپ به ایران گفت: نامه ترامپ نوشته شده و هنوز به دست ما نرسیده؛ قرار است یک فرستاده از یکی از کشورهای عربی آن را در تهران تحویل دهد.

عراقچی همچنین اظهار داشت: یک جلسه غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل درخواست شده که رویه کاملا جدیدی است و محل تعجب دارد و حسن نیت کشورهای خواهان این جلسه را زیر سوال می‌برد. امیدواریم شورای امنیت به وظیفه خود در حفظ صلح بین‌المللی به درستی عمل کند.

وی درباره مذاکره نیز گفت: ما همواره درباره موضوع هسته‌ای آمادگی مذاکره از موضع برابر داشته‌ایم و درباره برجام هم مذاکره داشتیم و مذاکره ادامه دارد. آمریکا مدت‌هاست که از برجام خارج شده و با سه کشور اروپایی مذاکره داریم و به زودی دور جدید آن انجام می‌شود و همزمان با چین و روسیه هم مذاکره داریم. جلسه سه‌جانبه چین، ایران و روسیه در این خصوص در روزهای آینده برگزار می‌شود.

وزیر خارجه در ادامه گفت: ایران عضو معاهده عدم اشاعه NPT هستیم و برنامه هسته‌ای ما در همان چارچوب، حرکت می کند، برنامه هسته‌ای ایران کاملا پویا است و رشد و پیشرفت می کند ولی ما در چارچوب تعهدات خود در ان پی تی عمل می کنیم و منع و محدودیتی در آن قالب برای خود قائل نیستیم.

عراقچی درباره مواضع اتحادیه اروپا علیه ایران به ویژه در شورای حکام و تاثیر گذاری آن بر مذاکرات هسته‌ای گفت: مذاکرات ما با اروپایی‌ها جریان داشته و خواهد داشت. البته اروپایی‌ها سیاست‌های بسیار غلطی را همواره اتخاذ کردند، بعد از خروج آمریکا از برجام تعهداتی به ما دادند که نتوانستند اجرا کنند و الان آن ها زیر سوال هستند و باید پاسخگو باشند که در مذاکرات با اروپا این موضوع هم مطرح است.

وی درباره ادعای انزوای ایران هم توضیح داد: جمهوری اسلامی ایران روابط دوستانه بسیار گسترده‌ای داشته و مشورت‌های ما با بسیاری از کشورها در جریان است و من هیچ انزوایی احساس نمی کنم.