به گزارش مشرق به نقل از فارس، خانه تئاتر در پی اعتراضها و شکایاتی که پیرامون مشکلات متعدد هنرمندان تئاتری شده بود، روز گذشته نشست فوقالعادهای را در سالن اصلی تئاتر شهر به منظور طرح و بررسی مسائل و مشکلات درباره امنیت شغلی و جایگاه حقوقی هنرمندان تئاتر برگزار کرد.
در این نشست هنرمندان متعددی ازجمله عزتالله انتظامی، اکبر زنجانپور، منیژه محمدی، محمد حاتمی، بهزاد فراهانی، هنگامه مفید، اصغر همت، ایرج راد، آناهیتا نعمتی، محمد یعقوبی، پیام دهکردی، آیدا کیخایی، حمیدرضا نعیمی و ... حضور داشتند.
این نشست خالی از حواشی نبود؛ به طوری که حاشیهها جلسه را تحت تاثیر خود قرار داد. پس از آنکه نمایندگان 14 صنف خانه تئاتر یک به یک شروع به بیان مشکلات خود کردند، افرادی در میان حرف نمایندگان خواستار صحبت کردن بودند که این موضوع با برخورد بهزاد فراهانی روبرو شد.
نصرالله دلاوری به هر ترتیب توانست حرف بزند و گفت: تا کی باید نوکر دولت باشیم، باید خود به تولید برسیم. خانه تئاتر زیر نظر مرکز هنرهای نمایشی به جایی نمیرسد.
در میان صحبتهای افرادی که روی صحنه بودند، تکصداهایی به نشانه اعتراض و یا موافقت با موضوعاتی که مطرح میشد، به گوش میرسید تا اینکه اکبر زنجانپور - بازیگر پیشکسوت تئاتر - دیگر تاب نیاورد و برخاست و در اعتراض به صحبتهایی که در این نشست شده بود، گفت: حالتی که در این مراسم غالب شده است، این را میرساند که از مسئولین بترسیم تا به ما پول بدهند! تئاتر اصلا احتیاجی ندارد که دنبال پول باشد، اصلا تفکر و وظیفه تئاتر چه شده است؟ چرا تئاتر کار میکنیم؟ برای اینکه به ما پول بدهند؟
فراهانی پس اینکه زنجانپور جلسه را ترک کرد، گفت: من با این صحبتهای آقای زنجانپور مخالفم زیرا ما زحمت میکشیم و باید حقمان را بگیریم.
ایرج راد در ادامه گفت: پشتوانه خانه تئاتر اعضای آن است و اگر اعضا ما را پشتیبانی نکنند، متاسفانه هیچ کاری نمیتوان کرد و متاسفانه کمر خانه تئاتر آن روز خم میشود. برخی عوض شناخت از تشکیلات صنفی فقط توقع دارند؛ امکان کار برای همه وجود ندارد، این را همه ما میدانیم. به وزیر ارشاد نیز گفتم سفرهای در تئاتر باز است که 500 نفر را کفاف میدهد اما 5هزار نفر را ریختهایم بر سر آن تا یکدیگر را بخورند.
وی افزود: وقتی امکان اشتغالزایی نداریم، برای چه نزدیک به 1000 فارغالتحصیل در سال از تئاتر و موسسهها داریم. سالنهای زیادی با مبالغ زیاد ساخته شدهاند اما به درد تئاتر نمیخورند.
راد تاکید کرد: ما اصلا سیاسی نیستیم و خود من نیز هیچگاه در زندگیام سیاسی نبودم؛ من دلسوز هنر و فرهنگ این کشور هستم، برچسب به ما نزنند. تئاتر همیشه سیاسی نیست بلکه تنها بخشی از آن سیاسی است. باز هم میگویم خانه تئاتر رودرروی کسی نیست و با کسی ستیز ندارد و با دلسوزی در راه گسترش فرهنگ و هنر کشور تلاش میکند.
وی پس از گفتن این جملات سالن را ترک کرد.
در زمانی که جلسه به نیمههای راه رسیده بود، دیگر خبری از «عزتالله انتظامی» هم نبود.
حدود 40 نفر هم در طول برگزاری نشست، این جلسه را ترک کردند.
عدهای نیز در پاسخ به اعتراضات اعضا خواستار همدلی افراد شدند.
در این جلسه فقط به مشکلاتی که به قول بسیاری از کسانی که نماینده صنوف بودند و همه آن را میدانستند پرداخته شد و در پایان باز هم راه حلی پیشنهاد نشد؛ هرچند اگر راه حلی هم پیشنهاد میشد از سوی مدیران به جایی نمیرسید.
در این جلسه تنها خواسته هنرمندان رعایت کردن قرارداد تیپ بود، زیرا این روزها با وجود شورای حمایت این قرارداد که مبنای دستمزد هنرمندان مربوط به 6 سال پیش است، رعایت نمیشود و با وجود بودجه تئاتر، هنرمندان مجبور به بستن قرارداد گیشه میشوند.