کد خبر 16997
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۸۹ - ۱۷:۲۹

يک تحليل گر آمريکايي به بررسي شباهت هاي تهديد کره شمالي براي کره جنوبي و تهديد ايران براي اسرائيل پرداخت.

به گزارش گروه دفاع و امنيت مشرق، جروزالم پست به بررسي شباهت هايي پرداخت که بين تهديد کره شمالي براي کره جنوبي و تهديد ايران براي اسرائيل وجود دارد.
در اين سرمقاله آمده است: حمله هفته گذشته کره شمالي به جزيره يون پيونگ کره جنوبي داراي عناصري بود که براي اسرائيلي ها بسيار آشناست. در عين حال واکنش حاکي از ترس جهانيان شکلي بسيار متفاوت داشت.
اسرائيلي ها به اندازه اي با پرتاب راکت، گلوله خمپاره و افراد تک تيرانداز از داخل غزه و لبنان روبرو شده اند که خيلي آرام با اين موارد برخورد مي کنند و برخي موارد اين اقدامات نمي توانند آن توجهي را که بايد در رسانه هاي خارجي بدست آورند.
با وجود اين به نظر مي رسد رويا رويي دو کره جهان را تا به آن اندازه به لرزه در آورده است که قيمت سهام در بازارهاي مهم بورس کاهش يافت و دولت ها در انتقاد کردن از تهاجم کره شمالي از يکديگر سبقت گرفتند.
در مورد اسرائيل واکنش ها عموما به صورت کم اهميت شمردن تهاجم عربي، انداختن تقصير به گردن قرباني اسرائيل و هشدار دادن به تل آويو درباره انجام اقدامات تلافي جويانه است.
اين در پيش گرفتن معيارهاي دو گانه بويژه با توجه به شباهت هاي اين دو موقعيت مايه تاسف است. کره جنوبي و اسرائيل هر دو با دشمناني سرسخت و حکومت هايي ظالم روبرو هستند که در برابر منطق غرب مقاومت نشان مي دهند و کاملا قابل پيش بيني نيستند، در هر دو مورد نيز خطر سلاح هاي هسته اي قريب الوقوع به نظر مي رسد.
درست پيش از حمله هفته گذشته کره شمالي دو هزار دستگاه سانتريفوژ غني سازي اورانيوم و مراحل ابتدايي احداث يک رئاکتور آب سبک 100 مگاواتي را به دانشمندان امريکايي نشان داد.
اسرائيل نيز به همان شکل با تلاش هاي ايران براي دستيابي به بمب هسته اي تهديد مي شود. در واقع خبرها از آن حکايت دارند که کره شمالي دانش هسته اي و فناوري موشک هاي بالستيک را به ايران و سوريه صادر مي کند.
رئاکتور هسته اي که اسرائيل سال 2007 آن را از بين برد بر اساس طرح هاي کره شمالي ساخته شده بود. کره شمالي و متحدانش در خاورميانه در حال محک زدن ميزان تحمل جهانيان هستند و تلاش دارند مشخص کنند تا کجا مي توانند بدون اينکه مجازات شوند پيش بروند.
اين سخن مبالغه آميز نيست که بگوييم تهران و دمشق هر اقدام امريکا در قبال کره شمالي را به دقت زير نظر دارند. کره شمالي بعد از آنکه با اغراق درباره برنامه هسته اي گسترش يافته خود صحبت کرد و استيون باسورث نماينده ويژه امريکا در امورکره شمالي گفت: ما با بحران روبرو نيستيم. سوريه و ايران از شادماني محروم شدند.
با وجود تحريم هاي شديدي که بر ضد کره شمالي اعمال مي شود تعداد و ميزان اقدامات تحريک آميز کره شمالي اخيرا افزايش يافته است. کره شمالي بمب هاي هسته اي و موشک هاي بالستيک آزمايش مي کند و يکي از زير دريايي هاي کره شمالي نيز مارس گذشته يک کشتي نيروي دريايي کره جنوبي را غرق کرد.
کره شمالي الگوي ايران براي فريب دادن امريکا است. با اين وجود امريکا تنها به اعزام يک ناو هواپيمابر به منطقه اکتفا کرد که رهبر کره شمالي نيز مي داند اقدامات عملي صورت نخواهد گرفت.
دولت باراک اوباما رئيس جمهور امريکا راه هاي مختلفي براي فرستادن پيام هاي قوي به پيونگ يانگ و تهران در اختيار دارد. واکنش ضعيف امريکا در شرق آسيا به شکلي خطرناک روحانيان حاکم بر ايران را در غرب آسيا جسور مي کند.
اگر رهبر کره شمالي بتواند به امريکا بي اعتنايي کند احمدي نژاد هم مي تواند اين کار را انجام دهد. احمدي نژاد اوضاع را به دقت زير نظر دارد.
بيشتر تحليلگران معتقدند احتمال اينکه رهبر کره شمالي موجب بوجود آمدن جنگ شود بسيار کمتر از قول حکومت هاي اسلامي و سرکش مبني بر محو کردن اسرائيل از صحنه روزگار است.
زماني که سلاح هاي هسته اي در اختيار ايران باشد خطر اين کشور بسيار بيشتر از دسترسي کره شمالي به اين سلاح ها است.
مهم ترين چالش فرا روي امريکا ايران هسته اي است، ولي برخي اوقات امريکا به شکلي عمل مي کند که انگار مهم ترين خطر براي جهانيان از احداث آپارتمان در برخي محله هاي شرق بيت المقدس ناشي مي شود.
براي اسرائيل کره جنوبي الگويي است که بايد به شدت از تقليد از آن خودداري کند. کره جنوبي کشوري مرعوب شده است که بايد مشکلات را تحمل کند تا از جانب همسايه شمالي خود با رويارويي مرگبار يا شايد رويا رويي هسته اي روبرو نشود.
اسرائيل نمي تواند ايران هسته اي را تحمل کند که در يک چشم برهم زدن موازنه قدرت را در منطقه تغيير مي دهد. تهران را جسور مي سازد تا بلند پروازي هاي توسعه طلبانه خود را پيگيري و محدوديت هايي به شيوه کره جنوبي را بر دفاع اسرائيل از خود تحميل کند.
پيروزي در نبرد با ايران مستلزم تشديد تحريم هاي بين المللي به رهبري امريکا وتهديد قابل باور به اقدام نظامي است. اين تهديد هر چقدر قابل باورتر باشد کمتر احتمال خواهد داشت که اقدام نظامي به واقعيت پيوندد. صدور قطعنامه اي مشابه و به رهبري امريکا در خصوص مسئله کره شمالي پيامي مهم را به ايران مي فرستد.