کد خبر 170172
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۱ - ۱۲:۱۵

یک نشریه آلمانی با تاکید بر اینکه حزب الله یک قدرت سیاسی و نظامی مهم و واقع گرا در لبنان بوده که نقش موثری در شکل گیری پایداری در این کشور داشته است تروریست خواندن این جنبش اسلامی از طرف اروپا را خطایی بزرگ ارزیابی کرد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر نشریه "دی سایت" در تحلیلی نوشت : اتحادیه اروپا اخیرا در فکر این است که حزب الله لبنان را به عنوان یک گروه تروریستی محکوم کند، اما چنین اقدامی یک خطای بزرگ است. کشور لبنان بعد از حمله تروریستی به وسام الحسن ، رئیس بخش اطلاعات اداره امنیت ملی لبنان و ناآرامیهای سیاسی که بعد از آن به وجود آمد در حاشیه یک بحران قرار گرفته است.

این نشریه افزود تنشهای سیاسی در لبنان می تواند تقویت شود اگر اتحادیه اروپا تصمیم بگیرد که حزب الله لبنان را که یک قدرت نظامی و سیاسی مهم در این کشور است در فهرست گروههای تروریستی قرار دهد و علیه این جنبش اسلامی قطعنامه صادر کند.

آمریکا که خود حزب الله لبنان را در فهرست تروریستها قرار داده است حالا شدیدا اروپا را تحت فشار قرار داده که این اتحادیه نیز اقدامی مشابه را انجام دهد. انگلیس و هلند از چنین تصمیمی حمایت می کنند.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: اما چنین اقدامی از طرف اتحادیه اروپا غیر سازنده است و می تواند  پای حزب الله و حتی کشور لبنان را قطعا به درگیریهای سوریه باز کند. چنین اقدامی درگیریهای شهروندی در سوریه را از مبارزاتی در سطح ملی به درگیریهایی بسیار سخت در سطح منطقه ای تبدیل خواهد کرد.

"دی سایت" در بخش دیگری از این مطلب حزب الله را به عنوان یک سازمان واقع نگر که به صورت مصلحت گرایانه عمل می کند ارزیابی کرده و نوشت : این جنبش در گذشته نقش موثری در شکل گیری پایداری در لبنان ایفا کرده است. حزب الله که از سال 2011 همچنین مهمترین نیروی سیاسی در لبنان بوده و بزرگترین نیروهای امنیتی مسلح را نیز در اختیار دارد، بسیار محتاط عمل می کند و در راستای امنیت ملی سهم بالایی داشته و کمک می کند تا از تنشهایی که بحران اخیر ایجاد کرده است اجتناب کند.

وی در ادامه با اشاره به علاقه حزب الله لبنان به پایداری و آرامش در لبنان ، چنین اتهامی به این جنبش اسلامی که در ترور وسام الحسن نقش داشته است، بعید و غیر محتمل دانسته و نوشت : حزب الله لبنان علاقه زیادی به برطرف کردن تنشها و اختلافات که به ناپایداریهای داخلی در لبنان منجر می شود دارد.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب خاطر نشان کرد: صدور قطعنامه علیه حزب الله لبنان، این پایداری نسبی را که حاصل تعادل در وزنه های قدرتی است،  از بین برده و به تلاشهای دموکراسی لبنانیها و سوریها آسیب می رساند.

نویسنده در بخش دیگری از این مطلب بیان کرد که پس از تشدید تحریمهای آمریکا علیه حزب لله لبنان که می تواند به افزایش فشارهای بین المللی روی این جنبش اسلامی منجر شود، ائتلاف شیعی بین اسد،حزب الله و متحد این دو ایران تقویت شده است، این در حالی است که کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه حامی جنبشهای مخالف در سوریه هستند.

اگر حزب الله لبنان، خود را در سطح بین المللی در تنگنا احساس کند می تواند همه چیز را روی یک کارت قرار دهد و تصمیم بگیرد که هم در عرصه داخلی و هم برای حمایت از نظام اسد به استفاده از نیروی نظامی خود روی آورد. به این ترتیب ممکن است خشونت و درگیریها از مرزهای سوریه خارج شده و عواقب فاجعه باری برای تمام همسایگان جنوبی اتحادیه اروپا به همراه داشته باشد.

 نویسنده همچنین با تاکید بر اینکه موضع اروپا و آلمان در بربر حزب الله تاثیرات گسترده ای بر تمام منطقه دارد همچنین اظهار داشت که بهتر است اروپا صدور قطعنامه علیه حزب الله را کنار بگذارد،این امر کمک می کند که از درگیریهای خونین در منطقه اجتناب شود.