کد خبر 17188
تاریخ انتشار: ۸ آذر ۱۳۸۹ - ۱۴:۵۱

راهبرد هر ايراني يک مهارت و هر خانه يک کارخانه بايد همپاي طرح هاي بزرگ تحول اقتصادي و نظام هدفمندي يارانه ها در فرهنگ عمومي کشور پيگيري و به خواست ملّي تبديل شود.

به گزارش مشرق به نقل از  رجانيوز،مجتبي زارعي ، معاون اجتماعي و فرهنگي وزير کار در کارگروه مطالعاتي اجراي پرو‍‍‍‍‍‍ژه ملّي تجليل از چهره هاي ماندگار کار گفت : اصلاح ساختارها و انقلاب اقتصادي دولت خدمتگزار در صورتي در فرهنگ عمومي کشور تعميق مي يابد که پيوست فرهنگي اين اقدام تاريخي نيز مورد توجه آحاد مردم ومديران قرار گيرد ، زيرا اصلاح الگوي مصرف و تقويت خود باوري ايرانيان مشروط بدآن است که هر خانه اي از خانة ايرانيان به يک کارگاه تبديل شود و همه مي دانند در صورتي هر خانه ، يک کارخانه خواهد بود که هر ايراني يک مهارت بياموزد. اين شعار ، شعار استراتژيک نظام است زيرا رهبر معظم انقلاب اسلامي نيز در ديدار با مديران ، نخبگان و کار آفرينان کشور ، تبديل و ورود نظام دانايي به چرخة توليد ثروت و قدرت و نيز گسترش آموزش هاي مهارتي و بهبود فضا و فرهنگ کسب و کار را از نياز هاي تاريخي کشور اعلام نموده اند.

وي گفت : برقراري رشد پايدار در هر جامعه و کشوري به عوامل متعددي وابسته است که برنامه ريزان جامعه مي توانند با مداخله موثر در سيستم و تقويت عوامل اثر بخش به اين حرکت سرعت بخشند. از نظر وزارت کار و امور اجتماعي از ميان کليه عوامل موثر در ايجاد توسعه پايدار ، منابع انساني ماهر ، اثر بخش ترين عامل به شمار مي آيد که براي بهره برداري مطلوب از اين منابع بايد علاوه بر تعيين و تعريف نقش و جايگاه همه آحاد جامعه ، سازو کارهاي استفاده از توانا ئيهاي هر يک شناسايي و در برنامه ها مورد توجه قرار گيرد. براي همين منظور وزارت کار با کمک ديگر ارکان نظام تلاش دارد تا ضمن شناسايي فرصت هاي مغفول ،‌روند اجرايي تأسيس نظام ملّي مهارت و صلاحيت هاي حرفه اي را به زودي آغاز نمايد.

زارعي گفت : تجربه در کشورهاي مختلف نشان مي دهد عصر اشتغال هاي رسمي (Formal Employment) پايان پذيرفته است لذا بايد با تجهيز هر خانه يا خانواده ايراني به يک مهارت ، آن خانه به يک کارخانه در حوز? اقتصادي ، اجتماعي و فرهنگي تبديل شود و در دوران جديد که دانش و مهارت به عنوان ابزار قدرت کشورها مطرح است و سه انقلاب عمده ديجيتالي، اينترنتي و کارآفريني روي داده مي توان از محيط مناسب خانه ها براي رونق بخشيدن به کسب و کار با نگاهي دانش بنيان که بر اساس مشاغل جديد تعريف شده بهره برد.

معاون اجتماعي و فرهنگي وزير کار گفت : مشاغل خانگي هم خواني خوبي با هنجارهاي فرهنگي ايراني - اسلامي دارد چون در اين زمينه فرد ضمن پرداختن به امور جاري خانواده مي تواند به توليد محصول و يا ارائه خدمت در محيط خانه بپردازد. دولت با ساماندهي اين مشاغل قصد دارد ايران پهناور و تمامي لايه هاي اجتماعي غير موثر را به يک کارگاه بزرگ وجمعيتي موثر تبديل کند. ضمن اينکه با اين اقدام فضاي مناسبي براي حمايت از زنان سرپرست خانوار ، فارغ التحصيلان داراي مهارت و فاقد سرمايه و نيز کساني که مشکلات جسمي-حرکتي دارند ، ايجاد مي شود.

زارعي دربار? ديگر آثار اين راهبرد ملّي به کاهش رفت و آمدهاي درون و برون شهري و صرفه جويي در مصرف انرژي و کمک به بهبود وضعيت محيط زيست اشاره کرد و گفت بي ترديد هزينه تمام شدة توليد محصولات نيز با توجه به حذف هزينه هاي جانبي توليد از جمله رهن ، اجاره ، محل ، آب ، برق ، گاز و تلفن از مزاياي ديگر مشاغل خانگي است.