کد خبر 173802
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۰۱

نبرد هشت روزه در باریکه غزه و کمک بدون انتظار و بی‌شائبه جمهوری اسلامی ایران به مقاومت اسلامی در این منطقه که باعث پیروزی درخشان دیگری بر دشمن صهیونیستی شد، همچنان یکی از مهمترین محورهای مباحث رسانه‌ای در منطقه است.

به گزارش مشرق به نقل از العالم، در حالی که کشورهای عربی گفتند که تنها می‌توانند برای شهدای غزه اشک بریزند و اقدام دیگری نمی‌توانند انجام دهند، موشک‌ها و سلاح‌های ایرانی در غزه برای اولین بار پس از سه دهه تل‌آویو و قدس اشغالی را هدف قرار دهد، آنها اکنون دنبال آن هستند که ایران را زیر سوال برده و از موقعیت‌های پیش آمده در این زمینه سوء استفاده کنند.

قطر که امیرش نقش دست اولی در ترور احمد الجعبری و حمایت بی‌دریغ از رژیم صهیونیستی داشته و دارد، اکنون شبکه خبری الجزیره را مامور کرده تا در نقش یک بازجو از سران جنبش حماس بازخواست کنند که آیا آنها به ایران در قبال دریافت سلاح، تضمین‌هایی داده‌اند، یا نه؟

از آنجایی که خود شیخ قطری در سفر اخیرش به غزه در قبال کمک مالی به دولت حماس در غزه خواستار قطع ارتباط آنها با ایران شده بود، این انتظار را داشته که جمهوری اسلامی ایران نیز همین رویکرد را در برابر مقاومت داشته باشد.

خالد مشعل رئیس دفتر سیاسی حماس که این روزها به دلیل مواضعش در مورد سوریه مورد انتقاد برخی طرف‌ها قرار دارد با حضور در برنامه «فی العمق» شبکه الجزیره یک بازجویی نفس‌گیر را در برابر مجری این شبکه پس داد که هدف اول و آخر آن حمله به ایران، محور مقاومت و تبری جستن حماس از نظام سوریه بود.

مجری الجزیره با طرح سوالات هدفمند، بر آن بود تا از مشعل این اعتراف صریح را بگیرد که جمهوری اسلامی ایران در قبال کمک به مقاومت فلسطین، از حماس امتیازاتی از جمله در مورد سوریه گرفته باشد که در همه موارد این رهبر حماس آنها را رد کرد.

هر چند در این مصاحبه ملاحظاتی از نحوه پاسخ‌گویی مشعل وجود دارد مانند اینکه آنها خواستار دمکراسی در سوریه هستند با برخی تحولات دیگر در جهان عرب تضاد کامل دارد، اینکه چرا مشعل و دوستان او به کشور غیر دمکراتی مانند قطر می‌روند و یا اینکه چرا تاکنون در برابر اعتراضات مسالمت‌آمیز مردم در بحرین هیچ موضعی اتخاذ نکرده و در نهایت چرا در برابر دزدیده شدن انقلاب مردم یمن توسط آمریکا و عربستان سعودی مهر سکوت بر لب زدند؛ اینها همه سوالاتی است که باید رئیس دفتر سیاسی حماس در فرصت مقتضی به آن پاسخ گوید:
 

در اینجا متن این گفت‌وگو بدون هیچ قضاوتی جهت مطالعه در اختیار خوانندگان گرامی قرار می‌گیرد:

 
فرض كنيد كه حماس حمايت مالي دريافت كرده، كمك‌هاي مالي از كشورهاي عربي و اسلامي براي همه فلسطينيان از جمله حماس و گروههاي مقاومت ارسال مي شود و كسي نمي گويد من بيشتريا كمتر كمك كردم و شكي وجود ندارد كه كشورهاي عربي بيشتر از همه دنيا براي ما كمك مالي ارسال كرده اند مسلمانان هم كمك مالي مي كنند كه  نمي خواهم نامي ببرم  ونمي توان گفت اين حمايتها فقط از مردم يا دولتها بوده، اموال كشورهاي عربي و مسلمان پاكتر از ساير مالهاست هرچند ما از كمك دولتها بيشتر استقبال مي كنيم زيرا همه اين حمايتها متعلق به پايداري مردم ما و حمايت از گزينه مقاومت است.

 خالد مشعل افزود: حماس هم از  حمايت هاي رسمي كشورهاي عربي و اسلامي بهره مند مي شود  و هم كمك هاي مردم كشورهاي عربي و اسلامي را دريافت مي كند.

 

وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا سلاح‌ها فقط ايراني بوده و حماس با اين سلاح پيروز شده است ؟ گفت: سلاح هاي مورد استفاده در جنگ  دو بخش بود بخشي از آن را جوانان اهل غزه ساخته بودند، به خدا سوگند قدرت جوانان مقاومت در ابداع و ابتكار و ساخت ساده ترين اشيا همه از مقدارت الهي است الذين جاهدوا فينا لنهدينهم سبلنا اين ابداع است. موشك ام 75 كه به قدس و تل آويو شليك شد موشكي كاملا فلسطيني بود كه درغزه ساخته شده بود، موشك‌هاي فجر هم شليك شد و بخشي از سلاح‌هاي ما بود اما بخشي از موشكها محلي ساز بود و بدون شك بخشي نيز متعلق به ايران بود و اين حقيقتي است كه البته خداوند نيز گفته انصاف داشته باشيد، اين واقعيت‌هايي است كه نمي‌توان ناديده گرفت و من با امانتداري مي‌گويم هركسي كه از ما حمايت كند يا سلاحي ارسال كند از او تشكر مي‌كنيم

در دوره جنگ، ارتباطات مختلفي داشتيم درگيري اصلي در غزه است اما درگيري هاي سياسي در قاهره و ساير اماكن نيز وجود دارد. ما از همه حمايت هاي مالي و نظامي سراسر دنيا حتي كشورهايي غير از كشورهاي عربي و اسلامي استقبال مي‌كنيم به شرط اينكه مشروط نباشد.

وي افزود: حماس در طول تاريخ حيات خود كه 25 سال از آن مي گذرد تاكنون هرگز حمايت مشروطي دريافت نكرده

وي در خصوص حمايت مشروط بودن حمايت ايران گفت: آيا اگر حمايت مالي و نظامي ايران مشروط بود  ما در بحران سوريه اينگونه اقدام مي‌كرديم و با آنها مخالفت كرده و سوريه را ترك مي‌كرديم زيرا از مردم سوريه جانبداري كرديم بدون اينكه وارد درگيري جديدي شويم ما در مسائل ديگران دخالت نمي‌كنيم .

وي با تاكيد بر حمايت از مردم سوريه و مردم ديگر كشورهاي اسلامي و عربي براي رسيدن به آزادي، كرامت و دموكراسي گفت: ما با هرگونه راهكار امنيتي و نظامي  كه به كشتار مردم منجر شود مخالف هستيم!

وي با اشاره به تحت الشعاع قرار گرفتن روابط حماس با ايران گفت: بحران سوريه اين روابط را متاثر كرده  و اما نمي‌خواهم از ميزان آن سخن بگويم اما اين به معناي قطع رابطه نيست ما با كسي قطع رابطه نمي‌كنيم، ما داراي اصولي هستيم و امكان ندارد هيچ حمايت مالي و نظامي مشروط را بپذيريم و اگر از حماس بخواهند دست از جانبداري از مردم بردارد و از ظالم حمايت كند و پوششي بر جنايت‌ها بگذارد؛ اين جنبش هرگز نخواهد پذيرفت و تسليم نخواهد شد زيرا با ارزش‌ها و اصول ما در تضاد است.

رئیس دفتر سیاسی حماس در ادامه در پاسخ به سوالی با این عنوان که آيا ايران ادامه ارسال كمك‌ها را منوط بر حمايت از رژيم سوريه دانسته و شما مخالفت كرده‌ايد؟ پاسخ داد:

مردم عادت دارند در صورت پذيرفتن حمايتي شرط طرف مقابل را بپذيرند، اما حماس به دو دليل هرگز چنين اقدامي نكرد، زيرا روابط حماس با ديگران از ابتدا بر اساس  احترام متقابل بوده و قواعدي براي روابط خود با ديگران دارد و به هيچ طرفي  اجازه دخالت نمي‌دهد  و كسي جرات نمي‌كند دخالت كند و منبع  تصميم گيري‌هاي اين جنبش  شورا و دفتر سياسي آن است .

و دليل دوم اين است كه طرفي  كه از حماس و مقاومت حمايت مي‌كند پيش از اينكه اين حمايت نفعي براي حماس داشته باشد در وهله اول خود طرف از آن بهره مند مي شود زيرا اين جنبش داراي وجهه خوبي است و فلسطين نيز مساله مقدسي است و طرفي  كه از آن حمايت مي كند خود نيز بهره‌مند مي شود .