کد خبر 173810
تاریخ انتشار: ۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۵

پس از حواشی مختلف فیلم "یک خانواده محترم" حالا نوبت دستپخت فریدون جیرانی است که انصار حزب الله را به اعتراض باز دارد.

سرویس فرهنگی مشرق/گروه سینما - انگار ماجرای ساخت فیلم های مسئله دار و جنجالی به این زودی ها تمام نمی شود.دیگر عادت کرده ایم که هر چند وقت یک بار یک پروژه سینمایی، داد آدمهای ارزش و معتقد را در بیاورد. البته چه می شود کرد؟ سینمای نیمه مرده ایران به همین چیزها باید دلش خوش باشد. وگر نه واژه سینما در ذهن ها می میرد.

پس از حواشی مختلف فیلم "یک خانواده محترم" حالا نوبت دستپخت فریدون جیرانی است که انصار حزب الله را به اعتراض باز دارد.



انصار حزب الله، در پی‌اعلام اکران فیلمی به کارگردانی جیرانی در بیانیه‌ای نسبت به صدور مجوز فیلم "من مادر هستم" اعتراض و خواستار لغو صدور این مجوز شدند. این بیانیه به شرح زیر است:

«امام حسین علیه‌السلام: خداوند از آن رو امر به معروف و نهی از منکر را نخستین فریضه قرار داده، چون که می‌دانست هنگامی که این فریضه اداء گردد بقیه فرایض اعم از آسان و دشوار به پا داشته می‌شود. (النهایه- ج3- ص42)

19 مهرماه سال جاری انصار حزب‌الله ایران از سوی هزارن عضو خود در سراسر کشور، با استناد به ماده 639 قانون مجازات اسلامی از جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد اسلامی به عنوان مسئول ارائه مجوز به 4 فیلم "برف روی کاج‌ها"، "پل چوبی"، "من مادر هستم" و"من همسرش هستم" و نمایش عمومی آن در سینماهای کشور به دادستان تهران شکایت نمود و در مقابل سازمان سینمایی نیز در یک عقب نشینی آشکار توقف نمایش عمومی آن را اعلام کرد.

اما با گذشت یک ماه از اعلام وصول شکایت امت حزب‌الله هنوز هیچ نشانه‌ای از رسیدگی به این شکایت مشاهده نمی‌گردد. این درحالی است که سازمان سینمایی، این تعلل قوه قضائیه در رسیدگی به اتهامات رئیس سازمان سینمایی را حمل بر مسامحه در شرایط کنونی کشور نموده و با فرصت‌طلبی در هنگامه فرارسیدن ایام عزای سالار شهیدان، رسما آغاز نمایش عمومی کثیف‌ترین فیلم ساخته شده در حلقه مجموعه فیلم‌های موجود با موضوع خیانت را از هشتم آذرماه سال جاری اعلام نموده است، تا از مماشات قوه قضائیه و مصروف شدن توان متدینین در مراسم عزاداری امام حسین علیه‌السلام حداکثر بهره‌برداری را کرده و با نمایش عمومی فحشا به عادی‌سازی زنا پرداخته و بخش اعظمی از جامعه را مبتلا به این فحشا نشان دهد تا درد جامعه روشنفکرنمای سازنده چنین آثار مستهجنی به ناحق به کل امت شهیدپرور ایران تعمیم داده شود.

امروز سازمان اجرایی انصار حزب‌الله به نمایندگی از هزاران عضو خود ضمن اقامه اعتراض به قوه قضائیه به دلیل فراهم آوردن فرصت برای هتاکان به دین و شریعت و به سخره گیرندگان نظام و انقلاب و خون شهدا، اعلام می‌دارد: امت همیشه در صحنه حزب‌الله در برابر عملکرد شنیع سازمان سینمایی هشیار است و بدینوسیله هشدار می‌‌دهد که این سازمان موظف به پیروی از احکام اسلام و رای علمای دین بوده و دراین راستا تا پایان وقت اداری روز سه‌شنبه 7 آذر مهلت دارد حکم لغو مجوز نمایش عمومی فیلم کثیف "من مادرهستم" را اعلام نماید؛ در غیر این صورت مردم متدین با اقتدا به امام شهیدشان راسا وارد عمل گردیده و با عمل به ترتیبات بند"م"وصیتنامه امام خمینی(ره) اعتراض خود را در عرصه عمل و با تحصن در مقابل ساختمان وزارت ارشاد ادامه خواهند داد. بدیهی است توقف اجرای ترتییات بند "م" موکول به تمکین مسئولین بی‌مسئولیت در برابر مطالبه برحق مردم خواهد بود.

وَالْعَاقِبه‌ لِلْمُتَّقِینَ»


در ادامه این قضایا محمدصادق کوشکی  عضو هیأت علمی دانشگاه تهران،درباره اعتراض اخیر انصار حزب‌الله به سازمان سینمایی در زمینه صدور مجوز اکران برخی فیلم‌های مسئله‌دار گفت: تا آنجا که بنده اطلاع دارم شکایت این دوستان به قوه قضاییه در دست بررسی است و روند اجرایی خود را طی می‌کند. هنوز کیفرخواستی در این زمینه صادر و دادگاهی برگزار نشده‌است پس هنوز قضاوت درباره سرانجام آن شکایت زود است.

علی مطهری یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این باره گفت: وزیر ارشاد باید پاسخگوی معترضان باشد و این اعتراض به عقیده من کاملا بجا است. فیلم "من مادر هستم" را سال گذشته دیدم. به عقیده من فیلم خوبی نبود و فکر می‌کنم صاحبان این بیانیه حق اعتراض دارند و اگر اعتراض آنها اختلالی در نظم عمومی ایجاد نکند، ایرادی ندارد.


وی عنوان کرد: به هر حال این طیف می‌توانند اعتراض خود را اعلام کنند و برای تجمع خیابانی هم مجوزهای لازم را دریافت کرده و زمینه قانونی را فراهم کنند. این اعتراض به عقیده من کاملا به جا است. متاسفانه ارشاد پاسخگو چنین اتفاقاتی در سینما نیست و وزیر نیز عملکرد ضعیفی دارد و از خود استقلال ندارد. باید ارشاد پاسخگو باشد و معترضان را قانع کند.



و اما خواندن نظر یک منتقد درمورد این فیلم هم خالی از لطف نیست؛ امیر قادری در مورد فیلم اخیر فریدون جیرانی گفت:

"سال‌هاست منتظرم که فریدون جیرانی فیلم خوب‌‌اش را بسازد؛ و تا قبل از من مادر هستم این اتفاق نیفتاده بود. این فیلم می‌تواند همان درام شهری تیره و تلخی باشد که این روزها درباره‌اش حرف می‌زنیم. تماشای دوباره این فیلم برای من لااقل، چه کار سختی است. تلخی‌اش در ذهن‌ام مانده بود و در دقایق پس از تماشا رها نمی‌کرد.

بازیگران، به خصوص هنگامه قاضیانی و پانته‌آ بهرام و باران کوثری؛ و فرهاد اصلانی. اصلانی که اصلا یکی از بهترین اجراهای این روزگار سینمای ایران را دارد. کاش فیلم در جشنواره به نمایش درمی‌آمد و بازی اصلانی آن قدر که شایسته‌اش هست، دیده می‌شد. آن‌ها در کنار غلامرضا موسوی تهیه کننده، زوج فیلمنامه نویس، مدیر فیلمبرداری، آهنگساز و تدوین‌گر اثر، محصولی تولید کرده‌اند که تماشایش در محدوده سینمای ایران، یک تجربه تاثیرگذار است.من مادر هستم، همان ملودرام جنایی تلخ اجتماعی خون آلود جذابی است، که سال‌های سال فریدون جیرانی می‌خواست بسازد و نتوانسته بود. این قدر اصرار کرد که به نتیجه رسید."

چند ساعت پس از جارجنجال های سینمایی پیرامون فیلم مذکور، فریدون جیرانی جوابیه خود را نسبت به بیانیه انصار حزب الله منتشر کرد:

فیلم «من مادرهستم» نه درباره خیانت است نه درباره زنا ، نه نمایش فحشاست. فیلم «من مادرهستم» یک فیلم اخلاقی است که یک نوع سبک زندگی را به چالش می‌کشد. بنابراین از عده‌ای که ندیده تحت تاثیر تحریکات پشت پرده، جوسازی ناجوانمردانه‌ای را علیه فیلم شروع کردند و قضاوتشان را قضاوتی اسلامی تلقی کردند دعوت می‌کنیم که از فردا به تماشای فیلم بنشینند و بعد از دیدن فیلم نظر بدهند.


سازندگان فیلم «من مادر هستم» معتقدند که شرایط اکران به دلیل تصمیم نادرست یک نهاد دولتی در معرض بحران قرار گرفته است و کسانی که به بقای سینما و حیاتش در این شرایط اعتقاد دارند باید جلوی این تصمیم نادرست بایستند.

سکوت برخی از روشنفکران مسلمان داخل سینما در این رابطه توجیح پذیر نیست. ما نمی خواهیم با کسانی که این سکوت را در پیوند منافع آنها با بخشی از قدرت تحلیل می‌کنند، همصدا شویم ، ما هنوز آنها را دوستان سینمای ایران می‌دانیم . امیدواریم آنها بعدها در مقابل تاریخ دلیلی برای این سکوت خود داشته باشند.

ما به دلیل همین جوسازی ناجوانمردانه نمایشمان در سینماهای محدودی صورت می‌گیرد بنابراین از همه‌ی مردم عزیز که به ادامه‌ی حیات سینمای اجتماعی معتقدند دعوت می‌کنیم در همین سینماها به تماشای فیلم بنشینند.»