کد خبر 175046
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۱ - ۰۷:۵۹

مدیرعامل صندوق توسعه ملی از ارسال ایرادات شورای نگهبان به مصوبه مجلس در باره حذف دو وزیر از اعضای هیئت امنای صندوق توسعه ملی به مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمدرضا فرزین مدیرعامل صندوق توسعه ملی که در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری یکشنبه در خصوص اهداف تشکیل این صندوق سخن می‌گفت، در خصوص نتیجه مصوبه مجلس درباره حذف دو وزیر نفت و کار از اعضای هیئت امنای این صندوق اظهار داشت:‌ اخیراً‌ شورای نگهبان درباره این مصوبه مجلس ایراداتی را گرفت که به مجلس شورای اسلامی اعلام شد.
 
وی افزود: با توجه به تأکید مجلس بر نظر خود مبنی بر حذف دو نفر از اعضای هیئت امنای این صندوق به منظور ایجاد توازن در تصمیم‌گیری، این مصوبه برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شده است.
 
ماه گذشته مجلس کلیات طرح دو فوریتی اصلاح ماده 84 قانون برنامه 5ساله توسعه در زمینه بازگرداندن اختیارات هیئت امنای صندوق توسعه ملی را بررسی کرد و به تصویب رساند.

همچنین بر اساس این مصوبه مجلس، اختیارات هیئت امنا به هیات عامل سپرده نمی‌شود، افزون بر آن جلسات هیئت امنا از روند سالی دو بار به هر سه ماه یک بار افزایش یافته است.
 
همچنین عبارت «حساب‌های صندوق فقط نزد بانک مرکزی نگهداری خواهد شد» به «حساب‌های صندوق نزد حساب‌های مورد نظر بانک مرکزی نگهداری خواهد شد» نیز در این مصوبه تغییر یافت.
 
تصمیم مجلس شورای اسلامی به منظور ایجاد توازن در رأی قوای سه گانه عضو  هیئت امنای صندوق توسعه ملی بر اساس طرح دو فوریت اصلاح ماده 84 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم، وزرای نفت و کار و رفاه اجتماعی از اعضای هیئت عامل این صندوق حذف می‌شود، چراکه  قبل از این اعضای دولت با تعداد بیش‌تری آرا در جلسات حضور می‌یافتند.

 هم‌اکنون هیئت امنای صندوق توسعه ملی متشکل از رئیس جمهور(رئیس هیئت امنا)، معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی(دبیر)، وزیر امور اقتصادی و دارائی، وزیر کار و امور اجتماعی، وزیر نفت، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران به عنوان عضو ناظر بدون حق رأی، رئیس اتاق تعاون ایران به عنوان ناظر بدون حق رأی، دو نفر از کمیسیون‌های اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس و دادستان کل کشور سالانه دوبار تشکیل جلسه می دهد.
 
صندوق توسعه ملی بر اساس سیاستهای کلی برنامه پنجم و ماده 84 قانون برنامه پنجم از ابتدای برنامه تشکیل شد که در سال اول 20  درصد و در سال جاری 23درصد از درامد نفت و گاز و میعانات گازی در این صندوق گردآوری شده و تا کنون 42میلیارد دلار در آن جمع شده است که برای پرداخت تسهیلات به بخش خصوصی و تعاونی توجیه‌دار استفاده می‌شود.
 
مدیر عامل صندوق توسعه ملی روز یکشنبه در اولین همایش ثروت ملی توسعه پایدار افزود: صندوق توسعه ملی جمهوری اسلامی در شمار 20 صندوق بزرگ دنیا بوده و از جدیدترین صندوق‌های ثروت دنیا به شمار می‌رود.
 
فرزین افزود: طبق آخرین گزارش تا پایان مهرماه سال جاری مجموعه منابع صندوق توسعه ملی 42 میلیارد و 862 میلیون دلار بوده که 7 میلیارد و 895 میلیون دلار در سال جاری به این صندوق واریز شده است.
 
 وی تاکید کرد: صندوق توسعه ملی در حال حاضر با 14 بانک کشور قرارداد عاملیت ارزی و ریالی به مبلغ 36 میلیارد و 370 میلیون دلار منعقد کرده و مجموع مسدودی‌‌های ارزی و ریالی صندوق برابر 17 میلیارد و 250 میلیون دلار است.
 
 فرزین خاطرنشان کرد: تاکنون 304 طرح کشور با اشتغالزایی مستقیم 54 هزار و 477 نفر از تسهیلات ارزی صندوق و 37 هزار و 430 طرح با اشتغالزایی 54 هزار و 777 نفر از تسهیلات ریالی صندوق استفاده کرده‌اند.
 
  وی افزود: نرخ سود منابع صندوق توسعه ملی در بخش کشاورزی 7 درصد است.
 
 رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی یادآور شد: دو طرح بزرگ نفت و گاز، 25 طرح پتروشیمی، 13 نیروگاه، 28 کارخانه فولاد، 22 کارخانه سیمان و بتن در دو سال اخیر از منابع ارزی صندوق توسعه ملی استفاده کرده‌اند.
 
وی تاکید کرد: تمامی منابع ریالی سال جاری در بخش صنعت و معدن با نرخ ترجیحی 16 درصد توسط 7 بانک عامل در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته است.
 
فرزین همچنین با بیان اینکه 17 میلیارد دلار طرح سرمایه‌گذاری در صندوق پذیرفته شده گفت: این به معنای سرمایه‌گذاری بالقوه 24 میلیارد دلاری در اقتصاد کشور است که در کمتر از دو سال انجام شده است.