کد خبر 175656
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۷

استان کرمان با توجه به پتانسیلهای بالقوه صنعتی، معدنی و همچنین زمینه های بی نظیر جذب گردشگر و در نهایت باغها و مزارع گسترده کشاورزی به بهشت سرمایه گذاران داخلی و خارجی تبدیل شده است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، استان کرمان به دلیل غنای این سرزمین در زمینه پتانسیلهای معدنی، صنعتی و کشاورزی یکی از بهترین مناطق کشور در راستای جذب سرمایه محسوب می شود این درحالی است که مسئولان استان نیز طی سالهای اخیر تمایل وصف ناپذیری برای جذب سرمایه های داخلی و خارجی از بخش خصوصی پیدا کرده اند.

در حالیکه پیش از این سرمایه گذاران از بروکراسی غیر منطقی در راستای جذب سرمایه در استان کرمان می نالیدند اما به نظر می رسد امروز کرمان به بهشتی برای سرمایه گذاران خارجی تبدیل شده است این درحالی است که منابع غنی و زمینه های مساعد سرمایه گذاری در کرمان می تواند در کنار پیشرفت استان، سود مناسبی را نیز برای سرمایه گذار داشته باشد.

وجود معادن در استان کرمان یکی از این زمینه ها محسوب می شود بطوریکه دومین ذخایر مس جهان در کرمان قرار گرفته است این درحالی است کرمان در زمینه معادن تیتانیوم، سنگهای قیمتی، کروم، سنگ آهن و زغالسنگ نیز نه تنها در کشور بلکه در خاورمیانه جایگاه بی رقیبی دارد این امر کرمان را به یکی از بهترین مکانهای برای سرمایه گذاری تبدیل کرده است.


جام جهانی و معادن سنگهای قیمتی کرمان

این درحالی است که بسیاری از این معادن همچنان در انتظار سرمایه گذاری هستند به ویژه در زمینه سنگهای قیمتی استان کرمان به شدت نیازمند توجه و سرمایه گذاری است.

نکته قابل توجه برگزاری بازیهای جام جهانی در قطر می باشد که فرصت سرمایه گذاری و صدور بسیاری از مصالح ساختمانی را به این کشور فراهم کرده است.


با توجه به ساخت دهها ورزشگاه و صدها پروژه عمرانی در قطر و سابقه مبادلات تجاری بین ایران و قطر می توان این کشور را به فرصتی مناسب برای صادرات محصولات با کیفیت معادن سنگهای قیمتی استان کرمان تبدیل کرد که در این خصوص مذاکراتی نیز بین اتاق بازرگانی کرمان و طرف قطری انجام شد.

از سوی دیگر صنایع استان کرمان نیز در آستانه یک تحول اساسی قرار دارند بطوریکه در حال حاضر شش کارخانه بزرگ فولاد در استان کرمان در حال احداث می باشد و مجتمع های مس سرچشمه و گل گهر و زغاسنگ استان کرمان از بزرگترین واحدهای صنعتی کشور محسوب می شوند.


سرمایه گذاری در بخش کشاورزی

در کنار معادن و صنایع استان کرمان کشاورزی به عنوان مهمترین پتاسیل استان وجود دارد که در حال حاضر بخش قابل توجهی از نیازهای غذایی کشور را تامین می کند.

وجود باغهای گسترده پسته و نخلستانهای خرما یکی از مهمترین زمینه های ارز آوری در استان را مهیا کرده است بطوریکه تنها از پسته بیش از یک میلیارد دلار به صورت سالانه ارز وارد استان کرمان می شود و در رده بعد محصولات کشاورزی نیز خرما قرار دارد.

استان کرمان بالاترین سطح زیر کشت نخل را در استان دارد که احداث صنایع بالادستی و پائین دستی این محصولات می تواند موجب ارز آوری و سود آوری برای سرمایه گذاران و استان کرمان شود.


کشاورزی کرمان و بازار کشورهای عربی

اما مهمترین زمینه برای سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در جنوب استان قرار دارد جنوب استان کرمان در قالب هفت شهرستان حاصلخیز به عنوان بزرگترین گلخانه طبیعی ایران شهرت یافته و با کیفیتترین محصولات جالیزی کشور در چهار فصل مختلف در این منطقه قابل کشت است بطوریکه کشتهای استمرار بسیاری محصولات استراتژیک کشاورزی در جنوب استان کرمان انجام می شود.



با نگاهی به بازار مصرف محصولات جالیزی و میوه و تره بار کشورهای حاشیه خلیج فارس می توان به سادگی دریافت که هم اکنون محصولات تازه و با کیفیت این بازار به صورت روزانه از کشورهای بسیار دور دست و از قاره های مختلف وارد این شیخ نشینهای حوزه خلیج فارس می شود.

در صورتیکه مزارع کشاورزی جنوب کرمان با برخی از این کشورها تنها چند ساعت فاصله دارند و در صورت سرمایه گذاری در این بخش به سادگی می توان بازار این کشورها را به دست آورد.

نزدیکی کرمان با بندرعباس و احداث فرودگاه جیرفت می تواند در بالفعل شدن این امر بسیار تاثیر گذار باشد و محصولات کشاورزی جنوب کرمان به جای اینکه در زمان کشتهای انبوه با مشکل بازار مصرف مواجه شوند پس از بسته بندی و با برند مناسب وارد کشورهای عربی شود و درنهایت رونق اقتصادی و ارز آوری را به همراه داشته باشد.


فرصتهای گردشگری

اما یکی دیگر از بخشهای سرمایه پذیر در استان کرمان صنعت گردشگری است، بسیاری عقیده دارند گردشگری با توجه به تاریخ کهن کرمان و وجود مناظر بی نظیر طبیعی پتانسیل این امر را دارد که محور توسعه استان کرمان محسوب شود.

کرمان بیشترین تعداد ابنیه تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی را از آن خود کرده است و اقلیم متفاوت و چهار فصل استان اعجاب برانگیز است.

وجود ارگ تاریخی بم، ارگ راین به عنوان اولین و دومین بناهای خشتی بزرگ جهان، بازار بزرگ کرمان به عنوان بزرگترین راسته بازار ایران، محوطه تاریخی ارت به عنوان سر منشاء اختراع خط، شهر کوتوله های و تمدن خبیص در شهداد، روستای 13 هزار ساله میمند که به صورت دستکند در دل کوه احداث شده است کلوتهای شهداد به عنوان زیبا ترین عارضه های طبیعی کویر، وجود گرمترین نقطه زمین و همچنین مرتفع ترین منطقه مسکونی ایران، بلند ترین تپه های شنی جهان در ریگان، دره دلفارد به عنوان دره مدیترانه ای ایران، جنگلهای وسیع کهور در شرق و جنگلهای انار شیطان در جنوب کرمان تنها نمونه ای از صدها آثار تاریخی استان کرمان است.


وجود این پتانسیلهای می تواند موجب جذب گردشگر و در نهایت ارز آوری بدون صرف منابع استان کرمان شود که تنها نیازمند مدیریت صحیح و تحول در دیدگاهها است.


اعزام هیئت بلند پایه کرمان به چین/ حضور استاندار و رئیس مجمع نمایندگان استان

تمام این پتانسیلها در حالی در استان کرمان سرمایه گذاران را به سمت خود جلب می کند که آغاز پروژه های عمرانی مختلف در استان کرمان زمینه حضور سرمایه گذاران را نیز فراهم کرده است بطوریکه هم اکنون کرمان جز چهار استان برتر در زمینه جذب سرمایه خارجی در کشور محسوب می شود و رفت و آمد سرمایه گذاران و تجار کشورهای مختلف در سالهای اخیر نشان دهنده این امر و تغییر دیدگاهها و وجود زمینه های مناسب در استان کرمان است.

طی روزهای اخیر تعدادی از مسئولان استان با همین دیدگاه به چین سفر کرده اند و در نمایشگاه فرصتهای سرمایه گذاریاین کشورحضور فعال دارند در راس اینهیئت اسماعیل نجار، استاندار کرمان و نماینده محبوب مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی پروفسور محمد مهدی زاهدی و رئیس کمیسیون آموزشی مجلسقرار دارند که طی ایام برگزاری نمایشگاه با برگزاری جلسلات متعدددر حال رایزی برای باز کردن پای سرمایه گذاران چینی در استان کرمان هستند این درحالی است که در حال حاضر نیز دومین جمعیت اتباع خارجی و نیروی کار خارجی استان کرمان نیز در اختیار چینی ها قرار دارد.


زاهدی: شرایط برای سرمایه گذاری خارجی در کرمان مهیا است/ از سرمایه گذاران حمایت می کنیم

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این نمایشگاه در خصوص وضعیت جذب سرمایه در کرمان گفت: استان کرمان در این زمینه جزو استانهای برتر کشور محسوب می شود با این وجود پتانسیلهای مختلفی در استان وجود دارد که نیازمند سرمایه گذاری است و قوانین کشور از سرمایه گذاری داخلی و خارجی حمایت می کند.

زاهدی افزود: مجلس شورای اسلامی آمادگی دارد، هر زمان که لازم باشد قوانین لازم را تصویب کند و مجلس و دولت در این زمینه حمایت های لازم را انجام می دهند.


وی اظهار کرد: با وجود بحران های اقتصادی در دنیا، ایران از نظر اقتصادی در سال های اخیر رشد داشته و این رشد فرصت خوبی را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده است.

زاهدی ادامه داد: استان کرمان از باسابقه ترین استان های کشور برای سرمایه گذاری است.


تکلوزاده: 100 میلیارد ریال طرح معدنی آماده جذب سرمایه گذار

معاون برنامه ریزی استاندار کرمان نیز در این نمایشگاه گفت: 100 میلیارد ریال طرح معدنی در استان کرمان آماده سرمایه گذاری است.

محمد تکلوزاده تصریح کرد: شش و نیم میلیون تن تولیدات کشاورزی در استان کرمان سالانه وجود دارد که 135 نوع محصول تولید را شامل می شود.

نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان هم گفت: اتاق بازرگانی با هدف توسعه سرمایه گذاری، اشتغال و صادرات استان از برگزاری نمایشگاه های خارجی حمایت می کند.

محسن رشید فرخی از تعامل خوب مدیریت استان، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی با اتاق بازرگانی به عنوان پشتوانه این حرکت ها نام برد.

وی اظهار امیدواری کرد: با فضای بوجود آمده، استان به جایگاه واقعی در زمینه سرمایه گذاری و صادرات برسد.


10 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در استان کرمان/ تمام شرایط برای سرمایه گذاری فراهم است

استاندار کرمان نیز در جمع سرمایه گذاران چینی در چهارمین نمایشگاه سرمایه گذاری کشور چین، افزود: وجود پنج فرودگاه فعال، مناطق ویژه تجاری، معادن فراوان و ظرفیت های بالای کشاورزی، این استان را متمایز ساخته است.

اسماعیل نجاراظهار کرد: بیش از 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در استان کرمان در حال انجام است.

استاندار کرمان تاکید کرد: پشتیبانی های لازم از سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری در این استان را داشته باشند بعمل خواهد آمد.



خواجوی کرمانی و ارتباط کرمان و چین

وی گفت: استان کرمان از طریق جاده ادویه و خطوط مواصلاتی شرق به غرب منتهی به جاده ابریشم با چین ارتباطات خوبی داشته و شاید به همین دلیل است که خواجوی کرمانی شاعر نامدار این خطه در منظومه همای و همایون به زیبایی هرچه تمام تر ارتباط ایران و چین و دوستی این استان را با کشور چین بیان کرده است.

استاندار کرمان، ایجاد فاینانس را فرصت بسیار خوبی برای سرمایه گذاران چینی و تولیدکنندگان داخلی برشمرد و افزود: دستاوردهای این سفر پیگیری شده و برای عملیاتی شدن آن اهتمام جدی در دستور کار است.

وی گفت: با استفاده بهینه از این فرصت ها و جذب سرمایه های خارجی و تعامل بیشتر، توسعه استان شدت می گیرد.


استان کرمان جزو 4 استان برتر کشور در جذب سرمایه گذاری خارجی است

استاندار کرمان افزود: بیش از 250 هزار میلیارد ریالسرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش صنعت و معدن استان در حال انجام است.

نجار افزود: این مبلغ غیر ازسرمایه گذاری 180 هزار میلیارد ریالی در مجتمع گل گهر سیرجان است که با بهره برداری از طرحهای سرمایه گذاری شده در بخشهای تولید، اشتغال و اقتصاد استان کرمان تحولی بنیادی صورت خواهد گرفت.


150 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی در شهر کرمان

شهردار کرمان در خصوص جذب سرمایه گذار خارجی در این شهر اظهارداشت: شهر کرمان رو به پیشرفت است و طی سالهای اخیر یکی از راهکارهای مسئولان شهرداری کرمان برای جذب سرمایه استفاده از سرمایه گذاران خارجی بوده است.

ابوالقاسم سیف الهی افزود: هر چند که برای شهرداری کرمان جذب سرمایه گذار بومی در اولویت قرار دارد اما سرمایه گذاری خارجی نیز در پروژه های شهری از اهمیت ویژه ای برخوردار است بطوریکه تنها در طرح گودال خشت مالهای کرمان 150 میلیون دلار به وسیله گذار خارجی در حال پیگیری است.

وی افزود: این طرح علاوه بر احیای بافت فرسوده شهر تحولی بزرگ در بازار و بخش تجاری و رفاهی شهر نیز ایجاد خواهد کرد و در کشور بی نظیر است.

وی گفت: در کنار سرمایه خارجی سرمایه گذاران داخلی نیز در شهر کرمان درحال فعالیت هستند و طرحهای موفقی نیز در این راستا اجرا شده است که به احداث مجتمع بزرگ تجاری در شهر کرمان و همچنین احداث ترمینال شهر کرمان و مجتمع بزرگ پارکینگ طبقاتی فتحعلی شاهی اشاره کرد.