کد خبر 176356
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۹

«در خیمه قذافی-دوستان سرهنگ گوشه‌های پنهان زندگی وی را فاش کردند»، نام کتاب تازه‌ای است که در آن پنج تن از نزدیکان دیکتاتور معدوم لیبی اسرار چند دهه فرمانروایی وی را برملا کرده‌اند.

به گزارش  مشرق به نقل فارس، غسان شربل، سردبیر روزنامه فرامنطقه‌ای «الحیات»، چاپ لندن گفت وگوهای خود با پنج تن از نزدیکان معمر القذافی دیکتاتور معدوم لیبی را جمع آوری و در کتابی با عنوان «در خیمه قذافی-دوستان سرهنگ گوشه‌های پنهان زندگی وی را فاش کردند» تدوین کرده است.

این کتاب از سوی انتشارات «ریاض الریس» چاپ و منتشر شده است.

گفت وگوهایی که در چندین قسمت با دوستان قذافی صورت گرفته است با توجه به اینکه اسرار پنهان زندگی قذافی را آشکار ساخته با استقبال گسترده خوانندگان کتاب روبه رو شده است.

سیاستمدارانی که در این کتاب با آنها گفت وگو شده شامل عبدالسلام جلود، عبدالمنعم الهونی، عبدالرحمن شلقم، علی عبدالسلام التریکی و نوری المسماری است.

شربل مقدمه‌ای جامع را برای این کتاب از گفت وگوهای خود با پنج رفیق قذافی آورده است که در آن به طور خلاصه‌ چهره‌ای نمونه از قذافی را ترسیم کرده است.

با توجه به اهمیت این متن بخش کوتاهی از آن را در زیر آورده‌ایم:

«رهبر تاریخی مصیبتی تاریخی است قذافی چون می‌دانست جهان تشنه طلای سیاه است، افسار گسیخته بود و به هیچ قانون و معاهده بین‌المللی احترام نمی‌گذاشت همواره قصد در کوچک کردن دیگران را داشت.

در سال 1975 دستور ربودن وزرای اوپک یا دیگر شخصیت‌ها را صادر کرد، هواپیماهای غیرنظامی را منفجر می‌کرد و یک بار کفش خود را جلوی صورت تونی بلر گرفت.

قذافی به هر کجای دنیا که سفر می‌کرد خیمه خود را مقابل کاخ‌های ریاست جمهوری در پایتخت کشورها بنا می‌کرد، از یاسر عرفات به خاطر شهرتش خوشش نمی‌آمد، از آمریکایی‌ها به خاطر اینکه می‌توانند حتی تا اتاق خوابش راه یابند هراس داشت.

یک بار در اجلاس سران عرب در دمشق حضار را خطاب قرار داد و گفت: «نوبت شما هم می‌رسد که سرنگون شوید.»

درصدد ترور ملک عبدالله بن عبدالعزیز شاه سعودی بود.

مرد صحرا بود خیلی اوقات با خیمه خود در صحرا به سر می‌برد، امضا کردن کاغذهای کاری را دوست نداشت، دستورات خود را با تلفن یا شفایی صادر می‌کند خواه برای کمک میلیونی و خواه برای کشتن افراد باشد، عوامل انفجاری خود را به همه جا می‌فرستاد و بمب هایش در زمین و هوا و دریا کار می‌کرد.

عبدالمنعم الهونی از جمله شخصیت‌هایی که در این کتاب با وی گفت وگو شده، عضو برجسته شورای رهبری انقلاب و دولت قذافی بوده است و نماینده لیبی در اتحادیه عرب بود و با آغاز انقلاب لیبی از رژیم قذافی جدا شد.

عبدالسلام جلود که آن را مرد شماره 2 رژیم قذافی می‌دانند در سال‌های اول حکومت قذافی با وی بود اما بعدها به دلیل مخالفت‌هایش وادار به اقامت اجباری در شهر جلود لیبی شد و در جریان قیام لیبی به انقلابیون پیوست.

عبدالرحمن شلقم وزیر خارجه قذافی و علی عبدالسلام الترکیی نماینده حکومت قذافی در سازمان ملل دو شخصیت مشهور دیگر از سران نظام سابق لیبی هستند که با آنها در این کتاب گفت وگو شده است.