کد خبر 177211
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۱ - ۲۰:۵۵

یک مجله آمریکایی از پروژه جدید پنتاگون و رونمایی آتی وزارت دفاع آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به لیزرهایی با قدرت تخریبی بالا خبر داد.

به گزارش مشرق، فارس به نقل از مجله آمریکایی «تایم» نوشت: وزارت دفاع آمریکا نسل جدیدی از هواپیماهای بدون سرنشین را تولید خواهد کرد که نه تنها قابلیت حمل محدود موشک را داراست، بلکه احتمالا مجهز به لیزری اولترالایت و با قدرت 150 کیلو واتی می‌شود که قابلیت تخریب مکرر اشیاء را با سرعت نور دارد.

بر اساس این خبر، این پروژه جدید سیستم دفاع هوایی لیزری وزارت دفاع آمریکا موسوم به «HELLADS» توسط آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی پنتاگون طراحی شده است و این آژانس بودجه‌ای بیش از 60 میلیون دلار را برای اجرای این پروژه در اختیار شرکت پیمانکار خود «جنرال اتومیکس» قرار داده است.

بر اساس اعلام یکی از افراد نزدیک به این پروژه، به کارگیری چنین لیزری در پهپادها، انبار مهمات و به عبارتی قدرت تخریب آنها را نامحدود می‌کند.

در این خبر آمده است که لیزرهایی با قدرت 150 کیلو وات به اندازه ای قوی هستند که قابلیت تخریب هر موشک و یا هواپیمایی را دارند اما صرفا می توان از آنها روی سیستم های دفاعی ثابت استفاده کرد، اما سیستم های دفاع هوایی لیزری پنتاگون موسوم به پروژه HELLADS که بر اساس اعلام آژانس پروژه های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی پنتاگون مراحل پایانی تولید خود را می گذراند، وزنی سبک تر از وزن یک ماشین کوچک را دارا هستند که این امر امکان به کارگیری آنها را به شکل غیر ثابت تامین می کند.

یکی از کابردهای اصلی پروژه لیزر HELLADS استفاده از آن در نسل جدید هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا است.

شرکت پیمانکار جنرال اتومیکس در ویدئوی دیجیتالی تبلیغاتی خود، پهپادی مجهز به لیزر اولترالایت را به تصویر کشیده است که مجموعه ای از موشک های رهگیر شلیک شده از زمین را در یک لحظه و قبل از اینکه تهاجمشان به را در زمین عملی کنند، نابود می کند.

قابلیت لیزر اولترالایت احتمالا در کنار قابلیت های پهپادهای پریدیتور چند برابر می شود. جنرال اتومیکس بر این باور است که کاربردی ترین استفاده از یک هواپیمای بدون سرنشین ارزان و پر سرعت مانند این است که گروه بزرگی از یگان های یکپارچه ارتش بتواند به قیمت تلفات کم مکانیکی، بر یک شبکه دفاعی به مراتب بزرگ تر قائق شوند.

در ادامه این خبر نوشته شده است که نه سیستم دفاع لیزری پنتاگون و نه هواپیماهای بدون سرنشین مجهز به این سیستم لیزری به مرحله تولید انبوه نرسیده اند و اگرچه بدیهی است که پهپادها نقشی حیاتی در آینده نیروی هوایی آمریکا ایفا می کنند، اما موفقیت به کارگیری پهپادهای مدل پریدیتور مجهز به این سیستم های دفاع لیزری هنوز تضمین نشده است.

در این خبر به یکی از محدودیت های طبیعی لیزر اشاره و نوشته شده است که اگرچه لیزر بر خلاف یک موشک متعارف، قابلیت این را دارد که به آسانی شارژ مجدد شود و ساعت ها به طور پیوسته کار کند، اما یک سلاح لیزری نمی تواند به راحتی به درون ابرها و یا دود نفوذ کند.

هواپیماهای بدون سرنشین پریدیتور

این در حالیست که یک سیستم دفاع هوایی لیزری اساسا باید پیش از آنکه بتواند هدف خود را نشانه گیری کند، قابلیت دیدن هدف خود را داشته باشد که این ویژگی منجر می شود که از این سلاح به جای استفاده برای هدفگیری اهداف زمینی، علیه موشک ها و هواپیماهای دشمن استفاده کرد.

بر اساس این گزارش روسیه و سایر کشورها در کنار رژیم صهیونیستی که پیشرو تولید چنینتجهیزاتی هستند، اعلام کرده اند که در حال کار روی نسخه های مشابه تسلیحات لیزری قابل حمل خود هستند و در این بین به نظر می رسد که آمریکا در مراحل تولید این تسلیحات لیزری پیشرفت بیشتری داشته باشد.