آقای تاجیک سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در اردن در ابتدای این مراسم گزارشی از ابعاد مختلف سیاسی و حقوقی پرونده سازی علیه خود در کشور انگلیس و تحولات شش ساله این پرونده که در نهایت منجر به رفع حبس خانگی و رفع اتهام از وی در هفته گذشته شد، ارائه کرد.
وی با قدردانی از دولت جمهوری اسلامی ایران، وزارت امورخارجه، سفارت کشورمان در لندن، رسانه ها و همه کسانی که طی شش سال گذشته برای اثبات بی گناهی وی تلاش کردند، گفت: این پرونده با انگیزه های سیاسی و با دخالت مستقیم و غیرقانونی آمریکا، علیه من تشکیل شده بود و خوشحالم که سرانجام پس از شش سال صبر و مقاومت، در دادگاه بی گناهی من اثبات شد.
وی افزود: من و خانواده ام در این مدت شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم و از نظر جسمی و روحی آسیب های زیادی را متحمل شدیم و خدا را شاکرم که توانستیم با توکل به خدای متعال، کمک و مساعدت دوستان و دعای خیر مردم این سختی ها را با سربلندی پشت سربگذاریم.
سفیر اسبق کشورمان در اردن اظهارداشت: وزارت کشور انگلیس با حبس خانگی و تحمیل محدودیت های متعدد علیه من و وقت کشی چند ساله در این پرونده در واقع حقوق انسانی مرا نقض کرده است و من مصمم هستم که این موضوع را از طریق مراجع قضایی پیگیری کنم.
وی در عین حال گفت: من این دوره شش ساله را با وجود همه مشقت هایش یک امتحان الهی می دانم که توانستم تجربیات خوبی را از آن کسب کنم، بویژه که خداوند متعال کمک کرد و بخش زیادی از وقتم را در این مدت به مطالعات قرآنی و دیگر علوم اسلامی اختصاص دادم.
آقای تاجیک سپس به سوالات تعدادی از حاضران در این مراسم درباره نحوه دستگیری خود، ابعاد حقوقی و سیاسی پرونده، شرایط سخت حصر خانگی و برنامه های خود برای آینده پاسخ داد.
در پایان این مراسم لوح تقدیری که از سوی انجمن اسلامی دانشجویان لندن برای تجلیل از خدمات آقای تاجیک در مسئولیت های مختلف اجرایی و دیپلماتیک در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بویژه مقاومت و پایداری وی طی شش سال حبس خانگی در دیار غربت تهیه شده بود، توسط حجت الاسلام والمسلمین معزی رییس مرکز اسلامی انگلیس به وی اهدا شد.
در بخشی از متن این لوح تقدیر آمده است: ˈآزادی جنابعالی پس از شش سال حبس خانگی در انگلیس، پیروزی دیگری برای جمهوری اسلامی ایران به ارمغان آورده است که بدون مقاومت، پایداری و بردباری حضرت عالی میسر نمی شد.ˈ
نصرت الله تاجیک سفیر اسبق کشورمان در اردن که در دانشگاه دورهام واقع در شمال شرق انگلیس مشغول به تدریس بود در سال 2006 میلادی و در توطئه ای از قبل طراحی شده توسط ماموران ˈاف بی آیˈ آمریکا و به اتهام تلاش برای خرید دوربین های دید در شب برای ایران، در انگلیس بازداشت شد.
از همان زمان مقامات آمریکایی خواستار استرداد آقای تاجیک به آن کشور شده بودند.
دادگاه های بدوی در انگلیس به رغم اعتراض آقای تاجیک و تیم حقوقی اش، در گذشته رای به استرداد وی داده بودند، ولی دادگاه عالی لندن در روز هفتم آذر ماه امسال طی حکمی با استرداد دیپلمات سابق کشورمان به آمریکا مخالفت کرد و خواستار رفع اتهام از وی شد.
در پی این حکم دادگاه عالی و عدم فرجام خواهی وزارت کشور انگلیس نسبت به آن، سرانجام روز پنجشنبه هفته گذشته حکم نهایی آزادی و رفع اتهام از این دیپلمات سابق کشورمان توسط دادگاه وست مینستر لندن صادر شد.
آقای تاجیک قرار است در هفته جاری به میهن اسلامی بازگردد.