نمایندگان مجلس عصر امروز برای ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری تشکیل جلسه می دهند.

به گزارش مشرق، پنجاهمین جلسه علنی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ریاست علی لاریجانی برگزار شد، که ادامه رسیدگی به طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه درباره نحوه ادغام وزارتخانه‌ها و همچنین ادامه بررسی طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری در دستور نشست علنی امروز وکلای ملت قرار داشت.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز جلسه علنی رسمی مجلس، با قرائت تبصره 2 ماده 101 آئین‌نامه داخلی پارلمان، خطاب به نمایندگان گفته است: ‌اگر تا ظهر امروز رسیدگی به "طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری" به اتمام نرسد، باید امروز بعدازظهر یا فردا صبح هم جلسه علنی داشته باشیم.




*بررسی طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه درباره نحوه ادغام وزارتخانه‌ها*

موسی‌الرضا ثروتی؛
موسی الرضا ثروتی حین بیان مخالفت خود با یکی از پیشنهادهای مطرح شده درمورد جزئیات این طرح با بیان اینکه برکناری وزرا ارتباطی با ادغام و انحلال وزارتخانه ها ندارد، گفت: رییس جمهور اختیار دارد که وزیرش را برکنار کند یا نکند، اینکه این اقدام عاقلانه است یا نه، در مبحث این طرح دوفوریتی نمی گنجد. ما در حال بررسی ساختار تشکیلاتی وزارتخانه ها هستیم و نباید حواشی را مورد بحث قرار دهیم.

اسماعیل کوثری؛
اسماعیل کوثری نماینده مردم تهران نیز در تذکری گفت: اینکه ما طرح دو فوریتی برای متوقف کردن ابهام ادغام وزارتخانه‌ها را مطرح کردیم، کار درستی است. چون دولت باید بداند که مجلس هوشیار است. اما تذکر من به نمایندگان مجلس است که بر اساس کدام قانون، می‌خواهند دولت را از اجرای ماده 53 برنامه پنجم منع کنند.

وی افزود: در ماده 53 برنامه پنجساله، مجلس دولت را موظف کرده که تعداد وزارتخانه‌ها را تا پایان سال برنامه به 17 عدد برساند. اینکه دولت می‌خواهد 2 وزارتخانه دیگر را در یکدیگر ادغام کند، بر اساس قانون برنامه پنجم است. لذا ما نمی‌توانیم دولت را از اجرای قانون منع کنیم.

احمد توکلی؛
احمد توکلی نماینده تهران نیز در تذکری با اشاره به اینکه مجلس به دنبال بستن دست دولت نیست، اما این دولت سوابق خوبی ندارد، گفت: در مجلس هفتم و هشتم نیز ما گرفتاری‌های زیادی با این دولت داشتیم. در آن زمان هم رییس جمهور با استفاده از تعابیری تغییرات گسترده در قانون می داد.

وی با بیان اینکه اگر اختیارات زیاد باشد، استفاده نادرست صورت می‌گیرد، افزود: این رویه دولت باعث شد کار به مقامات بالاتر بکشد و آقای حدادعادل نامه‌ای به رهبری نوشتند. امروز هم مجلس مجبور شده است در اموری که شبه ناک است اینگونه قوانین را تصویب کند.

مهدی کوچک‌زاده؛
مهدی کوچک‌زاده نماینده مردم تهران طی تذکری در صحن علنی مجلس اظهار داشت:‌ صدا و سیما اخیرا در برنامه‌ای به نحوی تصاویر و گفتار مجلس را با هم ادغام کرد که گویا بنده درخواست ارائه اخطار خارج از نوبت داشتم. وی افزود: این اقدام درحالی صورت گرفت که بنده در همان جلسه گفتم که همه چیز باید قانونی باشد.

کوچک‌زاده اظهار داشت: صدا و سیما نباید به میل خودش مطالب را ضبط و پخش کند و آنها را طوری با هم ادغام کند که همانطوری که خودش می‌خواهد باشد.




*نماینده دولت: وظایف شورای عالی اداری با تصویب طرح اصلاح قانون برنامه پنجم متوقف می‌شود

ابراهیم عزیزی معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در جلسه علنی صبح امروز در سخنانی به عنوان نماینده دولت درباره پیشنهاد مهدی کوچک‌زاده در زمینه طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه که درباره ادغام وزارتخانه‌ها، اظهار داشت: اینکه مجلس وظیفه قانونگذاری دارد، امری بدیهی است.

وی افزود: مهمترین وظیفه دولت در مجلس رشد و تعالی کشور و ایجاد رضایت مندی و آرامش است که با تعامل و اعتماد میان قوا به وجود می‌آید.

عزیزی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: چیزی که شما نمایندگان نوشته‌اید این است که از فردا تمام وظایف شورای عالی اداری متوقف می‌شود و باید تمام ادغام‌ها و کوچک سازی‌ها و اصلاح ساختارها به تصویب مجلس برسد.

وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: مجلس می‌تواند قانونگذاری کند و اگر مصوبات مجلس به تایید شورای نگهبان هم برسد، دولت باید آن را اجرا کند. اما تعامل و همکاری صمیمی قوای خواست عمومی مردم و مقام معظم رهبری است.

اما ناگفته نماند که اگر این طرح به تصویب برسد مشکلات جدی به وجود می‌آید و اصلاح ساختارها با مسائلی مواجه می‌شود.

در نهایت مهدی سنایی، نماینده مردم نهاوند برای رفع ابهام از این طرح پیشنهاد کرد: عبارت «مصوب مجلس» بعد از کلمه «قانون» در صدر ماده واحده گنجانده شود.

سنایی معتقد بود دلیل ارائه پیشنهادات مختلف برای جایگزین ماده واحده و حذف بخشی از آن بدلیل ابهامی است که در این طرح وجود دارد و مشخص نشده مراد از قانون چه قانونی است، در حالیکه نظر کمیسیون برنامه و بودجه مصوبات مجلس است.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با 136 رای موافق، 29 رای مخالف و 17 رای ممتنع از 234 نماینده حاضر با پیشنهاد رفع ابهام موافقت کردند.



نادر قاضی‌پور: نمی‌گذاریم  وزیر بهداشت را عوض کنند

نادر قاضی‌پور نماینده مردم ارومیه در مجلس امروز یکشنبه در قالب بیان پیشنهادی در جریان بررسی طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه پنجم توسعه در صحن علنی مجلس اظهار داشت: شنیده‌ایم که می‌خواهند خانم دستجردی وزیر بهداشت را عوض کنند چرا که ظاهرا وی گفته پول ارز مرجع را برای واردات لوازم آرایش اختصاص داده‌اند و ما نمی‌گذاریم این اتفاق بیفتد.

قاضی پور در ادامه به پیشنهادات مطرح شده در صحن علنی مجلس در خصوص طرح اصلاح ماده 53 قانون برنامه اشاره کرد و گفت: پیشنهاد دهندگان سعی در کاهش اختیارات مجلس دارند و البته ما نباید اجازه چنین کاری بدهیم.

وی ادامه داد: ممکن است فردا دولت بخواهد شرکت‌های آب و فاضلاب روستایی را در شهرداری‌ها ادغام کند. وی تاکید کرد که قانون فعلی قانونی جامع است و نباید تغییر کند.

ابوترابی‌فرد : دولت از تلاش‌های وزیر بهداشت به بهترین نحوه استفاده کند

حجت‌الاسلام سیدحسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی بعد از پایان نطق حسین علی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی که مطالبی را در خصوص وزیر بهداشت در مجلس و خدمات وی مطرح کرد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران مفتخر است که امروز بیش از 96.5 درصد از داروهای مورد نیاز مردم را در داخل کشور تولید می‌کند و این شرایط با همکاری دولت و مجلس فراهم می‌شود.

وی افزود: اراده دولت و مجلس در این است که 3.5 درصد نیاز داروی کشور که وارد می‌شود را با ارز مرجع و با کمترین قیمت ممکن برای بیماران در اختیارشان بگذاریم.

ابوترابی‌فرد ادامه داد: کارگروه‌های مختلف در دولت پیگیری این موضوع هستند و البته تنگناهایی هم در این رابطه وجود دارد که وزیر بهداشت و سایر دوستان در این وزارتخانه پیگیر آن هستند.

نایب رئیس مجلس تصریح کرد: امیدواریم با توجه به تجربه وزیر بهداشت دولت از تلاش‌های ارزشمند وی به بهترین نحو استفاده کند.

وی اضافه کرد: همکاری تنگاتنگی میان کمیسیون بهداشت و مجلس و وزارت بهداشت وجود دارد.


مجلس عصر امروز تشکیل جلسه می‌دهد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تشکیل جلسه علنی عصر امروز خانه ملت برای ادامه رسیدگی به طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات ریاست جمهوری موافقت کردند.

وکلای ملت با 164 رای موافق ، 18 رای مخالف و 7 رای ممتنع از 217 نماینده حاضر در جلسه ، با تشکیل جلسه علنی عصر امروز مجلس موافقت کردند.

حجت الاسلام ابوترابی فرد نائب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی ، ریاست ساعتی از صحن علنی را بر عهده داشت ، گفت : بر اساس ماده 101 آئین نامه داخلی ، چنانچه طرح یا لایحه ای در دستور کار مجلس باشد که بررسی آن در شش جلسه به اتمام نرسد ، بایستی برای تسریع در رسیدگی به آن طرح یا لایحه ، فرصت فوق‌العاده‌ای در نظر گرفته شود ، لذا از نمایندگان می خواهیم برای عصر امروز به جای تشکیل جلسه کمیسیونهای تخصصی ، جلسه علنی داشته باشیم تا رسیدگی به طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری به اتمام برسد.