کد خبر 178671
تاریخ انتشار: ۲۷ آذر ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۵

محمود احمدی نژاد سفر خبرسازش به ترکیه را لغو کرد. اما این، تنها سفر پرحاشیه او نبود.

به گزارش مشرق به نقل از مهر،  لغو سفر رئیس جمهور به ترکیه به دلیل مشغله کاری. این تیتر مشترک رسانه هایی بود که سفر احمدی نژاد به این کشور برای شرکت در مراسم بزرگداشت مولوی در قونیه را سوال برانگیز می دانستند. آن هم درست در روزهایی که موضوع استقرار سامانه موشکی «پاتریوت» در ترکیه با واکنش و هشدار رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران همراه شد. سامانه ای موشکی که برای مبارزه با دولت سوریه و کمک به مخالفان این کشور در ترکیه مستقر شده، اما تحلیلگران سیاسی می گویند این موشک ها در لفافه، نیم نگاهی به سوی ایران هم دارند. به هرحال سفربرنامه ریزی شده  رئیس جمهور به ترکیه لغو شد. سفری که قرار بود در آن احمدی نژاد به دعوت رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، در مراسم صد و سی و نهمین سالگرد درگذشت مولانا جلال الدین بلخی در قوینه شرکت کند. اما سفرهای خبرساز رئیس جمهور ایران، محدود به سفر به ترکیه نمی شود.

باکو و بلیت یکسره

25 مهرماه امسال، دوازدهمین اجلاس سران اکو با حضور روسای جمهور اعضای این سازمان در باکو برگزار شد. محمود احمدی نژاد نیز در این سفر مهمان رئیس جمهور آذربایجان شد. کشوری که در زمان برگزاری اجلاس غیرمتعهدها در تهران و مراسم دیگر، خاطره تلخی از خود برجای گذاشته است.

جمهوری آذربایجان یکی از اعضای جنبش غیرمتعهدهاست که به اجلاس تهران هم دعوت شده بود. اما «الهام علی اف» رئیس جمهور این کشور که بارها سیاست های ضد ایرانی خود را نشان داده است، از حضور در ایران سرباز زد و تنها وزیر امور خارجه اش را به ایران فرستاد تا عالی ترین مقام سیاسی آذربایجان در نشست تهران غایب باشد. البته این تنها مورد مواضع بحث برانگیز جمهوری آذربایجان نسبت به ایران نبود. عدم حضور در نشست سران کشورهای حوزه دریای خزر، نسبت دادن اعتراضات مردمی  اکتبر علیه ممنوعیت حجاب به ایران ، مقاله تند روزنامه « گوندوم خبر » درباره استیضاح احمدی نژاد در باکو و صدور حکم حبس از 10 الی 15 سال به 22 نفر از دینداران این کشور به اتهام جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران از جمله این مواضع بود. با این حال احمدی نژاد به باکو رفت  تا واکنش های رسانه های کشور را درپی داشته باشد.

زلزله و سفر پیش از موعد مستحبی

سفر به عربستان سعودی برای شرکت در نشست فوق العاده سازمان کنفرانس اسلامی، مردادماه امسال احمدی نژاد را دوباره در معرض انتقادها قرار داد. احمدی نژاد در روزهایی که زلزله مرگبار در ورزقان به خبر اول رسانه های ایران و منطقه تبدیل شده بود، دو روز زودتر از موعد و به قصد انجام عمره مستحب، ایران را به مقصد عربستان ترک کرد تا موجی از انتقادها از او شکل بگیرد. رئیس جمهور اما  حضور در مناطق زلزله زده را به دوهفته پس از وقوع زلزله موکول کرد تا سفر به عربستان نیز در زمره سفرهای خبرساز رئیس جمهور قرار بگیرد.

مسافران پرحاشیه نیویورک

دوسفر آخر احمدی نژاد به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز کم حاشیه نداشته است. همراهان سفر احمدی نژاد به نیویورک در سال 90، تیتر بسیاری از رسانه ها شدند. انتشار عکس فرزند ،همسر ،عروس و مادر عروس احمدی نژاد  در مجمع عمومی سازمان ملل  از جمله حاشیه هایی بود که این سفر را تحت الشعاع قرار داد.

سفر امسال احمدی نژاد به نیویورک نیز حاشیه ساز بود. انتشار لیست 160 نفره همراهان احمدی نژاد در آخرین سفر کاری او به امریکا با انتقادهای فراوانی روبرو شد. لیستی که دفتر رئیس جمهور نیز آن را تایید کرد. اما آن را مربوط به احتمال حذف بسیاری از همراهان دانست.

امارات میزبان اولین رئیس جمهور ایران

ماجرای اختلاف ایران و امارات بر سر جزایر سه گانه، حالا دیگر یکی از تکراری ترین حواشی دیپلماتیک است. موضوعی که  در اولین سالهای حضور احمدی نژاد بر مسند ریاست جمهوری ایران اتفاق افتاد. او اولین رئیس جمهور ایران بود که به امارات سفر کرد و همین نکته، انتقادهای فراوانی را برانگیخت.

هرچند سفر امسال احمدی نژاد به جزیره ابوموسی را شاید بتوان پاسخ جریان ساز و مناسبی به ادعاهای اماراتی ها دانست تا به نوعی سفر 7 سال پیش او به امارات  را  به فراموشی بسپارد.

 

سفر به قطر و ماجرای خلیج فارس

سفر احمدی نژاد به قطر در سال 1386، از پرحاشیه ترین سفرهای او بود. سفری که برای شرکت در اجلاس کشورهای حوزه خلیج فارس برگزار شد. کنفرانسی که در قطعنامه پایانی آن ایران «اشغالگر» خوانده شده و جزایر سه‌گانه متعلق به امارات متحده دانسته شده بود.