کد خبر 17970
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۸۹ - ۱۲:۳۸

"بهره شهداي مدفون در امامزاده صالح ابن موسي الکاظم (ع) بيش از ساير شهدا است چون هر کس به زيارت آقا امامزاده صالح نائل مي‌شود به زيارت شهداء هم نائل مي‌شود." اين جمله اي است که دکتر مجيد شهرياري سالها قبل از شهادت گفته است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، دکتر مجيد شهرياري صبح دوشنبه 8 آذر ماه 89 در حالي که با خودروي شخصي خود عازم دانشگاه شهيد بهشتي بود توسط دشمنان قسم خورده انقلاب از طريق بمبگذاري مورد سوء قصد قرار گرفت و به مقام رفيع شهادت نائل آمد و در مزار شهداي گمنام واقع در صحن مطهر امامزاده صالح بن موسي الکاظم (ع) آرام گرفت.

محل خاکسپاري پيکر شهيد شهرياري تا عصر روز قبل از تشييع و تدفين مشخص نبود. از امامزاده اي در چيذر تهران در کنار آرامگاه شهيد دکتر مسعود عليمحمدي استاد فيزيک دانشگاه تهران - که وي نيز سال گذشته طي عملياتي تروريستي به مقام شهادت نائل آمد - به عنوان يک گزينه ها براي مدفن پيکر شهيد شهرياري نام برده مي شد.

البته مسئول نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه شهيد بهشتي از مزار شهداي آستان مقدس امامزاده صالح ابن موسي الکاظم (ع) به عنوان محل ديگري براي خاکسپاري پيکر پاک شهيد شهرياري نام برده بود که همين محل نيز نهايي شد و پيکر شهيد در روز چهارشنبه 10 آذر ماه 89 با حضور انبوه عزاداران در جوار آستان مقدس امامزاده صالح آرام گرفت.

در ميان جمعيت عزادار از سران سياسي و چهره هاي سرشناس علمي و فرهنگي و خانواده هاي شهداي انقلاب و جنگ تحميلي تا همسايه شهيد، دوستان فرزاندان شهيد، دوستان دانشگاهي و غير دانشگاهي دکتر شهرياري و ... حضور داشتند که گفتگوي کوتاه با برخي از آنها زوايايي از استاد هسته اي کشورمان که مسجدي و مردمي بود را نشان مي دهد.

سيد حسين کربلايي يکي از دوستان هم شهرکي و غير دانشگاهي شهيد شهرياري مي گويد: حدود 30 ماه به غير از روزهاي جمعه در شهرک والفجر بعد از نماز صبح با شهيد شهرياري پياده روي مي کردم. هر چند وقت يکبار نيز با هم به امامزاده صالح مي آمديم.

وي افزد: وقتي به زيارت شهداي مدفون در آستان مقدس حضرت صالح ابن موسي الکاظم (ع) مي آمديم دکتر شهرياري مي گفت بهره شهداي مدفون در امامزاده صالح بيش از ساير شهدا است چون هر کس به زيارت آقا امامزاده صالح نائل مي شود به زيارت شهداء هم نائل مي شود. امروز هم قسمت دکتر شهرياري شد که در کنار ساير شهدا آرام بگيرد.

منوچهر محبي از ساکنان شهرک شهيد محلاتي که هم محلي شهيد شهرياري و از دوستان مسجدي او بود نيز گفت: شهيد شهرياري را در شب هايي که به مسجد محل مي آمد زيارت مي کرديم، از رفتار ايشان مشخص بود که آدم بزرگواري هستند.

وي در پاسخ به اينکه آيا هم محلي ها مي دانستند دکتر شهرياري استاد دانشگاه در چه زمينه اي است و آيا از برجستگي وي در زمينه هسته اي مطلع بودند، گفت: اين که استاد دانشگاه هستند را مي دانستم ولي اين که دقيقا چه تدريس مي کنند را نمي دانستم.

اشک مي ريزد و هق هق مي کند. نمي داني مزاحم خلوت و حالش بشوم يا نه، اما يکي به پشتم مي زند که وظيفه ات انتقال همين حالتها و ورود به همين خلوتهاست. "سلام آقا، اجازه گفتگو مي فرماييد." پاسخ مي شنوي "نه آقا، بگذاريد مظلوم بماند." با اشک و آه مي افزايد: "من سه سال با او زندگي کردم."

در ميانه گفتگو متوجه مي شوي که او دانشجوي فوق ليسانس راکتور دانشگاه شهيد بهشتي است که استاد پايان نامه اش شهيد دکتر شهرياري بوده است. مرتب مي گفت که دکتر شهرياري مظلوم بود. چند جمله از اين دانشجو درباره مظلوميت شهرياري چنين است: "دکتر شهرياري مظلوم بود. عده اي در معرفي او مي گويند در کوتاه ترين زمان ممکن استاد تمام شد. بله، شد چون ستون هسته اي بود."

اين دانشجوي شهيد شهرياري که حاضر به معرفي خود نشد در ادامه گفت: "دکتر شهرياري دو رشته چرخه سوخت و کاربرد پرتوها ثبت کرده بود."

معصومه داودي مادر "شهيد سعيد رجبعلي جاوردي" از شهداي دانش آموز شهادت دکتر مجيد شهرياري را به دوستداران راه حق و راه ولايت فقيه تسليت گفت و افزود: باز هم دعا مي کنيم اين کوردلان به راه راست بيايند، اگر به راه راست نمي آيند خدا ريشه‌شان را بسوزاند که دل ما را مي سوزانند. دعا مي کنم هر چه سريعتر منافق هاي داخلي و خارجي رسواي خاص و عام شوند.

وي افزود: همه شهدا بچه هاي ما هستند. بچه من بيست و چند سال است که شهيد شده ولي هر شهيدي را که مي آورند دلم مي لرزد. دشمن مطمئن باشد اينها شهيد شوند ذره اي به ايمان ما لطمه نمي خورد و خلأيي در فکر ما رخ نمي دهد.

يک دانشجوي رشته مهندسي هسته اي که حاضر به معرفي خود نشد گفت: فقط يک ترم دانشجوي دکتر شهرياري بودم اما در همان زمان کوتاه فهميدم که يک انسان کامل است. از نظر علمي و اخلاقي نمونه بود. اصلا فکر نمي کردم يک روز اين اتفاق برايش بيافتد. فقط مي توانم بگويم استاد با ارزشي را از دست داديم و فکر نمي کنم جايگزيني برايش وجود داشته باشد.

وي در پاسخ به اينکه آيا گفته علي اکبر صالحي رئيس سازمان انرژي اتمي مبني بر اينکه شهيد دکتر مجيد شهرياري برجسته ترين دانشمند هسته اي ايران بود را تاييد مي کنيد گفت: "شک نکنيد که برجسته ترين دانشمند هسته اي کشور بود. الآن يکهزار دانشمند جوان هسته اي در کشور داريم اما آنها خيلي راه دارند که به استاد شهرياري برسند.

اين دانشجو پشتکار و تلاش بي وقفه را بارزترين ويژگي دکتر شهرياري دانست و گفت: هيچ وقت کارهايش را عقب نمي انداخت. همه کارهايش برنامه ريزي شده بود. اگر ساعت 3 با يک دانشجو براي يک سوال درسي قرار داشت، خودش را آماده مي کرد و وقت مي گذاشت.