کد خبر 17980
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۹

يک هفته نامه آمريکايي چندي پيش در هنگام حضور نماينده حقوق بشر جمهوري اسلامي ايران در نيويورک گفتگويي را با وي ترتيب داد که در آخرين شماره از اين هفته نامه آن را بچاپ رسانيد.

به گزارش مشرق به نقل از باشگاه خبرنگاران، محمد جواد لاريجاني در پاسخ به سئوال جري گو، خبرنگار هفته نامه نيوزويک و سئوال وي مبني بر اين که چرا ايران قطعنامه اخير کميته حقوق بشر سازمان ملل را سياسي مي داند اظهار داشت:از چهل و دو کشور حامي اين قطعنامه بسياري اروپايي و يا در جزاير کارائيب بودند.کشور هاي بزرگي چون روسيه،چين و هند مخالف اين قطعنامه بودند . بسياري از کشورهاي جهان مخالف سياسي شدن مسئله حقوق بشر هستند.مسئله حقوق بشر بايد از طريق مناسب و در مکان شايسته اي رسيدگي شود.

لاريجاني سپس در پاسخ به سئوال ديگري راجع به دست داشتن MI6 در کشتن ندا آقا سلطان پاسخ داد:ما مدارک قوي در اين باره داريم.ندا آقا سلطان به طور مظلومانه اي توسط فردي که عامل دستگاه جاسوسي انگليس بود به قتل رسيد و اين شخص در ظرف بيست و چهار ساعت تصاويري از اين حادثه گرفت و به لندن رفت .اين تنها يک حدس و گمان نيست.ادعاي من همراه با حقايق بسياري است.ما در حال رايزني براي بازگشت وي به کشور هستيم که البته دولت انگليس تاکنون از پذيرش آن سرباز زده است.

لاريجاني در پاسخ به سئوال خبرنگار نيوزويک براي نام بردن از قاتل ندا آقا سلطان گفت: در مقطع کنوني نام بردن وي صحيح نيست اما در زمان مناسب آن را اعلام مي کنم.البته وي ايراني مي باشد. اين خبرنگار سپس پرسيد؛آيا اين شخص در بازگشت شکنجه مي گردد که لاريجاني پاسخ داد:در دستگاه قضايي و قانون اساسي با چنين اشخاصي که مجرمين را شکنجه کنند برخورد تنبيهي خواهد شد. نماينده حقوق بشر ايران در سازمان ملل متحد در ادامه راجع به ادعاي اين نشريه آمريکايي مبني بر مسائلي چون شکنجه ،اعدام و شلاق زدن و ديگر مسائل گفت:اين ها همگي بي پايه و اساس هستند.البته ما راه هاي تنبيهي منجمله شلاق زدن را داريم که در حقوق کيفري ما وجود دارد.شما به نقض حقوق بشر کانادا نگاه کنيد.چند سال قبل يک دانشجوي ايراني توسط پليس مخفي اين کشور در ونکوور با دوازده گلوله به قتل رسيد وهنوز دولت کانادا از ارائه دليلي به ما و خانوده اين فرد سرباز مي زند.ضارب نيز به راحتي در حال قدم زدن هست.اين کشوري است که سيستم قضايي آن ها در آنجا فعاليت مي کند و اقليت ها و مهاجرين در اين کشور از بي رحمي موجود رنج مي برند.

لاريجاني در ادامه راجع به اجراي سنگسار در شرع اسلامي گفت:من به نظام قضايي کشورم افتخار مي کنم البته بدين مفهوم نيست که نياز به پالايش ندارد .اما کل نظام قضايي ما مملو از نظارزت و بررسي هاي بسيار زياد مي باشد که بسيار قوي تر از نظام قضايي آمريکا هست.راجع به موضوع سنگسار نيز بايد عرض کنم که اين حکمي نادر است که راجع به انجام زنا همراه با جنايت صادر مي گردد که در آن تعدادي محدودي سنگ به مجرم پرتاب مي گردد و آن شخص حتي تا پنجاه درصد شانس زنده ماندن دارد و بنا بر نظر برخي قضات حتي ملايم تر از اعدام است. لاريجاني در پايان راجع به سئوال خبرنگار نيوزويک مبني بر وجود زنداني سياسي در ايران گفت:خير. اگر هرشخصي در هر مقامي چه وکيل و چه غيره و ذالک بخواهد برعليه اسلام و امنيت کشور وارد عمل شود آنوقت قضيه فرق مي کند اما در ايران هيچ شخصي بدليل شغلش زنداني نمي گردد.هيچ وکيلي بدليل انجام کار موکلش در زندان نيست اما برخي با پرواز به کشورهاي خارجي با رسانه هاي غربي مصاحبه مي کنند که اين کار يک عمل حرفه اي با انگيزش هاي سياسي است.