کد خبر 17983
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۸۹ - ۰۶:۳۳

گروهي از کهنه‌سربازان آمريکايي با ارايه شکايتي، فاش کرده‌اند که سازمان سيا با انجام آزمايش بر روي سربازان، دستگاه‌هاي الکترونيکي را براي کنترل رفتاري آن‌ها در مغزشان کار مي‌گذاشته است.

به گزارش مشرق به نقل از پايگاه خبري "راواستوري"، گروهي از کهنه‌سربازان آمريکايي با شکايت از سازمان جاسوسي اين کشور خواستار ارايه توضيح از سوي سيا در مورد کارگذاري دستگاه‌هاي کنترل از راه دور الکترونيکي در مغز برخي از سربازان آمريکايي شدند.
بر اساس اين گزارش، سازمان سيا از دهه 50 ميلادي شروع به آزمايش مواد همچون "ال.اس.دي" (LSD) بر روي سربازان آمريکايي کرده است، اما تا به حال در مورد کاشت دستگاه‌هاي الکترونيکي در مغز اين سربازان، اطلاعات زيادي ارايه نشده است.
در متن شکايت کهنه‌سربازان آمريکايي از سازمان سيا آمده است که اين سازمان به دنبال طراحي و آزمايش الکترودهايي بوده است که بوسيله آن مي‌توان رفتارهاي انسان را تحت کنترل درآورد.
اين کهنه‌سربازان همچنين تاکيد مي‌کنند که چون دولت آمريکا نمي‌خواست خطرات آزمايش‌هايش فاش شود، هيچ‌گاه رضايت سربازان براي انجام اين آزمايش‌ها را نيز کسب نکرد.
اين گزارش حاکيست، "بروس پرايس" يکي از شاکيان پرونده سيا مي‌گويد که اسکن‌هاي "ام.آر.آي" از مغز وي، کاشت يک دستگاه الکترونيکي توسط سيا در مغزش را در سال 1966 تائيد کرده است.
وکلاي مدافع پرايس نيز سال 2004 با انجام "سي‌.تي اسکن" از مغز وي متوجه وجود يک "جسم خارجي" داراي ترکيبات ناشناخته شدند که در بخش راست مغز وي کار گذاشته شده بود.
بر اساس اين گزارش، "جان مارکز" افسر اطلاعاتي سابق وزارت خارجه آمريکا نيز سال 1979 در کتاب "سيا و جستجوي نامزد منچوري" به يک يادداشت داخلي سيا اشاره مي‌کند که سال 1961 توسط يک دانشمند بلندپايه اين سازمان نوشته شده بود و گزارش مي‌داد که "امکان کنترل از راه دور فعاليت‌ها در نمونه‌هاي مختلف حيواني به نمايش گذاشته شد... تحقيقات و ارزيابي‌هاي ويژه براي اجراي اين روش‌ها بر روي انسان نيز به زودي انجام مي‌گيرد."
روزنامه "واشنگتن‌پست" نيز چندي پيش در گزارشي با اشاره به آزمايش‌هاي سازمان سيا بر روي سربازان آمريکايي تصريح کرده بود که اين سازمان تنها به خاطر آنکه رژيم شوروي سابق نيز چنين آزمايش‌هايي را انجام مي‌داد اقدام به اين کار کرده است.
همچنين در اواسط ماه نوامبر سال جاري ميلادي، قاضي "جيمز لارسون" به سازمان سيا دستور داده بود تا سوابق و شواهد مرتبط با آزمايش‌هايي که اين سازمان در فاصله سال‌هاي 1950 تا 1975 بر روي هزاران سرباز آمريکايي انجام داده بود را ارايه دهد.
اين در حالي است که سازمان سيا با طرح اين ادعا که اسناد مذکور تحت طبقه‌بندي محرمانه هستند از ارايه اين مدارک خودداري کرده است. اما قاضي لارسون با تاکيد مجدد بر لزوم ارايه مدارک خواسته شد گفت که وکلاي مدافع کهنه‌سربازان آمريکايي مدارکي را دال بر صحت ادعاي خود ارايه داده‌اند و سازمان سيا نيز مي‌بايست براي بررسي بيشتر موضوع، مدارک خواسته شده را تسليم کند.
در همين حال، "گوردون ارسپامر" وکيل ارشد کهنه‌سربازان آمريکايي که از سيا شکايت کرده‌اند به واشنگتن‌پست گفت: هيچ شکي در مورد اين موضوع که آزمايش‌هاي بيان شده انجام گرفته‌اند وجود ندارد.
وي افزود: در مدارک ارايه شده به دادگاه، دستگاه‌هاي الکترونيکي کاشته شده در بافت مغزي کهنه سربازان تشريح شده است که الکترودهايي از آن نيز در بخش‌هاي مختلف مغز از جمله "هيپوکمپوس"، "هيپوتالاموس"، لب قدامي مغز و قشر رويي آن کارگذاري شده است.

به گفته ارسپامر، بسياري از اقدامات انجام گرفته در آزمايش‌هاي سازمان سيا بر روي کهنه سربازان توسط دانشگاه "تولان" و با استفاده از يک بيمارستان محلي عملي شده است که هزينه‌هاي آن نيز توسط يکي از سازمان‌هاي پوششي سيا موسوم به "صندوق سرمايه مشترک" تامين مي‌شده است.