کد خبر 179892
تاریخ انتشار: ۲ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۰۷

یک متخصص هماتولوژی گفت: فقر آهن علایم مختلفی دارد و با افت هموگلوبین خون، هر اندام به نوعی کمبود اکسیژن را نشان می‌دهد. در کودکان بی‌قراری، بی‌اشتهایی، خوردن گچ و خاک دیده می‌شود و در بزرگسالان نیز رنگ پریدگی، مشکلات عصبی، کاهش آستانه تحمل، کاهش حافظه، افزایش ریزش مو و شکنندگی ناخن مشاهده می‌شود.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر بیژن کیخایی با بیان این که کم‌خونی مشکل شایعی است و در بسیاری از افراد مشاهده می‌شود ولی می‌تواند دلایل و انواع مختلفی داشته باشد، اظهار کرد:‌ هر کم‌خونی مساوی با فقر آهن نیست. یکی از انواع کم‌خونی که در خوزستان زیاد مشاهده می‌شود، تالاسمی است که این بیماران اتفاقا جذب آهن زیادی دارند.

 وی افزود: افرادی که دچار کم‌خونی فقر آهن هستند باید به پزشک مراجعه کنند و پزشک نیز برای آنها قرص آهن تجویز کند. قرص آهن از داروهایی نیست که بتوان به راحتی استفاده کرد و حتما باید پزشک آن را تایید کند. ممکن است فرد به این مقدار آهن نیاز نداشته باشد و با خوردن این قرص‌ها در درازمدت دچار مسمومیت آهن شود.

 کیخایی تصریح کرد: بهترین قرص آهن، نوع ایرانی فروس سولفات است. برخی مواقع قرص آهن مشکلات گوارشی ایجاد می‌کند که از فرم‌های دیگر این قرص که این حساسیت‌ها را نداشته باشند استفاده می‌کنند.

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: کم‌خونی شایع‌ترین بیماری در کشور است که به راحتی قابل پیشگیری است. این بیماری بیشتر در خانم‌ها، شیرخواران و کودکان در سن رشد دیده می‌شود.

 وی عنوان کرد: در سفره غذایی باید منابع پروتئین جانوری و گیاهی وجود داشته باشد تا آهن مورد نیاز بدن تامین شود.

 کیخایی تصریح کرد: برای شیرخواران باید از قطره آهن استفاده شود که در صورت استفاده نکردن از آن ضریب هوشی فرد 10 تا 15 نمره کاهش می‌یابد و آسیب جبران‌ناپذیری به کودک وارد می‌شود.

 این متخصص هماتولوژی گفت: برخی والدین شیرخواران را از خوردن گوشت منع می‌کنند چرا که فکر می‌کنند گوشت موجب انگل می‌شود، ‌در حالی که گوشت باید حتما استفاده شود و رژیم‌های نادرست حذف شود.