کد خبر 181647
تاریخ انتشار: ۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۴۶

چندی است وزیر خارجه بحرین، نوک تیز ادعاها و حملات خود را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه رفته و اظهاراتی غیردیپلماتیک را به زبان می‌آورد که تعجب همگان را برانگیخته است.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، «شیخ خالد بن احمد بن محمد آل خلیفه» وزیر خارجه بحرین پس از پایان سی و سومین نشست سران شورای همکاری خلیج فارس در منامه در کنفرانسی خبری مدعی شد که فعالیت‌های هسته‌ای ایران برای منطقه خطرناک است.

وی که اخیراً نیز در صفحه توئیتر خود خواستار برگزاری نشست دوستان ایران شد، چندی است که با اظهارنظرات عجیب و طرح ادعاهایی علیه ایران، تعجب افکار عمومی منطقه و جهان را برانگیخته است.

اظهارات شیخ احمد درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران در حالی است که این فعالیت‌ها کاملا صلح‌آمیز است و تاکنون در گزارشات آژانس بین‌المللی انرژی اتمی هیچ اشاره‌ای به انحراف ایران از مقاصد صلح‌‌آمیز نشده است. اگر منظور شیخ خالد نیروگاه اتمی بوشهر است، باید به ایشان اظهارات مکرر مقامات ایران در خصوص ایمنی نیروگاه بوشهر و تأکید آژانس بر منطبق بودن این نیروگاه با استانداردهای بین‌المللی را متذکر شد.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که وزیر خارجه بحرین در قبال تأسیسات هسته‌ای رژیم صهیونیستی و در حالی که مقامات این رژیم به داشتن 200 کلاهک هسته‌ای اذعان کرده‌اند، سکوت اختیار کرده است.

وزیر خارجه بحرین به این اظهارات هم بسنده نکرده و در گفت‌وگویی با روزنامه الشرق قطر، جمهوری اسلامی ایران را به برانگیختن جو ناامنی در منطقه متهم کرده است. قطعاً ایشان اقدامات جمهوری اسلامی ایران در برقراری ثبات و امنیت در منطقه را فراموش کرده‌ است. آیا ایران منطقه را ناامن کرده یا حضور کشورهای فرامنطقه‌ای از جمله آمریکا که ناوگان پنجمش در بحرین مستقر است، باعث بروز ناامنی در منطقه شده‌ است؟

بد نیست مقامات بحرین به جای فرافکنی و مقصر جلوه دادن این و آن، کمی هم به اوضاع داخلی بحرین و اقدامات رژیم آل خلیفه در 2 سال گذشته در قبال شهروندان این کشور بپردازند و به انتقادات وارده از سوی سازمان‌های حقوق بشری در زمینه سرکوب مردم و برخورد خشونت‌آمیز با آنها پاسخ دهند.

آیا مواردی چون دعوت از نیروهای بیگانه برای سرکوب شهروندان، برخورد خشونت‌آمیز با تظاهرات مسالمت‌آمیز، بازداشت و شکنجه مردم، اخراج کارگران بحرینی به جرم شرکت در اعتراضات مسالمت‌آمیز، سلب تابعیت از اتباع بحرینی، هجوم به بیمارستان‌ها و انتقال مجروحان به مکان‌های نامعلوم، برخورد نظامی و امنیتی با کادر پزشکی بیمارستان‌ها و حتی محاکمه آنها به دلیل امدادرسانی به مجروحان، تعرض به زنان و کودکان بی دفاع توسط نیروهای گشتی، هجوم شبانه به منازل و تفتیش و بازرسی آنها، تخریب حسینیه‌ها و مساجد و ممانعت از برگزاری مراسم‌های مذهبی و همپالگی با تروریست‌های منافق جایی هم برای دفاع باقی می‌گذارد؟

گفتنی است بیان مطالبی غیردیپلماتیک و ناشی از عدم درک مقتضیات بین‌المللی از سوی وزیر خارجه آل خلیفه، تعجب برانگیز و غیرقابل پذیرش می‌باشد.