کد خبر 181931
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۰:۵۲

مدیر کل اصل 44 وزارت اقتصاد با اعلام واگذاری 65 شرکت به ارزش 45 هزار میلیارد تومان به تعاونی‌ها بدون عرضه، گفت: موضوع واگذاری سهام شرکتهای دولتی به شبه دولتی‌ها به دلیل تغییراتی که در قوانین از سال 88 صورت گرفت، دیگر مطرح نیست و هیچ رد دیونی بدون ایجاد رقابت در واگذاری دنبال نمی‌شود.

به گزارش مشرق، داوود خانی امروز در یک نشست خبری در پاسخ به سئوال مهر در خصوص وضعیت واگذاری های صورت گرفته به بخش تعاون در قالب اصل 44 به عنوان یکی از موضوعات کلیدی قانون اصل 44 گفت: در کمیسیون تخصصی شورای اصل 44، موضوع کار واگذاری شرکت های دولتی به تعاونی ها یکی از دستور کارهای اصلی است.
 
مدیر کل دفتر اصل 44 وزارت اقتصاد اظهار داشت: البته در قانون اینکه بخواهیم فکر کنیم برای واگذاری های اصل 44 به تعاونی ها نسبت به بخش خصوصی اولویت ویژه ای در نظر گرفته شده، وجود ندارد اما در ارتباط با حمایت از بخش تعاون برای دستیابی به سهم 25 درصد تکالیف قانونی داریم.
 
خانی ادامه داد: با این حال برنامه کلی واگذاری ها در بخشهایی جلوتر از برنامه حرکت می کند و اما در مورد تعاونی ها کارها عقب است و به عنوان نمونه، بخش تعاون هنوز نتوانسته بانک و بیمه تعاونی که از نیازهای اصلی توسعه این بخش است، ایجاد کند و باید گفت برای انجام واگذاری های مناسب به این حوزه نیازمند طراحی یک مدل هستیم.
 
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد از طراحی سند توسعه بخش تعاون در وزارت تعاون، کار و رفاه خبر داد و با تاکید بر اینکه این سند به تصویب دولت رسیده و به زودی ابلاغ می شود، گفت: وزارت اقتصاد با حمایتی که از این سند دارد، می توان امیدوار بود که این برنامه جدید بتواند مبنای فعالیت های آینده تعاونی ها باشد.
 
مدیر کل اصل 44 وزارت اقتصاد تاکید کرد: در قالب اصلاح قانون تعاون نیز که به زودی لایحه آن آماده می شود، به دنبال جلوگیری از خلاء های قبلی برای توسعه این بخش خواهیم بود. با این حال  نمی توان انتظار داشت که برای گسترش تعاونی ها فقط منابع مالی تزریق کرد.
 
خانی با اشاره به اینکه در جلسه آینده شورای اصل 44 بحث تعاونی ها مطرح خواهد شد، تصریح کرد: تعاونی ها هنوز مشکل رقابت با بخش خصوصی را دارند اما از سویی همه واگذاری سهام عدالت در بستر این بخش انجام شد و تاکنون حدود 56 شرکت به ارزش 45 هزار میلیارد تومان بدون عرضه به تعاونی ها واگذار شده است.
 
وی با اعلام اینکه در قالب بند ج قانون اصل 44، 150 هزار میلیارد تومان واگذاری شناسایی شده بود، گفت: تا کنون حدود 98 هزار میلیارد تومان واگذاری در این حوزه صورت گرفته که 34 هزار میلیارد تومان به بخش خصوصی ، 29 هزار میلیارد تومان برای رد دیون و 35 هزار میلیارد تومان نیز برای سهام عدالت انجام شده است.
 
این مقام مسئول در وزارت اقتصاد ازواگذاری 330 شرکت توسط سازمان خصوصی سازی خبر داد و گفت: موضوع واگذاری به شبه دولتی ها به دلیل تغییراتی که در قوانین از سال 88 صورت گرفت، دیگر مطرح نیست و هیچ رد دیونی بدون ایجاد رقابت در واگذاری دنبال نمی شود.
 
مدیر کل اصل 44 وزارت اقتصاد همچنین از برگزاری چهارمین همایش اصل 44 در دوشنبه هفته جاری با حضور رئیس جمهور، وزرا و نمایندگان مجلس و سازمان های مرتبط خبر داد و افزود: ارائه گزارش اقدامات اصل 44، دستاوردهای خصوصی سازی و اقدامات انجام شده برای ایجاد رقابت و کنترل انحصار ارائه می شود.
 
خانی همچنین از برنامه ریزی برای واگذاری نیروگاهها، شرکت های آب و فاضلاب و توزیع برق در قالب مدل های جدید خبر داد و اظهار داشت: هم اکنون وزارتخانه های نیرو و اقتصاد در این حوزه اقداماتی را در دست انجام دارند که پس از این مرحله واگذاری شرکت های گاز استانی نیز برنامه ریزی می شود.