کد خبر 182064
تاریخ انتشار: ۹ دی ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۶

براساس اظهارات وزیر نیرو، در حال حاضر 40 درصد آبهای سطحی کشور که بدون استفاده از کشور خارج می شد کنترل و مهار شده است.

به گزارش مشرق به نقل از خبر آنلاین، مجید نامجو در مراسم کلنگ زنی سد بالاخانلو با اشاره بر اینکه برای تامین آب اقدامات اساسی در این وزارتخانه انجام شده از تامین آب ازخارج از مرزها از جمله کشورهای افغانستان، ترکمنستان و تاجیکستان، شیرین سازی آب دریاها و انتقال آن از شمال و جنوب به فلات مرکزی خبرداد.

براساس اظهارات وزیر نیرو، در حال حاضر 40 درصد آبهای سطحی کشور که بدون استفاده از کشور خارج می شد کنترل و مهار شده است.

وی با اشاره به افزایش جمعیت و میزان مصرف آب افزود: کشور ما رو به رشد و توسعه سریع است و با دو برابر شدن جمعیت نسبت به اوایل انقلاب و چند برابر شدن میزان مصرف آب، برداشت بی رویه، آلودگی های ناشی از پساب های صنعتی و تغییرات اقلیمی باید برنامه ریزی مدونی برای تامین آب مورد نیاز آینده کشور صورت گیرد.

نامجو احداث مجتمع های آبرسانی در روستاها را برای تامین آب شرب از دیگر ضرورتهای این وزارتخانه اعلام کرد و اظهارداشت: امیدواریم با همکاری نمایندگان مجلس و اختصاص 500 میلیارد تومان اعتبار در سال آینده ساخت مجتمع های آبرسانی در روستاها با سرعت بیشتری انجام شود.

وزیر نیرو همچنین با با تاکید بر مدیریت تقاضا و مصرف آب گفت: بیش از 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی که اگر بتوانیم 10 درصد از این مصرف را صرفه جویی کنیم قادر خواهیم بود تمام نیاز آبی کشور را تامین کنیم.

مجید نامجو در مراسم کلنگ زنی سد بالاخانلو که در محل سالن ارشاد شهرستان بوئین زهرا برگزار شد اظهارداشت: یکی از ظرفیت های بسیار خوبی که در دولت دهم برای تامین آب ایجاد شد استفاده از مدیریت تقاضا و مصرف است که با حضور کارشناسان این موضوع بصورت جدی دنبال شده است.

وی افزود: اجرای آبیاری مدرن در بخش کشاورزی از اولویت های این وزارتخانه است و با اختصاص یک هزار و 300 میلیارد تومان اعتبار گام اساسی در مدیریت مصرف و منابع آبی برداشته خواهد شد.

نامجو تصریح کرد: بیش از 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی که اگر بتوانیم 10 درصد از این مصرف را صرفه جویی کنیم قادر خواهیم بود تمام نیاز آبی کشور را تامین کنیم.

وزیر نیرو یادآورشد: در حال حاضر برای هر هکتار زمین کشاورزی در استان قزوین 18 هزار متر مکعب آب مصرف می شود که میزان استاندارد و نرمال آن هشت هزار متر مکعب است.