کد خبر 182474
تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۶:۳۶

کامیون های بزرگ حامل مصالح ساختمانی عصر روز شنبه برای اولین بار پس از پنج سال توانستند از طریق گذرگاه مرزی رفح در مرزهای مصر با نوار غزه وارد این منطقه تحت محاصره شوند. این اقدام در راستای همکاری های صورت گرفته میان طرفین مصری و قطری برای بازسازی خرابی های جنگ در غزه صورت می گیرد.

به گزارش مشرق، تابناک به نقل از منابع آگاه در گذرگاه رفح، 20 دستگاه کامیون حامل مصالح مختلف ساختمانی از جمله "بسکورس" با اهتزاز پرچم های فلسطینی، مصری و قطری بر روی خود وارد غزه شدند.

این منابع اعلام کردند که در مرحله اول 100 هزار تن مصالح ساختمانی برای آغاز اجرای طرح های عمرانی با سرمایه گذاری طرف قطری وارد نوار غزه می شوند و در این راستا، 24 طرح راه سازی در شهرهای مختلف غزه با هزینه ای بالغ بر 22 میلیون دلار به مرحله اجرا درمی آید.

نخست وزیر دولت حماس قبل از این از موافقت مصر با واردات مصالح ساختمانی به نوار غزه به منظور بازسازی خرابی های ناشی از جنگ رژیم صهیونیستی بر ضد غزه خبر داده بود.

اسماعیل هنیه ضمن تقدیر و تشکر از مصر گفته بود: این اقدام در نتیجه تماس های مکرر میان مصر و قطر صورت می گیرد و در عین حال، یکی از نتایج انقلاب 25 ژانویه مصر است و قاهره پس از این اجازه محاصره غزه و یا اهانت به ساکنان این منطقه و یا تحقیر آنها را نخواهد داد و ما بارها گفته ایم که ملت اصیل مصر هرگز در محاصره غزه دست نداشت.

جمال الخضری رئیس کمیته عالی مقابله با محاصره غزه نیز اظهار داشت که تلاش های طرف های مصری، قطری و فلسطینی برای واردات مصالح ساختمانی به غزه به منظور اجرای طرح های عمرانی دولت قطر در این منطقه گامی بزرگ در راستای لغو محاصره است.

الخضری شنبه طی بیانیه ای مطبوعاتی خاطرنشان کرد که این اقدام در راستای تقویت پایداری و ایستادگی ملت فلسطین صورت می گیرد و گامی بزرگ در جهت لغو محاصره جائرانه نزدیک به 6 ساله بر غزه است.

وی با اشاره به موافقت طرف مصری با واردات نزدیک به 600 تن ماده "فوسکورس" به غزه، از ادامه تماس ها و هماهنگی ها برای واردات دیگر مواد و کالاهای ساختمانی مورد نیاز طرح های عمرانی طرف قطری خبر داد.

پیش از این مصر در چنین زمینه هایی با محدودیت هایی عمل می کرد که برای واردات به غزه از سوی اسرائیل وضع شده بود.

ماه گذشته اسرائیل نیز در چارچوب توافق آتش بس با حماس این محدودیت ها را کاهش داد.

بسیاری از کالاها از طریق شبکه ای از تونل های زیرزمینی زیر نظر حماس از مصر به غزه قاچاق می شوند.

یک مقام امنیتی مصر به آسوشیتدپرس گفته است: محموله ساختمانی روز شنبه ضمن مشورت با مقام های اسرائیلی که پنجشنبه در قاهره بودند از مرز گذشته است.

قطر قول داده است که بیش از ۴۰۰ میلیون دلار به بازسازی غزه و ترمیم خانه ها، مدارس، جاده ها و یک بیمارستان این منطقه کمک کند.

یک مقام حماس این اتفاق را گامی مثبت خوانده و افزود: امیدواریم مصر مرز رفح را به طور دائمی باز کند تا مردم غزه بتوانند مایحتاج شان را تهیه کنند