کد خبر 183793
تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۹

فسیلهای باکتریهای کشف شده در استرالیا قدیمی‌ترین فسیلهایی هستند که تاکنون در تمام زمین کشف شده و تاریخ آنها به پیش از تشکیل اکسیژن در سیاره زمین باز می گردد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، محققان اعتقاد دارند که فسیلهای کشف شده در شمال غربی استرالیا در منطقه پیلبارا حدود 3.5 میلیارد سال قدمت دارند و توسط باکتریهایی ایجاد شده اند که یک میلیارد سال پس از شکل گیری زمین وجود داشته اند.

نورا نوفک از دانشگاه اولد دامینیون به عنوان یکی از محققانی که روی این پروژه کار کرده اظهار داشت این کشف می تواند به مریخ نورد کنجکاوی ناسا کمک کند تا به دنبال رد حیات در سیاره سرخ باشد.

 

یک تخته سنگی که در دره ناکس ، پیلبار گیر کرده: دانشمندان سنگهاى ته نشستى را در این منطقه بررسی کرده و اعلام کردند که قدیمی ترین فسیلهایی را که تاریخ شکل گیری آنها به 3.5 میلیارد سال پیش باز می گردد، کشف کرده اند

وی اظهار داشت که اثر این باکتری قدیمی ترین فسیلهایی را که تاکنون مشاهده شده نشان می دهد که پیش از هر چیز دیگری در زمین حضور داشته اند. این فسیلها نشانه هایی شبیه به تار عنکبوت روی سطوح سنگهای ماسه ای قرار داده اند.

در فرآیندی که هنوز در بخشهایی از جهان شکل می گیرد لایه های ضخیمی از باکتری در کنار یکدیگر قرار گرفته و ذرات ماسه را زیر خود محصول کرده اند و آنها را از فرسایش حفظ کرده اند.

ماسه هایی که به این شکل محصور شده اند به تدریج به سنگ تبدیل می شود که بافت خاص آن به واسطه ارگانیسم زنده ای شکل می گیرد که زمانی آن را پوشانده بود.

براساس اظهارات محققان، سنگهای باستانی منطقه پیلبارا برخی از قدیمی ترین سنگهایی هستند که روی زمین کشف شده اند.

ساختارهای کشف شده در استرالیا شبیه چیزی است که در آفریقای جنوبی کشف شده و تاریخ آن به 2.9 میلیارد سال پیش باز می گردد، این فسیلهای آفریقایی نیز توسط نوفک و همکارانش در سال 2007 کشف شده است.

گفته شده است که این کشف می تواند به جستجوی حیات در مریخ نیز کمک  کند، چرا که این احتمال وجود دارد که بقایای حیات ممکن است در نتیجه فقدان فرآیندها زمین شناختی در مریخ بهتر حفظ شده باشند.

مریخ نورد کنجکاوی ناسا مجهز به ابزارهایی است که می تواند فسیلهایی مشابه فسیلهای کشف شده در استرالیا را تشخیص دهد. این ساختار کشف شده یکی از ساختارهایی است که کنجکاوی به دنبال آن می گردد.