محمدرضا زائري در يادداشتي كه در پيش شماره ماهنامه «محيا» منتشر شده نوشته است: «روزي كه براي اولين بار عبارت سبك زندگي را شنيدم، هيچگاه تصور نميكردم روزي رهبر بزرگوار انقلاب از آن سخن بگويند و نهادهاي ديني و موسسات رسمي به اهميت و حساسيت آن پي ببرند. سبك زندگي نزديكترين و ملموسترين سطح از فرهنگ و زندگي اجتماعي است و آينه صاف و گوياي باورها و نگرشهاي نسلي كه ما برايش مي نويسيم و سخن ميگوييم. پس طبيعي است كه كسي چون من در جايگاه يك مبلغ دين به اين دغدغه و دلمشغولي اعتراف كند و بگويد كه بعد از سالها گفتن و نوشتن در آسمان فضايي انتزاعي و ذهني به زمين واقعي و ملموس سبك زندگي رسيده است.»
وي همچنين آورده است: «حركت در مسير سبك زندگي از مسير دين و اهل بيت عليهم السلام همان چيزي است كه از كودكي در زيارت عاشورا زمزمه كردهايم و از خدا خواستهايم كه «اللهم اجعل محياي محيا محمد و ال محمد/ خدايا زندگي مرا به سبك زندگي پيامبر و خاندانش قرار ده» و البته عرضه و اجراي عيني و مشخص اين موضوع كاري است كه به دلايل گوناگون بسيار دشوار و سخت است. »
او در اين سرمقاله با بيان اينكه حضور فعال و موثر در عرصه سبك زندگي جز با توليد محصولات و كالاهاي مشخص و مناسب سازگار نيست مينويسد: «مجله «محيا» در واقع نشريه يك تجربه و رسانه يك حركت نوپاست كه ميخواهد در اين عرصه گام بردارد. سخت است و جرأت و جسارت فراواني ميخواهد! ميدانيم ريسك است و خطرناك و احتمال لغزش فراوان! باخبريم، حركت در تاريكي و قدم گذاشتن در مسيري مبهم است! آن هم در اين شرايط اقتصادي كه حرفههايي چون پوشاك و صنعت آسيبهاي سنگين خوردهاند چه رسد به محصولات فرهنگي و آن هم با رويكرد ديني!»
پيش شماره ماهنامه «محيا» در 48 صفحه در قطع رحلي به صورت تمام رنگي و بر روي كاغذ مرغوب منتشر شده و گفتگو با حجت الاسلام الويري درباره تاثير فرهنگ عاشورا بر سبك زندگي شيعيان، گفتگو با اميرحسين مدرس درباره زندگي ديني، مقالهاي با عنوان فرهنگ عاشورا: نگاهي به سبك زندگي ديني در ايام محرم، معرفي كتابهاي حوزه سبك زندگي ديني و معرفي محصولات توليدي گروه محيا ويژه ماه محرم از بخشهاي متنوع اين شماره از ماهنامه است.
موسسه و هيئت قرآني «احياء» منتشر كننده نشرياتي چون «خيمه»، «جديد» و «محيا» است و رسالت خود را احياي معارف ديني و شعائر الهي از منظر قرآن و عترت ميداند.