به گزارش مشرق به نقل از ايسنا، امارات متحده عربي با اشاره به اينکه تلفنهاي هوشمند بلک بري بر خلاف قوانين قضايي ملي اين کشور فعاليت کرده و درمعرض سوءاستفاده هستند، مدعي شد اين گوشي تهديد بالقوه براي امنيت ملي است.
اين اقدام، نگرانيها را درباره تلاش دولت امارات براي کنترل جريان اطلاعات در اين کشور حاشيه خليج فارس برانگيخته است.
اين دومين جنجال بزرگي است که بر سر بلک بري در امارات بهوجود ميآيد. يک سال پيش نيز مشخص شد بزرگترين اپراتور تلفن همراه اين کشور کاربران بلک بري را به نصب نرمافزاري تشويق ميکند که امکان دسترسي غيرمجاز به دستگاههاي آنها را فراهم ميکند.
در جديدترين جنجال، سازمان تنظيمکننده مقررات مخابراتي امارات اعلام کرد که بلک بري اطلاعات را به شکلي مديريت ميکند که امکان سوءاستفاده از اين دستگاه را فراهم ميکند.
طبق اعلام اين سازمان، بلک بري به اين دليل مورد اشاره قرار گرفته که تنها تلفني است که در اين کشور بهطور خودکار اطلاعات کاربران را به ديتاسنترهايي در خارج از اين کشور ارسال ميکند.
شرکت RIM که سازنده دستگاههاي بلک بري است، سيستمي دارد که در آن ايميلهاي ارسال شده از بلک بري در سرورهايي ذخيره ميشوند که جدا از سرورهاي فراهمکنندگان خدمات تلفن همراه محلي اداره ميشوند.
طبق اعلام رگولاتوري مخابراتي امارات، دستگاههاي بلک بري پيش از وضع قانون ايمني، اضطراري و امنيت ملي در سال 2007 که استفاده از چنين دستگاههايي را ساماندهي ميکند، در امارات عرضه شدند.
امارات متحده عربي تنها کشوري نيست که درصدد کنترل اطلاعات ارسال شده در گوشيهاي بلک بري برميآيد. پيش از اين نيز کشورهايي مانند هند و عربستان سعودي خواستار کنترل اطلاعات ارسال شده در شبکه اين دستگاهها شده و تهديد کرده بودند در صورت عدم امکان مونيتورينگ، از فعاليت و خدمات سازنده آن جلوگيري کنند.
امارات متحده عربي با اشاره به اينکه تلفنهاي هوشمند بلک بري برخلاف قوانين قضايي ملي اين کشور فعاليت کرده و درمعرض سوءاستفاده هستند، مدعي شد اين گوشي تهديد بالقوه براي امنيت ملي است.