کد خبر 18438
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۸۹ - ۱۳:۰۱

جواد محقق معتقد است شمس آل احمد پس از انقلاب با دور شدن از جريان‌هاي شبه‌روشنفکري نشان داد جرأت تصميم‌گيري خلاف آن جريان‌ها را دارد و اين درس را از برادرش جلال به خوبي آموخته است.

به گزارش مشرق، جواد محقق شاعر و پژوهشگر با تسليت درگذشت شمس آل‌احمد به خانواده، دوستان، دوستداران وي و اهل قلم به مهر گفت: شمس آل احمد از کساني بود که وجود و نام او، ياد عزيز ارجمندي چون جلال آل احمد را زنده مي‌کرد و اگر هيچ فضيلت ديگر در وي نبود، تداعي ياد برادر بزرگوارش جلال کافي بود که او دوست داشته شود.

وي ادامه داد: البته شمس آل‌احمد از چهره‌هاي ادبي روزگار خودش بود و پس از انقلاب هم با دور شدن از فضاهاي شبه روشنفکري و همگامي با مردم، هم‌مسيري خودش را با جلال نشان داد و نشان داد کسي است که جرأت تصميم‌گيري‌هاي برخلاف جريان شبه‌روشنفکري را دارد و لااقل اين درس را از جلال آموخته است.

شاعر "در خانه ما" با اشاره به اينکه آثار شمس آل احمد مورد غفلت قرار گرفته است، بيان کرد: آثار وي در زير نام و سايه جلال مورد غفلت و بي توجهي قرار گرفته است و جا دارد که اين آثار به طور مجزا مورد تامل قرار گيرد گرچه دوستدارانش انتظار داشتند آثار بيشتري تاليف مي کرد.

محقق درباره گفتگويي که سال‌ها پيش با شمس آل احمد انجام داده بود توضيح داد: در سال‌هاي آخر دهه گذشته مصاحبه‌اي از زاويه مرور سابقه معلمي‌اش در مدارس کشور با وي داشتم که در زمان سردبيري‌ام در "رشد معلم" منتشر شد و در آنجا زندگينامه کاملي از زبان خودش همراه با خاطراتي از زندگيش آورده شده است که آن گفتگو بعدها همراه با چند گفتگوي ديگرتوسط انتشارات مدرسه در قالب مجموعه "ياد ماندگار" به چاپ رسيد.

اين پژوهشگر در توضيح دلايل انزواي ادبي شمس آل احمد عنوان کرد: در سال‌هاي اول انقلاب که وي از سوي حضرت امام خميني(ره) به عنوان نماينده ايشان در روزنامه اطلاعات مشغول به فعاليت شد بخش عمده‌اي از وقت او صرف اداره امور روزنامه و سفرهايي به کشورهاي مختلف براي سخنراني شد و به دليل کسالتي که از ديرباز داشت خيلي فرصت آفرينش آثار جديد برايش فراهم نشد.

وي در پايان گفت: البته شايد با وقوع انقلاب ديگر ضرورتي براي نگارش آثار بيشتر نديد ولي بهتر بود که دست به نگارش آثار جديدتر مي‌زد.