رسول خادم، مدیر تیمهای ملی کشتی آزاد و محمد بنا، مدیر تیمهای ملی کشتی فرنگی شدند تا به نظر برسد مشکلات گذشته در حال برطرف شدن است. اما بنا مدیریت را مشروط پذیرفته بود. شرط او همان فراهم کردن امکانات و بودجه لازم برای انجام فعالیتهای کشتی فرنگی بود. بنا پس از قبول مدیریت برای دیدار با خانواده به اسپانیا رفت اما اخبار خوب از ایران به او نمیرسید. اردوهای تیم ملی در غیاب او برگزار شد اما امکانات تغییری نکرده بود.
مسابقههای عمومی فرنگی هم با جوایزش جنجال آفرین شد. جایزه فرنگی کاران کمتر از آزادکاران پرداخت و بعد از مدتی مشخص شد که فدراسیون برای اعزام ملیپوشان فرنگی به مسابقههای قزاقستان مشکل مالی داشته و مقداری از بودجه رقابتهای عمومی فرنگی را برای این اعزام، هزینه کرده است. از همان زمانی که بنا در اسپانیا بود زمزمههایی از کنارهگیری مجدد او شنیده میشد و تیغ تیز انتقادات طرفداران او به سمت وزارت ورزش بود. بیشتر کارشناسان وزارت ورزش را به خاطر حمایت نکردن از فدراسیون کشتی مقصر میدانستند و دلیل کمبود بودجه فدراسیون را بیتوجهی وزارت ورزشیها میدانستند. اما یک نکته از چشم همه پوشیده ماند. محمد بنا، سرمربی تیمی است که فدراسیون کشتی مسئول آن است نه وزارت ورزش!
با این حال بد نیست به بودجهای که وزارت ورزش و جوانان طی سالهای 90 و 91 و در طول حضور حجتالله خطیب به عنوان سرپرست فدراسیون کشتی در اختیار او گذاشتهاند نگاهی داشته باشیم. خطیب 30 آبان 90 سرپرست فدراسیون کشتی شد و تکیه بر جای "محمدرضا یزدانیخرم" زد.
بودجهای که سال 90 در اختیار فدراسیون کشتی قرار گرفت حدود 4 میلیارد و 200 میلیون تومان بود که چون این سال به عنوان سال المپیک به حساب میآمد، تقریبا دو برابر سالهای قبل در نظر گرفته شد.
از ابتدای سال 91 تا به حال هم وزارت ورزش مبلغی حدود یک میلیارد و 900 میلیون تومان در اختیار فدراسیون قرار دارد که این جدای از یک میلیارد و 800 میلیون تومان پاداشی است که وزارت ورزش بعد از المپیک لندن به المپیکیهای کشتی داد. پیش از سفر به المپیک هم وزارت ورزش به کادر فنی و کشتیگیران المپیکی نفری 10 میلیون تومان پرداخت کرد که این پول هم رقمی بالغ بر 280 میلیون تومان بود.
با یک حساب سرانگشتی، وزارت ورزش از سال 90 تاکنون تقریبا مبلغی حدود 9 میلیارد تومان به فدراسیون و کشتیگیران پول پرداخت کرده است که این مبلغ جدای از پولی است که کمیته ملی المپیک در اختیار فدراسیون کشتی برای آماده سازی المپیک قرار داده است.
حال این سوال به ذهن میآید که این بودجه خرج چه شده است؟ چرا با وجود پرداخت این بودجه باز هم مربیان و کشتیگیران همیشه فریاد بیپولی و حمایت نشدن را سر میدهند؟ فدراسیون کشتی خودش چه کاری انجام داده؟ آیا توانسته حامیان مالی مناسبی برای هزینههایش پیدا کند و تنها به بودجه وزارت ورزش و کمیته المپیک تکیه نداشته باشد. البته رسول خادم توانسته برای کشتی آزاد مبالغی از راههای مختلف دریافت کند، به طور مثال تامین بودجه رقابتهای عمومی کشتی آزاد.
اما محمد بنا چه؟ نزدیکان بنا، او را مرد فنی تشک میدانند و میگویند او نمیتواند برای تامین منابع مالی و امکانات به این سو و آن سو برود. وقتی چنین قضیهای مطرح میشود پس چرا آن همه هیاهو بعد از المپیک ایجاد و مدیریت تیمهای ملی کشتی تفکیک شد؟ شاید اگر خادم همچنان مدیر تیمهای ملی کشتی آزاد و فرنگی بود دست کم میتوانست کمی از بار مالی کشتی فرنگی را بر دوش بکشد.
محمد بنا بعد از مشاهده این اوضاع آشفته در فدراسیون کشتی و با انتقاد از کمبود امکانات از سمت خود رسما استعفا داد تا سوالاتی دیگر به سوالات گذشته اضافه شود.
فدراسیون کشتی در این میان چه نقشی دارد؟ آیا تنها کار مسئولان فدراسیون گرفتن بودجه از وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک و خرج کردن آن است؟ آیا واقعا مسوولان فدراسیون کشتی نمیتوانستند با مدیریت درست از بروز مشکلات جلوگیری کنند؟ این در حالی است که ادعا شده فدراسیون کشتی حدود 3 میلیارد تومان بدهی هم دارد!
باید از مسئولان فدراسیون کشتی پرسید که آنها در این مدت برای رتق و فتق امور خود چه کردهاند؟ این سوالات بدجور ذهن علاقهمندان به کشتی را قلقلک میدهد. امیدواریم مسئولان فدراسیون کشتی پاسخ قانع کنندهای برای سوالات مطرح شده داشته باشند تا دست کم مشخص شود که مقصر جنجال ایجاد شده برای کشتی که بوده است.
حجتالله خطیب، سرپرست فدراسیون کشتی در واکنش به خبر منتشر شده در ایسنا درباره مسائل مالی فدراسیون توضیحاتی را ارائه کرد.
متن کامل نمابر ارسالی به ایسنا به شرح زیر است:
"از تاریخ اول فروردین ماه سال 91 تا 30 آذرماه سال 91 کل مبلغ دریافتیهای فدراسیون کشتی از وزارت ورزش و جوانان و کمیته ملی المپیک مبلغ 43 میلیارد و 907 میلیون و 400 هزار ریال بوده است، این در حالی است که تامین مبلغ تمامی اردوهای ردههای مختلف و همچنین اعزامها و کل مسائل مربوط به سال مهم المپیک از این محل هزینه شده است. برای صرف مبلغ فوق و کارهای فوقالعاده که تمامی تیمهای کشتی در تمام رده قهرمانیهای ارزشمند را کسب نمودند و در المپیک مدال فوقالعادهای کسب نمودیم، برقراری تناسب بین پول دریافتی و کار انجام شده شگفتی خلق شده است."