اولين مستند توليد شده در شبکه مستند با نام «اهل سوگ» فردا شب روي آنتن مي‌رود.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، تهيه کننده و کارگردان مجموعه مستند «اهل سوگ» گفت: اين مستند توليدي با نگاه آييني به عزاداري ايرانيان و به روايت کشيدن کارکردهاي اجتماعي و فرهنگي ايام به عنوان اولين برنامه مستند توليدي در شبکه مستند سيما ساخته شده است و اولين قسمت آن فردا پخش خواهد شد.
حسين ياري با اشاره به اينکه اين نوع نگاه آييني به عزادري ايرانيان اين مستند را متمايز کرده است، افزود: اهل سوگ با دسته‌بندي بخش‌هاي مختلفي چون تاريخچه و پيشينه عزادراي‌هاي دسته جمعي که به زمان قبل از سوگ سياوش برمي‌گردد، شيوه‌هاي دسته گرداني که در استان‌هاي مختلف گوناگون است، آيين نمادها که در خود رمزهايي نهفته دارند مانند نماد «نخل» که در شهرهاي مختلف شکل‌هاي متفاوتي دارد و آواها و شعرهايي که در رثاي شهداي کربلا سروده شده را در 13 قسمت 35 دقيقه‌اي روي آنتن مي‌برد.
همچنين يک تابلوي 5 در 5 متر را طراحي کرديم که در هر بخش از برنامه متناسب با موضوع‌هاي ياد شده توسط نقاش معاصر با نگاه آييني نقاشي مي‌شود و اين روند تا پايان مجموعه ادامه پيدا خواهد کرد تا تصاوير تابلو مجوعه برنامه را روايت کند.
اين تهيه کننده و کارگردان مستندساز تلويزيوني با بيان اينکه اين مجموعه مستند در دو بخش تهيه شده است. بخش اول آن مربوط به گروهاي اعزامي به مراکز استان‌ها و بخش ديگر بازسازي صحنه‌هاي مختلف بوده گفت: يک از بازسازهاي صورت گرفته در اين برنامه توليد مربوط به سکانسي است که محتشم کاشاني سر قبر خودش شعر مي‌گويد.
وي هدف عمده اين مجموعه مستند را يافتن، رمزگشايي و معرفي نمادها و پيشينه‌شان و شيوه‌هاي به کارگيري از آنها در نقاط مختلف بيان کرد و افزود: بخش مربوط به آيين‌هاي حدود 18 شهر از قبيل يزد، بوشهر، کردستان، سمنان، شاهرود، مازندران و گيلان بازسازي و با همکاري بيش از 20 گروه تصويربرداري شده‌اند.
عوامل توليد اين مستند عبارتند از: تهيه کننده و کارگردان: داريوش ياري، محقق: مسعود اعرابي، تدوين: داوود بيدل، فيلم‌بردار استاديومي: حميد رحيم‌زاده، فيلم‌بردار بخش بازسازي: حميد رحيم‌زاده، فريدون شيردل، آهنگساز: ناصر شکرايي.