به گزارش مشرق به نقل از مهر، محمدرضا غروی در نشستی خبری درباره آخرین وضعیت مصرف گاز طبیعی در کشور، گفت: در 9 ماهه نخست سالجاری بیش از 107 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در ایران مصرف شده است که 47 درصد این گاز توسط مشترکان خانگی و تجاری، 21 درصد توسط صنایع و 32 درصد توسط نیروگاهها مورد استفاده قرار گرفته است.
معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به سرمای منفی صفر تا منفی 14 درجه سانتگیراد در 27 استان کشور، تصریح کرد: این کاهش شدید دما و موج پایدار سرما در اکثر استانهای کشور منجر به ثبت رکورد جدید مصرف گاز شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه در روزهای اخیر متوسط مصرف روزانه گاز توسط مشترکان خانگی و تجاری به بیش از 456 میلیون مترمکعب افزایش یافته است، بیان کرد: این در حالی است که کل مصرف گاز در بخشهای نیروگاهی، صنایع، پتروشیمی ها، مشترکان خانگی و تجاری به بیش از 570 میلیون مترمکعب در روز رسیده است.
وی با یاداوری اینکه هم اکنون 80 درصد گاز تولیدی ایران در خانهها و ساختمانها صرفا برای گرمایش و بدون کوچکترین بهره وری می سوزد، تبیین کرد: این در حالی است که اگر هر مشترک 2 مترمکعب در شبانه روز در مصرف گاز صرفه جوئی کند 40 میلیون مترمکعب و معادل تولید گاز 2 فاز پارس جنوبی در مصرف گاز کشور صرفه جوئی خواهد شد.
فرمول جدید محاسبه آبونمان قبوض گاز
مدیر گازرسانی شرکت ملی گاز در مورد محاسبه مجدد آبونمان در قبوض گاز خانگی شهری و روستائی، گفت: بر اساس دستور سازمان هدفمندی یارانه ها، آبونمان از ابتدای مهر ماه مجددا در قبوض گاز خانگی محاسبه خواهد شد.
غروی با اعلام اینکه سالانه 180 میلیارد تومان از محل آبونمان درآمد حاصل می شود، تاکید کرد: این درآمد صرفا برای تعمیر، نگهداری، به روز رسانی و راهبری شبکه هیا گاز شهری و روستائی مورد استفاده قرار می گیرد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز در خصوص جزئیات فرمول تعیین هزینه آبونمان مشترکان گازی خانگی، بیان کرد: پس از اجرای فاز اول قانون هدفمندی یارانه ها هزینه آبونمان برای افزایش رفاه حال و کاهش بار مالی قبوض گاز مشترکان توسط سازمان هدفمندی یارانهها حذف شد.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر فرمول قیمت گذاری آبونمان به ازای هر کنتور معادل ضرب حجم کنتور بر 700 ریال متوسط قیمت گاز خانگی و ضریب 9 است که حتی نسبت به این فرمول هم تخفیف هایی داده شده است، اظهار داشت: در شرایط فعلی متوسط هزینه ابونمان مشترکان گاز خانگی حدود 1260 تومان است.
آغاز قطع گاز صنایع
مدیرگازرسانی شرکت ملی گاز در ادامه در خصوص تامین گاز صنایع کشور، توضیح داد: با افزایش مصارف گاز خانگی از 120 به بیش از 450 میلیون متر مکعب، محدودیت هایی در تامین گاز صنایع اعمال شده است.
وی با اشاره به تعریف اولویت بندی در گازرسانی به صنایع کشور، تبیین کرد: در حال حاضر وزارت نفت به جای گاز طبیعی، انرژی مورد نیاز صنایع را از طریق سوخت مایع جبران کرده است.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه هم اکنون به ترتیب اولویت گازرسانی به صنایع سیمان، فولاد و شیشه محدود شده است، افزود: با این وجود با تامین ذخایر سوخت مایع هیچ گونه نگرانی از بابت تامین انرژی این واحدهای صنعتی وجود ندارد.
غروی در پاسخ به سئوال دیگر از ارسال به طور متوسط روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز به صنایع پتروشیمی کشور خبر داد و یادآور شدئ: از ابتدای دی ماه سالجاری تاکنون هم روزانه بیش از 20 میلیون مترمکعب گاز به نیروگاه ها ارسال شده است.
این مقام مسئول در پاسخ به پرسشی مبنی بر سناریوهای افزایش قیمت گاز در صورت اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها، گفت: در صورتی که فاز دوم این قانون اجرایی نشود قیمت گاز هم افزایش نمی یابد.
معاون مدیرعامل شرکت ملی گاز با تاکید بر اینکه ستاد هدفمندی یارانه ها مسئولیت قیمت گذایر قیمت گاز را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: اگر فاز اول این قانون اجرا نمی شد هم اکنون مصرف گاز 25 درصد بیش از مصرف موجود بود.