کد خبر 186587
تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۴:۰۰

یزدان عشیری گفت: تامین خوراک فکری و نیازهای روحی و روانی کاربران تلفن همراه باید دغدغه شورای انقلاب فرهنگی، رسانه ملی و شورای فرهنگ عمومی هر شهر و روستا باشد.

به گزارش  گروه فرهنگی مشرق به نقل از ستاد خبری اولین جشنواره فیلم و عکس همراه تهران یزدان عشیری با بیان این مطلب گفت: پدیده موبایل مانند خیلی از فناوری های نوین در کشور ما بی ریشه است و به صورت فراگیر، گسترش پیدا می کند ولی کار فرهنگی و نهادینه روی آن انجام نشده است. می توان گفت پدیده موبایل به زندگی شهروندی جامعه ایران تحمیل شده و راهبردهای درست و استرات‍‍ژیک مضاف بر استفاده روزمره، از سوی مدیران فرهنگی و استرات‍ژیست های ما اتفاق نیافتاده است.
 
ابن متخصص رسانه، تلفن همراه را یک رسانه فراگیر عنوان کرد که می تواند بیشترین تاثیر را بر افکار نسل جوان داشته باشد و افزود: این پدیده فراگیر که تا دورترین نقاط کشور را پوشش می دهد، در تامین خوراک فکری و نیازهای روحی و روانی کاربران این پدیده ، بیش از رسانه ملی می تواند نقش آفرینی کند.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا انتقال اطلاعات به صورت فرد به فرد و بدون سردبیری را مثبت ارزیابی می کنید یا خیر، گفت: تاثیر آن می تواند خیلی گسترده تر و غیر قابل پیش بینی تر از هر رسانه دیگر باشد. در حال حاضر که برای استفاده از این ابزار فرهنگ سازی نشده، نسل جوان و نوجوان ما تلفن همراه را به عنوان ابزار تفریح و مطایبه استفاده می کند. این را به خلا هایی که در زمینه تامین نیاز های روحی و عاطفی جوان ها در جامعه وجود دارد بیافزایید.
 
عشیری تاکید کرد: شک نکنید که فقدان یک نظام فکری به لحاظ تامین محتوایی برای این رسانه نافذ، قدری به کوتاهی متولیان ما بر می گردد. از این رسانه به کاذب ترین و مخرب ترین شکل استفاده می شود. امکانی که با ظرفیت بی بدیل امکان انتقال درست و هوشمندانه، همراه با وجه تفریحی و طنز می توانست مورد استفاده قرار بگیرد، افسار گسیخته و رها شده است و هیچ نوع مدیریت کلانی بر گردش و چرخش عظیم اطلاعاتی که به صورت روزانه با وجه تخریبی و مرموز منتشر می شود وجود ندارد.
 
مدیر روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم فجر استفاده از تکنولوژی های محتوایی را برای استفاده کنندگان از تلفن های همراه یک ضرورت اجتماعی دانست که باید در کنار دیگر رویدادهای فنی، تخصصی و هنری و به عنوان یک رویداد فرهنگی اجتماعی به آن نگاه کرد. این رسانه نوین نباید در یک محدوده و قرنطینه خاص اتفاق بیافتد. بیش از هر چیز همت شورای فرهنگ عمومی هر شهر و روستا را می طلبد. باید دغدغه شورای انقلاب فرهنگی و رسانه ملی باشد.
 
وی با اشاره به این نکته که بخش عظیمی از جامعه به دلیل عدم برخورداری از امکانات تفریحی و به حسب اقتصاد امتزاجی به سمت موبایل کشیده می شوند گفت: اگر از سوی رسانه ملی و جشنواره های فرهنگی و هنری برای استفاده درست از این ابزار اطلاع رسانی نشود و این موضوع را به صورت ماموریتشان نبینند، این گسیختگی رشد بیشتری پیدا می کند و شاید با گذشت زمان شکل تخریبی آن از انواع رسانه های بیگانه بیشتر باشد.