کد خبر 186753
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۱

خبر انتصاب فرماندار سوري‌ها در ترکيه توجه محافل رسانه‌اي و سياسي را جلب کرده است، فرماندار سوري‌ها چهار ماه پيش منصوب شد پس چرا اين خبر هم اکنون مورد توجه برخي طرف‌ها به خصوص عربستان قرار گرفته است؟

به گزارش مشرق، ايران آباد به نقل از روزنامه السفير لبنان نوشت: برخي طرف‌ها مساله انتصاب فرماندار ترک سوري‌ها در مناطق تحت تسلط مخالفان سوري را رسانه‌اي کرده‌اند و به نظر مي‌رسد از اين کار اهداف خاصي را دنبال مي‌کنند.

بدون شک اين مساله براي يادآوري دوران سياه حکومت عثماني براي جهان عرب رسانه‌اي شده است. دولت ترکيه روز 20 سپتامبر 2012 فيصل يلماز را به سمت هماهنگ کننده امور آوارگان سوري در ترکيه منصوب کرد، واقعيت آن است که فيصل يلماز به صورت مستقيم تحت نظر دفتر نخست وزيري ترکيه فعاليت مي‌کند تا فعاليتش با مشکلات اداري مواجه نشود، مشکلاتي که هميشه موانعي را براي ارسال کمک‌هاي ترکيه به آوارگان سوري ايجاد مي‌کند. آوارگان سوري در 7 استان مرزي ترکيه ساکن شده اند.

به گزارش ايران آباد؛ از آنجايي که آوارگان سوري در ترکيه بيشتر از خانواده شورشيان مسلح هستند و اين شورشيان نيز با هم رقابت شديدي دارند، معمولاً کمک‌هاي ارسالي بر آنها غارت مي‌شود و در برخي مواقع نيز اين کمک‌ها که در سوريه به قيمت گزافي فروخته مي‌شود.

روزنامه الشرق الاوسط وابسته به عربستان سعودي چند روز پيش خبر انتصاب يلماز به فرمانداري سوري‌ها را منتشر کرد و گويا اين خبر، جديد بود يا اينکه يلماز مکلف به انجام مأموريتي محرمانه است در حالي که همگان مي‌دانند که اين خبر براساس عُرف اداري ترکيه خبر مهمي نيست زيرا فرماندار فاقد هر گونه اختيارات نظامي يا اطلاعاتي مربوط به آوارگان سوري است .

رسانه‌هاي ترکيه در زمان انتصاب يلماز به فرماندار امور آوارگان سوري هيچ اهميتي به اين موضوع ندادند و اين خبر را حتي به عنوان خبر عادي نيز تلقي نکردند و امروز نيز به جنجالي که رسانه‌هاي عربي در خصوص اين خبر ايجاد کرده‌اند، اهميت نمي‌دهند.

به گزارش السفير، همه در ترکيه مي‌دانند که حمايت ترکيه از ارتش آزاد سوريه و ديگر گروه‌هاي مسلح فعال در سوريه جزء اختيارات فيصل يلماز نيست، فرمانداري که از زمان انتصابش تاکنون هيچ اظهارنظري نکرده است. يلماز مکلف به اعطاي کمک‌هاي بشردوستانه به آوارگان سوري و حل مشکلات ده‌ها هزار سوري مقيم ترکيه است اين ده‌ها هزار سوري به ميل خود در بسياري از شهرهاي ترکيه اقامت کرده‌اند و از تسهيلات دولت ترکيه برخوردارند.

مصاحبه دو روز پيش کمال قيليچدار اوغلو رئيس حزب جمهوريخواه خلق ترکيه با راديو "پکن" چين ميزان توجه ترکيه به مساله سوريه را نشان مي‌دهد؛ مساله‌اي که امکان ندارد به فرماندار ساده‌اي مانند فيصل يلماز واگذار شود. قيليچدار اوغتو گفت: "دولت رجب طيب اردوغان نخست وزير ترکيه با حمايت از گروه‌هاي مسلح افراطي آشکارا در امور داخلي سوريه دخالت مي‌کند که اين امر امنيت ملي ترکيه را به خطر مي‌اندازد." وي درباره احتمال وقوع جنگ ميان سوريه و ترکيه ابراز نگراني کرد و گفت: "سياست‌هاي دولت اردوغان شايد منجر به وقوع جنگ با سوريه شود ." 

بسياري از مطبوعات ترکيه و غرب نيز مقاله‌ها و تحقيقات مصوري درباره حمايت نظامي‌، امنيتي و اطلاعاتي ترکيه از ارتش آزاد سوريه و ديگر گروه ‌هاي مسلح منتشر کردند و نوشتند که اکثر اعضاي اين گروه‌هاي مسلح اتباع کشورهاي عربي مختلف هستند و از طريق مرز ترکيه وارد سوريه شده‌اند.

شهر آنتالياي ترکيه 2 ماه پيش ميزبان سرکرده‌هاي گروه‌هاي مسلح فعال در سوريه براي متحد کردن اين گروه‌ها بود که اين ميزباني بيانگر ميزان توجه و دخالت آشکار ترکيه در امور داخلي سوريه است همچنين نبايد فراموش کرد که نمايندگان آمريکا، قطر و فرانسه نيز در اين ميزباني شريک بودند و در آن حضور داشتند .

اين در حالي است که تحليل‌گران سياسي با توجه به اخباري که رسانه‌هاي عربستان درباره ترکيه و متحدش؛ مصر منتشر مي‌کنند‌، معتقدند که روابط ترکيه و عربستان به سردي گراييده است و علل سردي روابط ترکيه و عربستان اموري مانند بازداشت چند عضو اخوان المسلمين در امارات است. بازداشت اين چند نفر در امارات باعث بروز تنش و سردي روابط قطر، مصر و ترکيه با عربستان، امارات و تقريباً کويت شده است. کويت نيز نگراني خود را درباره فعاليت‌هاي اخوان المسلمين پنهان نمي‌کند و معتقد است که اخوان المسلمين از حمايت قطر، مصر و ترکيه برخوردار است .