کد خبر 186762
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۵

باتوجه به برجای ماندن 600هزار کودک یتیم در کامبوج، برخی گردشگران بشردوست داوطلب، به کمک یتیمخانه‎های این کشور شتافته‎اند اما این کار جنبه های مثبت و منفی دربرداشته و حتی انتقادهایی را برانگیخته است.

به گزارش مشرق، خبرگزاری میراث فرهنگی به نقل از الجزیره نوشت: کشور کامبوج از پس تاریخی انباشته از جنگ و خشونت، اکنون با جاذبه‎های سیاه تاریخی و نیز معبدهای زیبایش بیش از بیش از گردشگران را از سراسر جهان بخود جذب می‎کند اما بسیاری از گردشگران که در روزهای تعطیل به این کشور سفر می‌کنند، می‌خواهند کاری بیش از بازدید و گشت و گذار برای مردم این کشور انجام دهند.
 
این تمایلات خیرخواهانه سبب رشد روزافزون برخی گروه‎های داوطلب توریستی در کامبوج شده که می‎خواهند درمدت اقامت خود، وقت، انرژی و مهارت‎های خود را به رایگان دراختیار کودکان یتیم این کشور قراردهند.
 
 
این تمایلات خیرخواهانه سبب رشد روزافزون برخی گروه‎های داوطلب توریستی در کامبوج شده که می‎خواهند درمدت اقامت خود، وقت، انرژی و مهارت‎های خود را به رایگان دراختیار کودکان یتیم این کشور قراردهند
این گروه های خیریه، متشکل از گردشگران داوطلب، که فعالیت‎های خیرخواهانه‎شان از مدرسه‎ها تا یتیم خانه‎ها گسترش دارد، امیدوارند تلاش‌هایشان اثر مثبتی بر اقتصاد و جامعه کامبوج بگذارد اما منتقدان می‎گویند این نیت خیرخواهانه زیان بار بوده است.  
 
طبق همین گزارش منتقدان ادعا کرده‏اند که به کارگیری برخی کودکان یتیم  سبب ایجاد کسب و کار ها ی خلاف و تجارت گناه‎کارانه شده است. از این رو در برخی موارد این نیت‎های خوب آثار منفی درپی  داشته است.
 
 گزارش شده است که در برخی یتیم خانه‎ها، کودکان دارای پدر و مادر را به جای یتیمان به گردشگران ثروتمند جا زده‎اند و این کار سبب محرومیت کارکنان محلی از بسیاری مشاغل نیز شده است.
 
علاوه براین در برخی یتیم خانه‎ها نوعی وابستگی عاطفی میان کودکان یتیم با به این داوطلبان خیرخواه ایجاد شده که از هم اکنون روشن است پس از این که  گردشگران داوطلب محل را ترک کنند، آسیب‎های روانی شدیدتری بر روحیه این کودکان بجای خواهد ماند.