به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر «علیاصغر عالیپور» اظهار کرد: مادر و جنین در دوران بارداری به مدت 9 ماه از طریق جفت آمیختگی دارند از اینرو سازگاری مناسبی خواهند داشت و این سازگاری از طریق شیرمادر پس از تولد نیز به نوزاد منتقل میشود.
وی با اشاره به اینکه تغذیه با شیرمادر مواد آشنا را وارد بدن کودک میکند، افزود: نوزادانی که از شیر مادر استفاده میکنند کمتر به آسم، آلرژی و لکههای پوستی دچار میشوند.
به گفتهی عالیپور، شیر مادر به علت داشتن مواد ایمنیزا سیستم گوارش و تنفس نوزاد را در برابر عفونتها مقاوم میکند و در نتیجه نوزاد کمتر به عفونت ریه و اسهال مبتلا میشود.
وی گفت: وزن نوزادان تغذیهشده با شیر مادر متعادل و رشد آنها موزون است.
این فوق تخصص نوزادان تصریح کرد: اغلب خانوادههایی با سطح اقتصادی و اجتماعی پایین نوزادانشان را با شیر خشک تغذیه میکنند، چون موازین بهداشتی به درستی رعایت نمیشود نوزاد بر اثر مصرف شیر خشک کموزن میشود، اما در خانوادههایی با سطح فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بالا وزن کودک افزایش مییابد.
عالیپور معتقد است، سر شیشهای که برای مصرف شیر خشک استفاده میشود خواه ناخواه به آلودگی دچار میشود و زمینه ابتلا به عفونت دستگاه گوارش را در نوزاد ایجاد میکند.
وی با اشاره به روابط عاطفی ایجاد شده حین شیر دادن میان مادر و کودک گفت: آغوش مادر بهترین آرامش را برای نوزاد به همراه دارد، این در حالی است که ارتباط عاطفی و فیزیکی بین کودکانی که شیر خشک مصرف میکنند، با مادر کمتر است.
یک فوق تخصص نوزادان با بیان اینکه «تپل بودن» معیار سلامت کودک نیست، گفت: نوزادانی که با شیر خشک تغذیه میشوند دچار چاقی شده و در بزرگسالی در معرض ابتلاء به پر فشاری خون و دیابت هستند.