به مناسبت فرا رسیدن سی و چهارمین سالگرد انقلاب شکوهمند اسلامی ایران، پایگاه اطلاع رسانی مشرق از یکم تا بیست و دوم بهمن ماه ویژه نامه دهه فجر خود را تقدیم مخاطبان ارجمند خواهد کرد.

هر روز آرشیو 35 سال پیش کیهان و اطلاعات، عکس های دیده نشده از متن انقلاب، گفتگو با بزرگان و صد ها خبر و گزارش
خوانده نشده از آن روزها را در مشرق بخوانید.

خاطرات عزت شاهی
*آپولو؛ شکنجه وحشتناک کمیته مشترک
وقتی متهم را به اتاق شکنجه می آوردند، اگر مهم بود، چند بازجو او را احاطه کرده با هم او را شلاق می زدند، «سین جیم» می کردند یا یکی شلاق می زد دیگری لگد و آن دیگری سیلی. که چاشنی همه اینها فحش و ناسزا بود. هم صدای آنها بلند بود و هم صدای مأمورین. از طرفی هم ممکن بود بقیه زندانیان را هراس و ترس فرا بگیرد که مبادا آن فرد از هم پرونده های آنها باشد. در مدتی که بازجوها مشغول ضرب و شتم و سر و صدا بودند، سایر زندانیان در سلول ها عذاب می کشیدند و در ناراحتی به سر می بردند. هم برای خود و هم برای فردی که شکنجه می شد ناراحت بودند. اصلاً گاهی بازجوها درهای سلول های دیگر را باز می کردند و به متهمین و زندانیان فحش و بد و بیراه می گفتند و تهدید می کردند.


شکنجه ها در آن زمان (شش ماه اول 52) در حد سوزاندن با آتش سیگار و فندک بود. چک و لگد که جای خود داشت. بالاترین شکنجه هم شلاق بود. شلاق با کابل برق. بعضی ها آن قدر سریع در برابر این شکنجه کوتاه می آمدند و حرف می زدند که شکنجه گران به شلاق می گفتند: «مشکل گشا»؛ تازیانه های شلاق به کف پا روی رشته های عصبی اثر می گذاشت. با هر ضربه شلاق، درد تا مغز استخوان آدم را در بر می گرفت و به اصطلاح تا مغز آدم سوت می کشید. تکرار شلاق موجب می شد کف پا گوشت اضافی بیاورد و برآمدگی در کف پا ایجاد شود.


*کامیون ارتش مثل سایه دنبال ما بود / "اوهو با توام یابو کجا داری می ری؟"

لحظه های انقلاب یکی از معدود آثار ارزشمند انقلابی است که با قلم زنده یاد سید محمود گلابدره ای به رشته تحریر در آمده و به خاطر جذابیت های فراوان در بیان اتفاقات آن روزها در مدت کوتاهی طرفداران زیادی پیدا کرد. در ادامه بخش سوم این کتاب خواندنی را تقدیم حضور مخاطبان می کنیم.

سرآیزنهاور جلومان را گرفتند. من سرم پایین بود و به حرفهای مرد فکر می کردم و می رفتم که سربازی داد زد: «اوهو با توام یابو کجا داری می ری؟» سرتفنگ را گرفت به طرفم . برگشت. آمدم سرسی متری. مینی بوس داد می زد راه آهن! سوار شدم با اینکه صددرصد مطمئن شده بودم که آقا نمی آید اما دلم آرام نمی گرفت. مثل عاشقی که جواب منفی از معشوق شنیده باشد و باز به طواف خانه و کوچه اش برود گفتم حالا بروم بهشت زهرا. انگار یکی در درونم بود و می گفت شاید با چتر بیاید، شاید از هلیکوپتر بیاید، شاید با مشاین از راه سوریه آمده عراق و آمده قصر شیرین و آمده کرمانشاه و همدان و حالا هم بهشت زهرا است. منتظری هم همینجوری آمده بود. غفاری صدباره آمده و رفته. لاهوتی هم رفته سوریه پیش حافظ اسد. شاید می خواهد از راه سوریه بیاید. شاید آمده باشد. شاید هم اکنون در بهشت زهرا باشد. غفاری. مگه غفاری چه طوری می رود و می آید؟

نگاهی به زندگی لیلی امیر ارجمند
*زنی که روابط تجاری و عاشقانه را در هم آمیخت

خانم ارجمند با یری هگر وابسته مطبوعاتی سابق سفارت چکسلواکی تماسهای زیادی داشت و حتی فکر می کنم روابط آنها جنبه عاشقانه و سکسی پیدا کرده بود چون ار رفتار هگر احساس می شد که گرایش عجیبی به این خانم دارد و سال قبل که یکی از مجسمه سازان برجسته چسلواکی به ایران آمده بود، به دستور هگر مجسمه ای از خانم ارجمند ساخت و به او اهداء نمود.


*ستاره سینمای ایتالیا با دعوت چه کسی به ایران آمد

قشر بازیگر و فوتبالیست و افراد مشهوری از این دست را عامه مردم به خوبی می‌شناسند و چه بسا اغلب آنها هم بین ملت علی الخصوص جوانان محبوب هستند. شاید این مهمترین دلیل باشد برای اینکه اگر کسی بخواهد خود را در جامعه مطرح کرده و یا پررنگ تر جلوه کند به این دو قشر نزدیک‌تر شده و اینگونه وانمود می‌کند که با آنها خیلی صمیمی است.

شاهزاده اشرف نیز از این حربه استفاده کرده تا جایگاهش را بین عوام بهتر کند. 

رونوشت ماه 1 صورت‌جلسه کمیته اکو مورخه 2/3/42 جهت بررسی و بهره‌برداری در گزارشات مربوطه ذیلاً درج می‌شود. 


عکس/قایق سواری شاه با پیژامه
سفر به جزیره کیش و قایق سواری از تفریحات خانواده پهلوی بود که تحت هیچ شرایطی ترک نمی شد.




*کیهان سی و پنج سال پیش


در روزهای پر التهاب قیام تبریز گاهی اتفاقات جالبی می افتاد مثلا برق تمام شهر برای نیمی از روز قطع می شد. اتفاقی که گرچه عادی نشانش می دادند اما کاملا مشکوک بود. شبکه های تلویزیونی نیز حدود دوهفته قطع بودند.

شهر های آذربایجان دیروز 12 ساعت برق نداشتند.

 تبریز- خبرنگار کیهان- از ساعت 6.5 تا ساعت 18:30 دیروز برق آذربایجان که از شبکه سرتاسری تامین میشود، قطع شد و به این ترتیب کلیه شهرهای آذربایجان 12 ساعت در خاموشی فرو رفتند.

یک مقام آگاه در برق منطقه آذربایجان در این مورد گفت: تعمیر خطوط برق رسانی بین لوشان و قزوین علت قطع طولانی برق بوده است.


پخش برنامه دوم تلویزیون در تبریز شروع شد
تبریز- خبرنگار کیهان- بعد از شانزده روز قطع برنامه دوم تلویزیونی، پخش این برنامه مجدداً در تبریز آغاز شد. یک مقام آگاه گفت: با تلاش فراروان توانستیم یک منعکس کننده موفت بر فراز کوه عون بن علی یمنی در همان محل منعکس کننده قبلی کار بگذاریم به این ترتیب از روز جمعه 19 اسفند  ارتباط تلویزیونی تبریز مجددا بر قرار شده است.
 




در روزهای پر التهاب قیام تبریز گاهی اتفاقات جالبی می افتاد مثلا برق تمام شهر برای نیمی از روز قطع می شد. اتفاقی که گرچه عادی نشانش می دادند اما کاملا مشکوک بود. شبکه های تلویزیونی نیز حدود دوهفته قطع بودند.
شهر های آذربایجان دیروز 12 ساعت برق نداشتند.

 تبریز- خبرنگار کیهان- از ساعت 6.5 تا ساعت 18:30 دیروز برق آذربایجان که از شبکه سرتاسری تامین میشود، قطع شد و به این ترتیب کلیه شهرهای آذربایجان 12 ساعت در خاموشی فرو رفتند.

یک مقام آگاه در برق منطقه آذربایجان در این مورد گفت: تعمیر خطوط برق رسانی بین لوشان و قزوین علت قطع طولانی برق بوده است.


دستگیری حدود 650 معترض حوادث تبریز تبعات بسیار نا خوشایندی برای حکومت داشت. اخباری مبنی بر دستگیری افراد زیر 18 سال در میان مردم منتشر شد که حکومت را مجبور کرد به بهانه تولد شاهنشاه برخی از دستگیرشدگان را آزاد کنند
22نفر از متهمان حوادث تبریز آزاد شدند

کار تعقیب و دستگیری متهمان حوادث تبریز وسیله ماموران انتظامی و قضایی همچنان ادامه دارد در 12 ساعت اخیر 6 نفر دیگر به اتهام شرکت در تظاهرات دستگیر شدند و آمار دستگیر شدگان به 676 تن رسید.
تا امروز جمعا برای 676 متهم 115 فقره پرونده تشکیل شده است.
البته حدود 22 نفر نیز به دلیل داشتن سنین کمتر از 18 سال پس از بازجویی آزاد شدند.