کد خبر 190687
تاریخ انتشار: ۱۴ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۲:۲۴

یک متخصص تغذیه با بیان اینکه اضافه کردن غذای کمکی زود و یا دیرتر از موعد می‌تواند مشکل ساز باشد، اظهار کرد: اگر این اتفاق زودتر بیفتد، زمینه ساز آلرژی‌ها و عفونت‌ها می‌شود و چنانچه دیرتر از موعد باشد، سیر تکامل جویدن و بلعیدن در کودک شکل نمی‌گیرد.

به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، دکتر سید ضیاء الدین مظهری با بیان این که تنها تغذیه مناسب برای شش ماهه اول زندگی نوزاد، شیر مادر است، گفت: تغذیه کودک مراحل مختلفی دارد که مرحله ابتدایی آن دوره بعد از به دنیا آمدن و شیرخوارگی کودک است که در این دوران، مادر قادر است با شیر خود تمام نیازهای کودک را برطرف کند و اضافه کردن هر ماده دیگری می تواند احتمال عفونت در کودکان را افزایش دهد.

وی ادامه داد: در این میان تنها ماده‌ای که به مادران توصیه می‌شود، ویتامین AD است که از هفته دوم برای جذب بهتر کلسیم و رشد استخوانی به کودک داده شود.

مظهری با اظهار تاسف از تصور غلطی که در میان مادران مبنی بر کامل نبودن شیر خودشان وجود دارد، افزود: دادن شیر کمکی به کودک، زمینه ساز بی اشتهایی‌ها و عفونت‌ها می‌شود، چون شیر مادر علاوه بر غذای کامل، نیرویی در مقابل عوامل بیماری زا است.

وی همچنین با بیان اینکه برخی مادران با تصور اینکه شیر ندارند به شیر کمکی روی می‌آورند، اظهار کرد: گاهی مادران تکنیک‌های صحیح شیر دادن را یاد نگرفته‌اند به همین دلیل شیر تولید نمی‌کنند چون مکیدن کودک باعث تولید شیر می‌شود.

وی تغییر نحوه تغذیه کودک را از شش ماهگی دانست و عنوان کرد: بعد از شش ماهگی با شروع غذای تکمیلی،‌ تغذیه کودک از شکل تک غذایی به چند غذایی تغییر می‌کند و علاوه بر مایعات،‌ جامداتی چون لعاب برنج و پوره برنج که از یک قاشق مرباخوری شروع و به تدریج بیشتر می‌شوند، به شیر مادر اضافه می‌شوند.

وی همچنین ادامه داد: در هفته سوم با اضافه کردن حریره بادام تنوع بیشتری به شیوه غذایی کودک می‌دهند که بعد از پنج یا شش روز، سبزیجات هم به آن اضافه می‌شود. البته در مصرف سبزیجات باید به این نکته توجه کرد ممکن است آثاری به صورت آلرژی نمایان شود که در این صورت مصرف آن را باید متوقف کرد.

این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه پروسه جویدن و بلعیدن باید در کودکان ایجاد شود، افزود: با تهیه سوپ از سبزیجات تازه مانند نخود فرنگی، لوبیا سبز، جعفری و کدو و همچنین حبوباتی مانند عدس در کنار گوشت‌های پوره شده، می‌توان به شکل‌گیری این پروسه کمک کرد.

مظهری با بیان اینکه اضافه کردن غذای کمکی زودتر و یا دیرتر از موعد می‌تواند مشکل ساز باشد، بیان کرد: اگر این اتفاق زودتر بیفتد، زمینه ساز آلرژی‌ها و عفونت‌ها می‌شود، اگر هم دیرتر باشد، سیر تکامل جویدن و بلعیدن در کودک شکل نمی‌گیرد و هر زمان که این اتفاق بیفتد، حرکت غذا در مری او را اذیت می‌کند و ممکن است منجر به کم غذایی و یا حالت تهوع در کودک شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه تغذیه کودک در سنین پایین بسیار اهمیت دارد، گفت: چون عادت‌های غذایی در کودکی شکل می‌گیرد و تا پایان عمر باقی می‌ماند این مهم بر عهده مادران است که چیپس و پفک و نوشابه را وارد عادت غذایی فرزندانشان نکنند، همچنین در تغذیه کودک باید به این نکته توجه کرد که روند رشد سلولهای مغزی در سال اول سرعت زیادی دارد و اگر ویتامین‌ها و مواد لازم به بدن او نرسد،‌ کودک دچار سوء تغذیه می‌گردد.