کد خبر 190966
تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۰:۳۳

میمون، سگ، گربه، شامپانزه، مورچه، عنکبوت، لاک پشت و خرگوش از جمله حیواناتی هستند که دانشمندان برای انجام آزمایش های بیولوژیک به فضا پرتاب کرده اند.

به گزارش مشرق به نقل از ایرنا،

 1- میمون بیکر

این یکی از دو میمونی است که در پرواز فضایی زنده مانده بود . این میمون نر در 28 می 1959در عملیات ژوپیتر به همراه یک میمون دیگر از نژاد رزوس به نام ˈایبلˈ توسط دانشمندان آمریکایی به فضا فرستاده شد. این عملیات با موفقیت انجام شد و این دو میمون اولین حیواناتی بودند که سفر فضایی را تجربه کردند.

این دو میمون سوار بر دماغه یک موشک تا ارتفاع 360 مایل از سطح زمین بالا رفتند و حدود 9 دقیقه پرواز کردند.

2- سگ های ˈبلکاˈ و ˈاسترلکاˈ

همزمان با ۱۹ آگوست سال ۱۹۶۰ سرانجام تلاش ها برای ارسال پستاندارن به مدار زمین به نقطه عطف خود رسید. در این تاریخ روس ها با اسپوتنیک ۵، دو سگ به نام های بلکا (Belka ) و استرلکا (Strelka) را به مدار زمین فرستادند. این دو سگ نه تنها با موفقیت در مدار زمین قرار گرفتند که پس از پایان ماموریت به سلامت به زمین برگشتند. این سگ ها به حیواناتی تاریخی برای روس ها بدل شدند و چنان چه ˈنیکیتا خورشچوف ˈ در سال ۱۹۶۱ توله استرلکا به نام پوشینکا را که بعد از سفر به فضا به دنیا آمده بود ، به ˈکارولین کندی ˈ( دخترجان اف کندی ) که در آن زمان چهارساله بود ، هدیه داد.

3- فیلیکس، گربه فضانورد

این گربه در 18 اکتبر 1963 توسط دانشمندان فرانسوی به فضا پرتاب شد و نخستین گربه فضانورد لقب گرفت که توسط راکت ای.چی.آی به فضا پرتاب شده بود.

4- ˈهمˈ شامپانزه فضانورد

این شامپانزه در 31 ژانویه 1961 توسط آمریکایی ها به فضا پرتاب شد.

ویژگی ˈهم ˈ این بود که قبل از پرواز به او آموزش هایی داده شده بود . دانشمندان به این حیوان آموزش دادند برای این که قطعات موز را دریافت کند و از شوک خفیف الکتریکی دوری کند، اهرمی را فشار دهد. ˈهم ˈ این عملیات را در فضا هم تکرار کرد بدین ترتیب نه تنها به اولین موجود زنده ای بدل شد که فقط مسافر صرف به فضا نبود بلکه کارهایی را در فضا انجام داد .

5- مورچه ها، فضانوردان دیگری که پرواز را تجربه کردند

دانشمندان دریافته اند که مورچه ها در شرایط خلا و خارج از فضاپیما نیز قادر به زنده ماندن هستند.

مورچه ها حتی می توانند در دمای درست بالای صفر مطلق (273 درجه زیر صفر سلسیوس) و نیز 100 درجه سانتیگراد نیز زنده بمانند.

براساس یک آزمایش در سال 2008 میلادی، تابش های کیهانی، اشعه ماورا بنفش خورشید و کم آبی شدید در یک آزمایش مانع از زنده ماندن آن ها نشد.

6-ˈنفرتیتیˈ عنکبوت فضانورد

یک عنکبوت به نام نفرتیتی ۱۰۰ روز در ایستگاه فضایی مسافتی معادل 22 مایل را گذراند و در محیطی آزمایشگاهی آن هم آزمایشگاهی از نوع فضایی زندگی کرد. این پروژه با پیشنهاد یک دانش آموز آمریکایی و حمایت ناسا کلید خورد و هدف از این پروژه این بود که عنکبوتی که برای به دست آوردن طعمه خود تار نمی تند و با جهش طعمه خود را به دست می آورد آیا می تواند در محیطی بدون گرانش، طعمه خود را به دام بیندازد و در شکار موفق باشد.

نتیجه این پروژه موفقیت آمیز بود و نفرتیتی توانست طعمه های خود را به خوبی شکار کند . چندین هزار دانش آموز به صورت مستقیم این عنکبوت را دنبال می کردند. نفرتیتی پس از بازگشت به زمین در دسامبر ۲۰۱۲ پس از ۱۰ ماه زندگی در فضا به صورت طبیعی درگذشت.

پس از فرودآمدن فضاپیمای آپولو11 بر روی سطح کره ماه، آمریکا حیوانات مختلفی از جمله لاک پشت ، خرگوش و دیگر حیوانات کوچک را توسط شاتل های فضایی به فضا پرتاب کرد.

هم اکنون دانشمندان به دنبال زمینه های زنده ماندن ماهی های شفاف در خارج از جو زمین و در فضاپیماها هستند.