به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، رييس فراکسيون وفاداري به مقاومت وابسته به حزب الله در مجلس لبنان امروز چهارشنبه در کنفرانسي خبري گفت: اصل تأسيس دادگاه بين المللي ترور حريري در واقع سرپيچي آشکار از قانون اساسي بود که حاکميت لبنان را نيز زير پاگذاشت.
وي افزود: حکومت غير قانوني سنيوره آن زمان نيز در راستاي تحقق اهداف شوم خود در لبنان براي تحميل اين دادگاه بر ملت لبنان، مورد تشويق جامعه جهاني قرار گرفت.
رييس فراکسيون وفاداري به مقاومت در ادامه اين کنفرانس که به بيان تخلفات قانوني تأسيس دادگاه بين المللي حريري پرداخت و تصريح کرد: با نگاهي به چگونگي روند شکل گيري اين دادگاه در لبنان به آساني مي توان پي برد که تأسيس اين دادگاه خارج از چارچوب قوانين بوده و حکومت غير قانوني آن زمان اين دادگاه را بدون امضاي رياست جمهوري و تصويب پارلمان تاسيس کرده است.
محمد رعد ادامه داد: ما نکاتي درباره دادگاه داشتيم که آنها را به مصادر نزديک به دادگاه ارائه داديم و منتظر جواب مانديم ولي به سرعت دريافتيم که انتظار بيهوده است.
رييس فراکسيون وفاداري به مقاومت وابسته به حزب الله در پارلمان لبنان در ادامه کنفرانس خبري خود به ملاحظات و نگراني حزب الله پيرامون دادگاه بين المللي ترور حريري اشاره کرد و افزود: منتشر کردن مضمون کيفرخواست دادگاه حريري در رسانه هاي خبري يک اقدام عمدي و حساب شده است که هدف هاي سياسي معيني را دنبال مي کند و در پي فراهم آوردن زمينه بروز تحرک هاي غرض آميز و محاکمه افراد بي گناه است.
وي ادامه داد: به دنبال اين افشاگري ها بود که مرحله جديد سياسي در لبنان پايه گذاري شد. از طرف ديگر گواهي دروغ شاهدان دادگاه حريري منجر به تغيير نظام سياسي در لبنان شد که خود منجر به بازداشت افرادي بدون گناه و سپس آزادي آنها بدون توضيح علت بازداشت در لبنان شد.
رعد تاکيد کرد: چرا کميته تحقيق دادگاه حريري ابتدا سوريه را مورد تهمت قرار داد؛ سپس به سوي ديگري تغيير جهت داد؟ محققان کميته جهاني دادگاه حريري در تحقيقات خود بر کدام دستگاه امنيتي لبنان اعتماد کردند و اگر درگذشته بر دستگاه امنيتي معيني اعتماد کرده اند که منجر به ظهور نتايج گمراه کننده شده پس چرا اصرار بر ادامه مسير و اعتماد بر اين دستگاه دارند و اصرار بر اعتماد به اين دستگاه به معناي اخذ هميشگي نتايج نتايج گمراه کننده است.
وي سپس پرسيد:جايگاه و نقش اسراييل دراين تحقيقات چيست؟ و آيا محققان کميته جهاني تحقيق اين مساله را به عنوان يکي از موارد تحقيق خود مورد بررسي قرار داده اند؟ و آيا دادگاه تاکنون دراين مورد اطلاعاتي از طريق اسراييل به لاهه فرستاده است؟
محمد رعد در ادامه کنفرانس خبري خود اظهار داشت: ما از همان اول تحقيق در مورد پرونده شاهدان دروغين دادگاه حريري به عنوان راهکار اعتماد سازي در روند تحقيق را خواستار شديم ،ولي تاکنون نه تنها نتيجه اي نگرفته ايم بلکه آنها با تکيه و اعتماد بر مساله تماس هاي تلفني به عنوان دليل اصلي در اين تحقيق، اوضاع را بدتر کرده اند. اين امر ما را به تجديدنظر در کليه ابعاد قضايي اين دادگاه وادار کرده است.
وي با اشاره به ناديده گرفتن اصل مخفيانه بودن در روند تحقيقات دادگاه تصريح کرد: از ساعات اوليه وقوع تروها در لبنان تاکنون کليه رسانه هاي خبري اعم از روزنامه 'السياسه' کويت يا مجله آلماني ' اشپيگل' ،'لوموند' فرانسه، سايت 'ايلاف' و شبکه تلويزيوني' سي بي سي' کانادا به بيان مطالبي پرداختند که معلوم بود از منابع نزديک به محققان گرفته شده است.
وي در ادامه تأکيد کرد: پخش اين اخبار از سوي عناصر نزديک به روند تحقيق صورت گرفته و تنها هدف از آن نيز تهمت زدن به مقاومت است.