کد خبر 191810
تاریخ انتشار: ۱۷ بهمن ۱۳۹۱ - ۱۴:۳۵

سامانه پهپاد جت بمب افکن کرار به عنوان نخستین پهپاد جت بومی ایران به دلیل بهره‌گیری از سیستم پرتابگر طول صفر و راکت بوستر به عنوان رتبه نخست جشنواره بین‌المللی خوارزمی معرفی شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، برگزیدگان بیست و ششمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی صبح امروز در مراسمی با حضور رحیمی معاون اول رئیس جمهور، دانشجو وزیر علوم، سردار وحیدی وزیر دفاع و طریقت‌منفرد وزیر بهداشت و جمعی از پژوهشگران کشور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد و در این مراسم پژوهشگران برتر معرفی شدند.

بنابر این گزارش طرح سامانه پهپاد جت بمب افکن کرار که از سوی سازمان صنایع هوایی ارائه شده بود رتبه اول این جشنواره را به دست آورد.

براساس این گزارش ایجاد و تدوین دانش فنی طراحی سامانه پهپاد جت بمب افکن، دستیابی به سلاح راهبردی بومی پهپاد جت بمب افکن و افزایش قدرت آفندی و پدافندی کشور از دستاوردهای کلیدی این طرح است.

این طرح به دلیل بهره‌گیری از سیستم پرتابگر طول صفر و راکت بوستر و امکان بکارگیری در نقاط مختلف کشور بدون نیاز به باند و در سریع‌ترین زمان ممکن به رتبه اول دست یافت.

طرح تدوین دانش فنی طراحی و ساخت توپک هوشمند MSL برای بازرسی هوشمند خطوط لوله نفت و گاز که از سوی محمود کمره‌ای و میثم منسوب بصیری از پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران و همچنین طرح پیاده سازی زنجیره ارسال رادیو دیجیتال DRM بر روی فرستنده‌های پرقدرت آنالوگ ساخت داخل به رتبه دوم این جشنواره دست یافتند.

همچنین طراحی و ساخت اتوبوس هیدریدی الکتریکی، نسل چهارم سامانه‌های بالستیک کوتاه‌برد، جستجوگر تصویری اترمالایز مادون قرمز نیز پروسه دوم دست یافتند.

طرح‌های تولید سلول‌های دودمان عصبی از تولید سلول‌های بنیادین پرتوان تا پیوند به حیوانات مدرن، مطالعه بهبود و افزایش پایداری و عملکرد ماکرومولکول‌های زیستی، روش‌های جدید و کارآمد برای سنتز مشتقات اکسادیازول، جستجوگر الکترواوپتیکی برد بلند، سامانه رادیو سوند دیجیتال و دستگاه لیزر جراحی پروستات به عنوان رتبه سوم دست یافتند.

همچنین طرح‌های پیش رانش ژل واحد تولید صنعتی سوخت، ژیروسکوپ فیبر نوری حلقه باز و بسته و همچنین دستگاه اسپارک پلاسما فیلترینگ به عنوان سوم پژوهش‌های کاربردی دست یافتند.

براساس این گزارش سیستم‌های مشبت کاری چاه‌های نفتی و گازی، خط تولید صنعتی ماهیچه‌های سرامیکی قطعات هوایی پیشرفته، کارت هوشمند ملی ایرانیان، چاپگر سه بعدی و نظام تحقق محصولات هوافضایی رتبه سوم پژوهش‌های توسعه‌ای را به دست آوردند.

همچنین طرح‌های سیستم اتوماسیون آزمون اینترلاک و پرتاب کامل ماهواره، عملیات علاج بخشی تجهیزات هیدرومکانیک سد گلپایگان، سامانه خمپاره 120 برد توسعه یافته شدید الانفجار و رباط پرتابگر تمام اتوماتیک شاتل‌های بدمینتون توسعه سوم ابتکار را به دست آوردند.

در این جشنواره طرح پمپ وکیوم روتاری روغنی از ناصر شیخها نیز به عنوان برگزیده موفق در تولید ملی معرفی شد.