کد خبر 195147
تاریخ انتشار: ۱ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۱:۴۹

علاقه به «آبراهام لینکلن»، شانزدهم رئیس جمهور آمریکا، اخیرا در هالیوود شدت گرفته، آنچنان‌ که طی کمتر از یک سال اخیر شاهد ساخت حداقل ۵ فیلم درباره این شخصیت تاریخی بوده‌ایم.

به گزارش سرویس فرهنگی مشرق به نقل از فارس، مرور سینمای اخیر هالیوود شاید پر از اتفاقات قابل توجه باشد ولی یکی از این اتفاقات ساخت حداقل 5 فیلم با عناوین مختلف درباره «آبراهام لینکلن»،شانزدهمین رئیس‌جمهور آمریکا، در کمتر از یک سال باشد.

از فیلم «توطئه‌گر» ساخته «رابرت ردفورد» و «آبراهام لینکلن، شکارچی خون‌آشام» ساخته «تیمور بکمامبتوف» گرفته تا فیلم «کشتن لینکلن» ساخته «آدرین موئات» و «نجات لینکلن» ساخته «سالوادور لیتواک».

البته اخیرا نیز فیلم «لینکلن» ساخته «استیون اسپیلبرگ» با نامزدی در 11 بخش از مجموع بخش‌های جوایز اسکار 2013 ، جنجال زیادی در عالم سینما آفریده است.

این فیلم‌ها با تمام تفاوت‌هایی که دارند در یک چیز مشترکند، آنهم پیروی از سناریویی تکراری در سینمای هالیوود است.

 

 

در همه این فیلم شانزدهم رییس‌جمهور آمریکا همواره به پیکار با زشتی‌ها و پلیدی‌ها می‌رود و در تمام مراحل نیز همانند دیگر سوپر‌قهرمان‌های فیلم‌های هالیوودی موفق عمل می‌کند، قهرمانی آمریکایی که به نجات دنیا برمی‌خیزد و در عملیات موفقیت‌آمیزش دنیا را از خطر نابودی نجات می‌دهد.

البته در برخی از این فیلم‌ها نیز این شخصیت محبوب، این ناجی بشریت، توسط یک نیروی ناشناخته تهدید می‌شود، اگر چه در برخی از این فیلم‌ها چون «توطئه‌گر» ساخته «رابرت ردفورد» به نظر می‌رسد که یک واقعه تاریخی تصویر شده است.

 

 

«توطئه‌گر» داستان دستگیری و محاکمه هفت مرد و یک زن به نام «ماری سورات» در جریان توطئه برای ترور «آبراهام لینکلن» است. «سوارت» تنها زن متهم پرونده ترور لینکلن و اولین زنی است که در دادگاه نظامی  آمریکا حکم اعدام گرفت و در سال 1865 میلادی به دار آویخته شد.

البته در فیلم «آبراهام لینکلن؛ شکارچی خون‌آشام»؛ این بار قهرمان افسانه تاریخ آمریکا در قالبی سه بعدی به مبارزه با خون‌آشام‌های برده‌دار برمی‌خیزد که امنیت ملت آمریکا را به شدت به خطر انداخته‌اند.

 

افسانه‌ای هالیوودی از عده‌ای دشمن ناشناخته و بی‌رحم که اگر آنها را نکشی، کشته می‌شوی و نجات از دست آنها تنها به دست یک سوپر قهرمان آمریکایی مؤثر است.

در فیلم «کشتن لینکلن» که یک فیلم پروژه تلویزیونی است و هنوز به نمایش درنیامده، داستان ترور «آبراهام لینکلن» در سال 1865 میلادی تصویر شده است.

 

                       قطار حامل جنازه آبراهام لینکن

 

در «نجات لینکن» نیز داستان درباره «آبراهام لینکلن» و بادی‌گارد مورد علاقه‌اش «مارشال وارد هیل لمون» است که در دوران جنگ سرد، بارها توطئه‌های ترور علیه «لینکلن» را خنثی می‌کند.

 

 

تنها چندی روزی از اکران این فیلم در سینماهای آمریکا می‌گذرد. البته در میان فیلم‌های اخیری که درباره «لینکلن» ساخته شده است، فیلم «استیون اسپیلبرگ» با صدرنشینی در رقابت‌های امسال اسکار، بیشتر مورد توجه بوده است.

 

 

این فیلم که مورد توجه ویژه «باراک اوباما»، ریاست جمهوری آمریکا، بوده، به شدت مورد انتقاد مورخان است.

مورخان بر این عقیده‌اند که در این فیلم درباره نقش «آبراهام لینکلن» در براندازی قانون برده‌داری آمریکا کاملا غلو شده و رنج‌هایی که خود برده‌ها در این راه کشیده‌اند نیز نادیده گرفته شده است.

برخی نیز معتقدند که این فیلم همانند فیلم «سی دقیقه پس از نیمه شب»_داستان کشته شدن بن لادن (تهدیدی برای امنیت مردم جهان) به دست نیروهای ارتش آمریکا_ برای «باراک اوباما»، آنهم در جریان انتخابات 2012 ریاست‌جمهوری این کشور، در حکم یک ناجی بوده است.

 به نظر می‌رسد هالیوود با ساخت‌ «لینکلن»‌ها، نه تنها بر شعار «نجات جهانیان به دست یک سوپر قهرمان آمریکایی» تاکید کرده باشد بلکه در شرایطی که مردم آمریکا از عملکرد رییس جمهورشان ناراضی و کاملا ناامیدند، به وظیفه‌ خود به خوبی عمل کرده باشد.